26. september 2012

Løg-Flammkuchen med bacon

Her er en opskrift fra min bror og svigerinde, de er begge vilde med den.
Dej:

1 dl vand

30 gr. gær

sukker,

salt
mel 125 gr. ca der passer til vandmængden.

Hviler i ca. 45 minutter og gennem æltes,
rulles direkte ud på pladen – som er smurt med olie

 (den skal blive super tynd – det er vigtigt)
 

Fyld:

150 gr. Quark krydres med

salt og

peber
og røres lind med tilsætning af lidt fløde, og smøres på bunden
2 løg i tynde skiver ca. 150 gram ringe som bliver vendt på panden med lidt smør, skal afkøles inden de bruges, når de er afkølet fordeles de oven quark blandingen.

Bacon tern ca. 120 gram drysses direkte på.

Den skulle kun have 12 minutter ved 215 grader varmluft

10. september 2012

Grønsagssuppe Toscansk

Nu er det tid til suppe!
4 pers.
150 g tørrede hvide bønner
Urter fx løg, bladselleri og salvie
1 rødløg i tern (100 g)
2 stilke bladselleri i tern (100 g)
2 spsk. olivenolie
1 gulerod i tern (100 g)
1 spsk. tomatpuré
2 kviste timian
1 1/2 l hønsebouillon
1 stykke bacon på 100 g

400 g savoykål, sølvbede eller grønkål i grove stykker
4 skiver daggammelt italiensk brød
 
Udblød bønnerne i koldt vand mindst 8 timer eller natten over. Bring dem i kog i rigelig, letsaltet vand med urter og kog dem ca. 1 time eller til de er møre.
Sauter løg og bladselleri i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare. Tilsæt gulerod, tomatpuré, timian, bouillon og det hele stykke bacon. Bring suppen i kog og kog sagte i 20 min. Tilsæt kål og bønner (uden kogevandet) og bring suppen i kog igen og kog endnu 20 min. Del evt. brødskiverne i mindre stykker og kom dem i suppen og lad dem koge med i 5 min. Fjern det hele stykke bacon.
Smag til med salt og peber