Jeg havde lyst til en tærte i dag og det blev en Quiche Lorraine
Mørdej (Du kan også bruge en købe mørdej)
250 g hvedemel
125 g smør
salt
vand
Smuldr fedtstoffet fint i melet, tilsæt salt og saml dejen med ca. 1 dl vand - lidt ad gangen. Læg dejen i køleskab indtil den skal bruges.
Tænd ovnen på 200 grader.
Udrul dejen på et melet bord, beklæd en tærteform på ca. 25 cm i diameter med dejen. Læg et stykke bagepapir på den ubagte tærtebund og hæld tørrede bønner el. lign. på tærten (jeg har et glas med bønner, som bliver brugt igen og igen)
Tærtebunden forbages ca. 10 minutter
300 g bacon i tern (eller skinke, skal ikke steges)
150 g revet emmentaler ost (eller lignende mild ost)
4 æg
1 dl fløde
3 dl letmælk
salt, (vær varsom med salt, da der er salt i kød og ost)
peber
lidt muskatnød
Svits baconternene på en tør pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, før de fordeles på tærtebunden.
Fordel bacon på tærtebunden sammen med den revne ost.
Pisk æggene let sammen med fløde, mælk og krydderier og hæld æggemassen over.
Bag Quichen i ovnen i ca. 30 minutter til den er hævet og fint gylden.
Server straks, evt. med salat.
Tærten var så stor, at der også var mad til onsdag, normalt spiser jeg ikke det samme to dage i træk, men sådan blev det denne gang, - med en god lækker salat til.
30. marts 2010
29. marts 2010
Kylling i frugt og grønt!
Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg havde lyst til at spise, og kikkede lidt rundt i køleskabet, fryser og køkkenet, jeg havde et kyllingebryst, tomater, netmelon, en grønsagsblanding med blomkål, gulerødder og ærter, og så opstod retten.
Som sagt
1 kyllingebryst (ikke natural marinerede)
krydres med
salt
peber
paprika, og ristes på panden i lidt olie
1 tomat blev skåret i små tern blev tilsat sammen med
1 stykke netmelon ca. 150 gr. blev skrællet, udkernet og skåret i store tern, og
200 gr. blomkålsblanding tilsættes direkte fra frost, alt krydres med
lidt karry
paprika
salt
og peber, og hældes op i et lille ovnfast fad,
en lille håndfuld basilikumblade rives i stykker og blandes med grøntsagerne
læg kyllingebryst øverst og pres
saften af ½ lime ud over indholdet i fadet, som kommer i en 180 gr. varm ovn i
ca. 20 min.
Jeg havde ikke lyst til andet, men ris vil passe fint til!
Retten smagte fantastisk, og det hele passede perfekt sammen.
Som sagt
1 kyllingebryst (ikke natural marinerede)
krydres med
salt
peber
paprika, og ristes på panden i lidt olie
1 tomat blev skåret i små tern blev tilsat sammen med
1 stykke netmelon ca. 150 gr. blev skrællet, udkernet og skåret i store tern, og
200 gr. blomkålsblanding tilsættes direkte fra frost, alt krydres med
lidt karry
paprika
salt
og peber, og hældes op i et lille ovnfast fad,
en lille håndfuld basilikumblade rives i stykker og blandes med grøntsagerne
læg kyllingebryst øverst og pres
saften af ½ lime ud over indholdet i fadet, som kommer i en 180 gr. varm ovn i
ca. 20 min.
Jeg havde ikke lyst til andet, men ris vil passe fint til!
Retten smagte fantastisk, og det hele passede perfekt sammen.
Etiketter:
Grøntsager,
Kylling,
ovnretter
28. marts 2010
Ovnret med svinekød og grønt.
Jeg havde en ribbensteg liggende, og ville bruge noget af den, da den var for stor til en person, selv om den også kunne bruges til pålæg!
1 Pers.
2 stk. 3cm. brede stykker ribbensteg uden svær og ben, kom i en pose med
lidt olie
lidt soja
lidt blommesirup
salt
peber
paprika og
chili, vendes og drejes til alt kød er krydret, lad det trække 1 times tid.
I et fad kom der
1 stor bagekartoffel skrællet og i store tern
2 store champignon halveret
1 snackpeber i store stykker
1 stort løg i store tern
1 stor tomat i store tern
4 fed hvidløg med skal
2 spsk. balsamico
lidt olie
salt
peber
timian og
et par kviste rosmarin
Oven over fadet lægges en rist, hvorpå kødet placeres.
det hele sættes i en 170 gr. varm ovn i ca. 1½ time. Både kød og grønt vendes en gang undervejs.
1 Pers.
2 stk. 3cm. brede stykker ribbensteg uden svær og ben, kom i en pose med
lidt olie
lidt soja
lidt blommesirup
salt
peber
paprika og
chili, vendes og drejes til alt kød er krydret, lad det trække 1 times tid.
I et fad kom der
1 stor bagekartoffel skrællet og i store tern
2 store champignon halveret
1 snackpeber i store stykker
1 stort løg i store tern
1 stor tomat i store tern
4 fed hvidløg med skal
2 spsk. balsamico
lidt olie
salt
peber
timian og
et par kviste rosmarin
Oven over fadet lægges en rist, hvorpå kødet placeres.
det hele sættes i en 170 gr. varm ovn i ca. 1½ time. Både kød og grønt vendes en gang undervejs.
Etiketter:
Grøntsager,
ovnretter,
Svinekød
27. marts 2010
Laks og grøntsagsragout.
Dette er ikke ligefrem en opskrift, men en hurtig løsning, da jeg efter et par dage, hvor jeg bare ikke har haft det godt, (det er ikke gigten, der skaber sig) trængte jeg til at spise andet end ”tør” Ciabatta.
Jeg bestemte mig til, at stegt laks ville være sagen, en ragout af champignon, rød peber, tomat og spinat, krydret med masser af citron, salt, peber og basilikum, lige vædet med en anelse fløde.
Dertil en kogt, ristet kartoffel i både.
Det smagte dejligt!
Jeg bestemte mig til, at stegt laks ville være sagen, en ragout af champignon, rød peber, tomat og spinat, krydret med masser af citron, salt, peber og basilikum, lige vædet med en anelse fløde.
Dertil en kogt, ristet kartoffel i både.
Det smagte dejligt!
25. marts 2010
Lækker tortellinifad
Min svigersøn og jeg var en tur i Tyskland i dag, (vi havde faktisk ikke været dernede siden før jul, og vores lagre sukkede efter opfyldning,) hvilket betyder, at pasta beholdningen igen er i top, deriblandt nogle fyldte.
Og det var lige hvad jeg ville have i dag, nemlig en gang
friske ost og trøffelfyldte tortellini.
Indholdet af en pakke blev kogt, kun 1 min. i letsaltet vand
for derefter at blive flyttet over i et tærtefade,
1 stor moden tomat i både, fordeles i fadet sammen med
½ finthakket hvidløg
12 blade basilikum fordeles rundt i fadet, jeg rev dem over
½ dl. piskefløde tilsættes
½ frisk mozzarella fordeles over det hele
1 tsk. tørret oregano drysses over
3 skiver parmaskinke rives i passende stykker og fordeles rundt i fadet
Lidt reven parmesan drysses øverst, og sættes i en 200 gr. varm ovn i ca. 15 min.
Og det var lige hvad jeg ville have i dag, nemlig en gang
friske ost og trøffelfyldte tortellini.
Indholdet af en pakke blev kogt, kun 1 min. i letsaltet vand
for derefter at blive flyttet over i et tærtefade,
1 stor moden tomat i både, fordeles i fadet sammen med
½ finthakket hvidløg
12 blade basilikum fordeles rundt i fadet, jeg rev dem over
½ dl. piskefløde tilsættes
½ frisk mozzarella fordeles over det hele
1 tsk. tørret oregano drysses over
3 skiver parmaskinke rives i passende stykker og fordeles rundt i fadet
Lidt reven parmesan drysses øverst, og sættes i en 200 gr. varm ovn i ca. 15 min.
24. marts 2010
Smørrebrød: Bøf med spejlæg
I dag blev det en rigtig god (stor) hakkebøf på en skive rugbrød, (som var dækket med nogle blandede små salatblade) med masser af løg, der fik en god portion mørk balcamico, som stegte med på panden, efter at løgene var blevet lidt bløde og klare, spejlæggene, - ja der hørte to til, syntes jeg, - fik et touch af lys balcamico, det gør altså underværker ved et æg, - man kan også bruge hvidvinseddike.
Jeg havde noget purløg, så det kom på toppen!
Nogle af min svigersøns billeder fra Broager mose!
Klik på dem, så de kommer til deres ret! OBS: billederne er uredigerede, og det gør dem jo ikke mindre fantastiske.
23. marts 2010
Fiskesuppe med spinat og andre grøntsager
I dag blev det en hurtig fiskesuppe, det tog 15 min. så var maden på bordet. Fonden havde jeg i fryseren.
2½ dl. fiskefond
1 dl. hvidvin koges op med lidt safran og
fransk estragon
Derefter tilsættes
50 gr. spinat
1 gulerod i tynde pinde kog op!
skru ned og tilsæt
lidt ærter,
1 lille stykke laks, skåret i mundrette stykker
1 rødspættefilet skåret i mundrette stykker
1 kop rejer
Smag til med
salt
peber
Billedet er ikke så godt, da dampen "slørede".
Obs. Du kan bruge hønsefond i stedet for fiskefond, men absolut ikke en terning.
2½ dl. fiskefond
1 dl. hvidvin koges op med lidt safran og
fransk estragon
Derefter tilsættes
50 gr. spinat
1 gulerod i tynde pinde kog op!
skru ned og tilsæt
lidt ærter,
1 lille stykke laks, skåret i mundrette stykker
1 rødspættefilet skåret i mundrette stykker
1 kop rejer
Smag til med
salt
peber
Billedet er ikke så godt, da dampen "slørede".
Obs. Du kan bruge hønsefond i stedet for fiskefond, men absolut ikke en terning.
Etiketter:
Fisk,
Grøntsager,
Skaldyr,
supper
Oksekødsruller med skønt indhold
Jeg havde lige et par tynde skiver oksefilet, som blev brugt på følgende måde.
1-2 pers.
2 skiver bankekød eller oksefilet
100 gram bacon i skiver
50 gram flødeost
lidt stærk sennep
salt
peber
nogle oliven
1 spsk tomatpure
½ dl rødvin
1 dl kraftig oksefond
½ dl piskefløde
Salt, Flødeost, sennep og peber røres sammen i en skål.
Kødet bankes ud til flade bøffer. Flødeost smøres ud i et jævnt lag oven på bøfferne, nogle halverede oliven lægges i en stribe, bacon fordeles herover. Bøfferne rulles sammen og fastgøres med en kødnål eller tandstikkere.
Kødrullerne brunes af på panden, og lægges over i et lille ovnfast fad, Panden koges af med oksefond, - tomatpure, rødvin og fløde tilsættes, smag til med salt og peber. Saucen hældes over kødrullerne, læg evt. en kvist rosmarin og en kvist timian i fadet, læg låg på, eller dæk med sølvfolie.
Lad retten simre i ovnen ved 180° til kødet er mørt, 1-1½ time.
Server med kartoffelmos og de grøntsager, du har lyst til.
Billedet er et fra min gamle kogekog på nettet, for jeg begyndte nok så lystigt at spise, og glemte helt at fotografere!
1-2 pers.
2 skiver bankekød eller oksefilet
100 gram bacon i skiver
50 gram flødeost
lidt stærk sennep
salt
peber
nogle oliven
1 spsk tomatpure
½ dl rødvin
1 dl kraftig oksefond
½ dl piskefløde
Salt, Flødeost, sennep og peber røres sammen i en skål.
Kødet bankes ud til flade bøffer. Flødeost smøres ud i et jævnt lag oven på bøfferne, nogle halverede oliven lægges i en stribe, bacon fordeles herover. Bøfferne rulles sammen og fastgøres med en kødnål eller tandstikkere.
Kødrullerne brunes af på panden, og lægges over i et lille ovnfast fad, Panden koges af med oksefond, - tomatpure, rødvin og fløde tilsættes, smag til med salt og peber. Saucen hældes over kødrullerne, læg evt. en kvist rosmarin og en kvist timian i fadet, læg låg på, eller dæk med sølvfolie.
Lad retten simre i ovnen ved 180° til kødet er mørt, 1-1½ time.
Server med kartoffelmos og de grøntsager, du har lyst til.
Billedet er et fra min gamle kogekog på nettet, for jeg begyndte nok så lystigt at spise, og glemte helt at fotografere!
21. marts 2010
Smagfulde fadkoteletter
I en sauterpande kommes
lidt olivenolie
1 løg i skiver
2 fed hvidløg i skiver læg
4 fadkoteletter krydret med
chili
paprika
salt
peber i panden, ristes til det har fået lidt farve, tilsæt
150 gr. rensede hele markchampignon og
Saft af 1 lime, derudover tilsættes
3 tomater i både
1 rød snack peber i lange strimler, lad det stege lidt, læg
1 stor kvist rosmarin og
et par kviste timian eller tørret, i panden, og tilsæt
3 dl. oksefond og kog op, og læg låg på.
Sæt sauterpanden i ovnen på 180 gr. i ca. 45 min.
Server med pasta, ris eller kartofler.
lidt olivenolie
1 løg i skiver
2 fed hvidløg i skiver læg
4 fadkoteletter krydret med
chili
paprika
salt
peber i panden, ristes til det har fået lidt farve, tilsæt
150 gr. rensede hele markchampignon og
Saft af 1 lime, derudover tilsættes
3 tomater i både
1 rød snack peber i lange strimler, lad det stege lidt, læg
1 stor kvist rosmarin og
et par kviste timian eller tørret, i panden, og tilsæt
3 dl. oksefond og kog op, og læg låg på.
Sæt sauterpanden i ovnen på 180 gr. i ca. 45 min.
Server med pasta, ris eller kartofler.
Etiketter:
Grøntsager,
ovnretter,
Svinekød
500 indlæg og en opdatering!
I går lavede jeg mit indlæg nr. 500, det syntes jeg er ret fantastisk!
Bloggen startede d.26. jan. 2009 og på nuværende tidspunkt har jeg over 600 "besøg" hver dag.
Bloggen er først og fremmest en madblog, men af og til, sniger der også noget privat med ind i et indlæg, og jeg får altid en dejlig respons på disse indlæg, jeg ved godt, at det ikke er så ofte, at der kommer private ting med, men det er simpelthen fordi, at mange gange, når jeg har lyst til at skrive noget privat, så bliver det til en gang beklagelser over smerter og andre ting, som ikke kan ændres, så de indlæg, bliver for det meste, simpelthen kasseret, - af og til smutter der dog et indlæg om min gigt ud, og det er også i orden, men som jeg ser det, så er mad - glæde, og der vil jeg naturligvis helst holde bloggen.
Men ok, en lille opdatering om gigten vil jeg godt lige give, den er nemlig ret sej i øjeblikket, jeg er glad for, at den nye læge på Gråsten Gigthospital er oppe på mærkerne, d. 15. var jeg hos min læge i lægehuset for få taget blodprøver, og i fredags havde jeg lægen fra Gråsten i telefonen, (han havde fået resultaterne af blodprøverne,) som ville fortælle, at min gigt var ret aktiv i øjeblikket, og at mit levertal var højt, hvad det kommer af, ved vi ikke, men det er ikke første gang, at levertallet er højt, vi plejer at få styr på det, men dette bekræfter mig i, at jeg havde den rigtige fornemmelse, da jeg mødte denne læge, jeg følte mig tryg, og det kan jeg vist også godt være!
Dette er et modelfoto af gigtfingre, det ligner meget godt, bortset fra, at mine fingre også er "væltet" over til lillefingersiden!
Det var lige en lille opdatering!
Bloggen startede d.26. jan. 2009 og på nuværende tidspunkt har jeg over 600 "besøg" hver dag.
Bloggen er først og fremmest en madblog, men af og til, sniger der også noget privat med ind i et indlæg, og jeg får altid en dejlig respons på disse indlæg, jeg ved godt, at det ikke er så ofte, at der kommer private ting med, men det er simpelthen fordi, at mange gange, når jeg har lyst til at skrive noget privat, så bliver det til en gang beklagelser over smerter og andre ting, som ikke kan ændres, så de indlæg, bliver for det meste, simpelthen kasseret, - af og til smutter der dog et indlæg om min gigt ud, og det er også i orden, men som jeg ser det, så er mad - glæde, og der vil jeg naturligvis helst holde bloggen.
Men ok, en lille opdatering om gigten vil jeg godt lige give, den er nemlig ret sej i øjeblikket, jeg er glad for, at den nye læge på Gråsten Gigthospital er oppe på mærkerne, d. 15. var jeg hos min læge i lægehuset for få taget blodprøver, og i fredags havde jeg lægen fra Gråsten i telefonen, (han havde fået resultaterne af blodprøverne,) som ville fortælle, at min gigt var ret aktiv i øjeblikket, og at mit levertal var højt, hvad det kommer af, ved vi ikke, men det er ikke første gang, at levertallet er højt, vi plejer at få styr på det, men dette bekræfter mig i, at jeg havde den rigtige fornemmelse, da jeg mødte denne læge, jeg følte mig tryg, og det kan jeg vist også godt være!
Dette er et modelfoto af gigtfingre, det ligner meget godt, bortset fra, at mine fingre også er "væltet" over til lillefingersiden!
Det var lige en lille opdatering!
20. marts 2010
Slethvar rulle med laks
I aften fik jeg en skøn forret med stenbiderrogn som du kan se her og min hovedret blev denne ret med frisk Slethvar og laks.
Pr. person
5-6 små asparges kartofler koges
1 slethvarfilet
1 stykke laks ca. 2½ cm. bredt uden skind lægges på slethvarfileten, sammen med
2 små friske kviste fransk estragon, krydres med
salt og
peber, det hele rulles sammen og holdes sammen med en tandstik
Fiskerullen lægges på
to skiver citron, i et lille ovnfast fad sammen med
1 tomat i tern og
1 dl. hvidvin samt
et nip safran
salt og peber, oven på rullen lægges
1 skive citron og
et par klatter smør, sættes i ovnen på 180 gr. i ca. 15 min. men pas på, det skal ikke være overbagt!
Derefter hældes væsken op i en gryde, sammen med nogle af tomatternene, de pynter i saucen.
et par asparges ( jeg bruger nogle dybfrosne) i passende stykker kommes i gryden sammen med de pillede kogte kartofler, og koges igennem, kartoflerne tages op, og saucen samles med en klat smør.
Arranger og server
Pr. person
5-6 små asparges kartofler koges
1 slethvarfilet
1 stykke laks ca. 2½ cm. bredt uden skind lægges på slethvarfileten, sammen med
2 små friske kviste fransk estragon, krydres med
salt og
peber, det hele rulles sammen og holdes sammen med en tandstik
Fiskerullen lægges på
to skiver citron, i et lille ovnfast fad sammen med
1 tomat i tern og
1 dl. hvidvin samt
et nip safran
salt og peber, oven på rullen lægges
1 skive citron og
et par klatter smør, sættes i ovnen på 180 gr. i ca. 15 min. men pas på, det skal ikke være overbagt!
Derefter hældes væsken op i en gryde, sammen med nogle af tomatternene, de pynter i saucen.
et par asparges ( jeg bruger nogle dybfrosne) i passende stykker kommes i gryden sammen med de pillede kogte kartofler, og koges igennem, kartoflerne tages op, og saucen samles med en klat smør.
Arranger og server
Etiketter:
Fisk,
Gourmetmenu,
Grøntsager,
kartofler
Ristet Ciabata med stenbiderrogn, dressing og avocado creme.
3 skiver tyndt ristet Ciabatta
100 g renset stenbiderrogn
lidt citronsaft
salt og friskkværnet peber
½ rødløg hakket i meget fine terninger
Dressing
1 dl græsk yoghurt, 10 %
lidt fintrevet skal af økologisk citron
1 spsk. citronsaft
havsalt og friskkværnet peber
Avocadocreme
¼ moden avocado
lidt citronsaft
1 spsk. dressing
Krydr stenbiderrognen med salt, lidt citronsaft og peber, og vend rødløg i. Pisk yoghurten stiv med citronskal og lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Mos avocadoen, og rør den med citronsaft og dressing. Anret stenbiderrognen på en klat dressing på de lune Ciabatta skiver, læg avocado creme over og pynt med karse.
19. marts 2010
Mozzarella gratineret skinkeschnitzel med skiveskåret bagt kartoffel
Det skulle bare gå hurtigt, for der var ikke mange kræfter at lege med, men det måtte jo gerne være lækkert, her er resultatet!
1 stor kartoffel skæres i tynde skiver, krydres med
salt
peber
paprika og lægges taglagt i et ovnfast fad, og dryppes med olie, sættes i ovnen på 180 gr.
1 skinkeschnitzel, krydres med
salt
Peber
chili og steges nogle minutter på hver side,
1 tomat i både ristes hurtigt på panden sammen med
fem cm. porre i meget tynde ringe. Tomat, porreblandingen lægges op på schnitzlento – tre skiver frisk mozzarella lægges over blandingen, drys med tørret oregano.
Læg schnitzlen ind i ovnen til kartoflerne og skru ovnen op på 190 gr. ca. 10 – 15 min.
Så er maden klar.
1 stor kartoffel skæres i tynde skiver, krydres med
salt
peber
paprika og lægges taglagt i et ovnfast fad, og dryppes med olie, sættes i ovnen på 180 gr.
1 skinkeschnitzel, krydres med
salt
Peber
chili og steges nogle minutter på hver side,
1 tomat i både ristes hurtigt på panden sammen med
fem cm. porre i meget tynde ringe. Tomat, porreblandingen lægges op på schnitzlento – tre skiver frisk mozzarella lægges over blandingen, drys med tørret oregano.
Læg schnitzlen ind i ovnen til kartoflerne og skru ovnen op på 190 gr. ca. 10 – 15 min.
Så er maden klar.
Etiketter:
Grøntsager,
kartofler,
Svinekød
18. marts 2010
Ribeye steak med friske bønner, ovnstegte kartofler, samt champignon stegt i steak skyen!
Min bror leverer atter en opskrift på en ret som han serverede i går!
Egyptiske bønner, koges som normalt til de forsat er sprøde i saltvand , et lille tip - lad saltvandet koge op og kom så bønnerne i og lad det igen koge op, tag dem af varmepladen og lad dem trække sig møre.
Kartoftler skrælles og lægges i vand, derefter skæres de i passende stykker og de kommer ind ovnen ved 200 gr. i et smurt fad hvor de skal befinde sig ca 20 minutter.
Så kommer man steak på en varm pande med meget lidt smør de får en omgang med 5 til 7 minutter på hver side, tag dem af og dæk dem til
Champignon kommer på panden sammen med lidt fløde det hele står i ca. 7 til 8 minutter.
Og så er det bare at arrangere og servere
Egyptiske bønner, koges som normalt til de forsat er sprøde i saltvand , et lille tip - lad saltvandet koge op og kom så bønnerne i og lad det igen koge op, tag dem af varmepladen og lad dem trække sig møre.
Kartoftler skrælles og lægges i vand, derefter skæres de i passende stykker og de kommer ind ovnen ved 200 gr. i et smurt fad hvor de skal befinde sig ca 20 minutter.
Så kommer man steak på en varm pande med meget lidt smør de får en omgang med 5 til 7 minutter på hver side, tag dem af og dæk dem til
Champignon kommer på panden sammen med lidt fløde det hele står i ca. 7 til 8 minutter.
Og så er det bare at arrangere og servere
17. marts 2010
Avocado med rejer
1 stor avocado deles, stenen tages ud og avocadoen skæres i skiver, arrangeres på et par tallerkener dryppes med
saften af lidt citron,
150 gr. rejer fordeles på tallerkenerne og en
Dressing
nedenstående blandes
3 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. mayonnaise
1½ spsk ketchup
saften af lidt citron
salt
peber
chili
Dette er forretten til en, almindelig tre retters menu som bestod af
Avocado med rejer
Farseret kyllingebryst med parmaskinke og pasta i flødestuvet spinat, og
Dessert med Mascarpone og Crème de Framboise (Hindbærlikør)
Etiketter:
3 retters menu,
dressing,
Grøntsager,
Skaldyr
Farseret kyllingebryst med parmaskinke og pasta i flødestuvet spinat
Menuen er til to personer
2 stk. kyllingebryst krydres med
salt
peber
paprika og ristes på panden
250 gr. hakket kyllingekød krydres med
lidt salt
peber
friskhakkede krydderurter
lidt rasp og et
lille æg
de to Kyllingebryst pakkes ind i hver sin halvdelen af farsen og pakkerne vikles ind i parmaskinke,
lægges i et ovnfast fad og sættes i en 180 gr. varm ovn, i 20 min. sammen med
4 halverede blommetomater som er kryret med en krydderurtesalt
Pasta koges
tøet spinat klemmes fri for væske
i en gryde kommes lidt
olie og
et finthakket fed hvidløg, spinaten kommes i gryden og
2 dl. fløde, Spinaten kommes i fløden og krydres med
Salt
peber
muskat.
Den kogte pasta vendes i spinatblandingen og koges igennem,
en håndfuld parmesan kommes i blandingen og vendes
Server med kyllingebrystet.
Dette er hovedretten til en almindelig tre retters menu som bestod af
Avocado med rejer
Farseret kyllingebryst med parmaskinke og pasta i flødestuvet spinat, og
Dessert med Mascarpone og Crème de Framboise (Hindbærlikør)
Etiketter:
3 retters menu,
Grøntsager,
Kylling,
Pasta
Dessert med Mascarpone og Crème de Framboise (Hindbærlikør)
Lavet i 2 portions ramekiner
3 digestive kiks
150 g Mascarpone
40-50 gr. flormelis (efter smag)
2 spsk. Crème de Framboise (Hindbærlikør)
hindbær
Knus og fordel kiksene i to ramekiner
I en skål piskes Mascarpone glat derefter tilsættes flormelis efter smag. Tilsæt under omrøring Crème de Framboise. Vend en håndfuld knuste hindbær i oste blandingen.
Hæld blandingen i de to ramekiner, 3 timer før servering, og stilles kold
Crème de Framboise kan købes her, man kan købe fra 100 ml. og op efter.
Dette er desserten til en almindelig tre retters menu som bestod af
Avocado med rejer
Farseret kyllingebryst med parmaskinke og pasta i flødestuvet spinat, og
Dessert med Mascarpone og Crème de Framboise (Hindbærlikør)
3 digestive kiks
150 g Mascarpone
40-50 gr. flormelis (efter smag)
2 spsk. Crème de Framboise (Hindbærlikør)
hindbær
Knus og fordel kiksene i to ramekiner
I en skål piskes Mascarpone glat derefter tilsættes flormelis efter smag. Tilsæt under omrøring Crème de Framboise. Vend en håndfuld knuste hindbær i oste blandingen.
Hæld blandingen i de to ramekiner, 3 timer før servering, og stilles kold
Crème de Framboise kan købes her, man kan købe fra 100 ml. og op efter.
Dette er desserten til en almindelig tre retters menu som bestod af
Avocado med rejer
Farseret kyllingebryst med parmaskinke og pasta i flødestuvet spinat, og
Dessert med Mascarpone og Crème de Framboise (Hindbærlikør)
16. marts 2010
Helvedes køkken, ikke lige min kop te!
Det var da et mærkeligt program, jeg har ikke set den engelske eller amerikanske udgave, og jeg er da heller ikke sikker på, at jeg ser alle de danske programmer.
Med det råberi, så er det ikke så mærkeligt, at de ikke får lavet noget, men det vel konceptet!
I grunden er jeg rigtig ærgerlig over, at jeg udsatte min venindes og min filmaften,
vi skulle se "Julie og Julia" og hvis vi havde lyst, så skulle vi også se "Solisten", men det gør vi i morgen, samtidig med, at vi skal have noget godt at spise, - som kommer på bordet:)
Med det råberi, så er det ikke så mærkeligt, at de ikke får lavet noget, men det vel konceptet!
I grunden er jeg rigtig ærgerlig over, at jeg udsatte min venindes og min filmaften,
vi skulle se "Julie og Julia" og hvis vi havde lyst, så skulle vi også se "Solisten", men det gør vi i morgen, samtidig med, at vi skal have noget godt at spise, - som kommer på bordet:)
Kyllingesuppe med masser af grøntsager
Endelig fandt jeg nogle kyllingebryst, som ikke var naturel marineret, altså fyldt med vand, det var Superbrugsen som havde dem i mandags.
I dag fik jeg lavet en skøn suppe med kyllingebryst og masser af skønne grøntsager
I ¾ l. hønsefond koges
2 stk. kyllingebryst i ca. 15 min. tages op og skæres i mundrette stykker
tilsæt
1 stor gulerod i tynde skiver
1½ porre i tynde skiver
1 stilk blegselleri i tynde skiver
½ rød peber i små tern
1 tomat uden kerner i små tern
¼ blomkål i buketter
Når det koger op, tilsæt kyllingestykkerne
Lad det koge i 10 min krydr med
salt
peber
chili
1½ dl. fløde tilsættes, kog op, og
tilsæt
1 kop ærter og hakket persille, og smag til med krydderier og et skvæt citronsaft. (det gør underværker ved suppen)
Server med flute!
I dag fik jeg lavet en skøn suppe med kyllingebryst og masser af skønne grøntsager
I ¾ l. hønsefond koges
2 stk. kyllingebryst i ca. 15 min. tages op og skæres i mundrette stykker
tilsæt
1 stor gulerod i tynde skiver
1½ porre i tynde skiver
1 stilk blegselleri i tynde skiver
½ rød peber i små tern
1 tomat uden kerner i små tern
¼ blomkål i buketter
Når det koger op, tilsæt kyllingestykkerne
Lad det koge i 10 min krydr med
salt
peber
chili
1½ dl. fløde tilsættes, kog op, og
tilsæt
1 kop ærter og hakket persille, og smag til med krydderier og et skvæt citronsaft. (det gør underværker ved suppen)
Server med flute!
Etiketter:
Fjerkræ,
Grøntsager,
Kylling,
supper
15. marts 2010
Andebryst med salat og ristede courgette skiver.
Det er ikke en opskrift i dag, men god ide, lækker og anderledes.
En god salat med en olie eddike dressing, ristede krydrede courgetteskiver, et stegt andebryst og resterne af kartoflerne fra i går.
Lørdags nakkestegs rester i skøn pastaret.
Hvem siger man ikke kan spise rester på en søndag?:) spurgte min bror, og sendte en opskrift på restemad, som han serverede i går søndag for min svigerinde.
To skiver (1,5 cm tykke) skæres af nakkestegen,
1 stor porre,
1 gulerod,
1 fed hvidløg,
5 champignon,
1/4 rød peberfrugt, og
fire duske broccoli lidt fløde og
150 gr. båndpasta samt
lidt reven ost.
Pastaen koges!
Nakkestegskiverne som er skåret i tern (1,5 cm) brunes i panden med olie og smør, guleroden som er skåret i ½ cm skiver kommes i med de kvartopskårne champignon, sammen med peberfrugt i små tern og det hakkede fed hvidløg, de fire duske broccoli lægges oven på efter, at det hele er mikset i gennem og har været i berøring med varmen og der er tilsat fløde, derefter lægges der låg på og det hele står med mellemvarme indtil broccolien er så mør som man ønsker ( ca. et kvarter) Da er båndpastaen også færdig, og hældes op i en si og man kommer den på panden til kødblandingen og det hele mikses godt igennem, der smages til med salt, peber samt cayennepeber
Hældes op på et lille fad, husk at lægge broccolien øverst og drys nu den revne ost på, pynt med lidt grønt, - her med lidt frisk oregano- mest for et syns skyld.
Bon appetit.
To skiver (1,5 cm tykke) skæres af nakkestegen,
1 stor porre,
1 gulerod,
1 fed hvidløg,
5 champignon,
1/4 rød peberfrugt, og
fire duske broccoli lidt fløde og
150 gr. båndpasta samt
lidt reven ost.
Pastaen koges!
Nakkestegskiverne som er skåret i tern (1,5 cm) brunes i panden med olie og smør, guleroden som er skåret i ½ cm skiver kommes i med de kvartopskårne champignon, sammen med peberfrugt i små tern og det hakkede fed hvidløg, de fire duske broccoli lægges oven på efter, at det hele er mikset i gennem og har været i berøring med varmen og der er tilsat fløde, derefter lægges der låg på og det hele står med mellemvarme indtil broccolien er så mør som man ønsker ( ca. et kvarter) Da er båndpastaen også færdig, og hældes op i en si og man kommer den på panden til kødblandingen og det hele mikses godt igennem, der smages til med salt, peber samt cayennepeber
Hældes op på et lille fad, husk at lægge broccolien øverst og drys nu den revne ost på, pynt med lidt grønt, - her med lidt frisk oregano- mest for et syns skyld.
Bon appetit.
Etiketter:
Grøntsager,
Pasta,
Restemad,
Svinekød
14. marts 2010
Krebinet med spansk inspirerede kartofler og taziki
Et par store kartofler skrælles, skæres i mundrette stykker, og kommes i et ovnfast fad og krydres med
salt
peber
chili
lidt balsamico
1 fed hakket hvidløg tilsættes samt
1 løg i tern
4-5 flåede tomater skæres lidt i stykker, og det hele blandes godt
1 kvist rosmarin
og to – tre kviste timian lægges i fadet og dækkes lidt, sæt fadet i en 200 gr. varm ovn, 1 times tid, vend det lidt rundt en gang imellem.
Lav en grov Tzatziki
skær 1½-2 cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med
græsk yoghurt, salt, friskværnet peber, chili, lidt citronsaft og hvidløg.
Steg en krebinet af 175 -200 gr. hakket skinkekød, som formes som en bøf og krydres med
salt
peber
chili
steg den 6 – 8 min. på hver side.
En dejlig ret, med lækre spændende, lidt hotte kartofler.
Etiketter:
Hakket svinekød,
kartofler,
salat
11. marts 2010
Kødsauce dækket med kartoffelmos og gratineret med Mozzarella.
Det er ikke nogen opskrift idag, blot en god ide, så en gang kødsauce bliver spændende.
Opskriften på en luxus kødsauce finder du her
Lav en god kartoffelmos, bland lidt krydderurter i mosen:
Kødsaucen på gerne være lidt tør, dvs. ikke for meget sauce.
Hæld kødsaucen op i et fad der kan komme i ovnen, læg kartoffelmosen oven på, og læg skiver af frisk mozzarella på mosen, dryp lidt olie over, og lidt tørret oregano,
sæt fadet i en 200 gr. varm ovn, i 20-25 min. eller til overfladen ser lækker ud.
10. marts 2010
Grøntsagssuppe!
Jeg har næsten forspist mig i kagen, jeg bagte i eftermiddags, så jeg bestemte mig til, at aftensmaden skulle være en grøntsagssuppe, og undlader man parmesan, så er det en vegetarsuppe/veganersuppe.
3/4 l. grøntsagsfond blev fyldt med
et lille halvt blomkål i buketter
1 stor porre i skiver
1 håndfuld halverede bønner
1 stort fed finthakket hvidløg
1 stor skællet bagekartoffel skåret i mundrette stykker
½ dåse hakkede tomater, - krydr med
timian
salt
peber
paprika
chili
Basilikum
Det hele blev kogt til grøntsagerne var møre, hældt op og der blev drysset
reven parmesan over, dertil
Ciabatta
3/4 l. grøntsagsfond blev fyldt med
et lille halvt blomkål i buketter
1 stor porre i skiver
1 håndfuld halverede bønner
1 stort fed finthakket hvidløg
1 stor skællet bagekartoffel skåret i mundrette stykker
½ dåse hakkede tomater, - krydr med
timian
salt
peber
paprika
chili
Basilikum
Det hele blev kogt til grøntsagerne var møre, hældt op og der blev drysset
reven parmesan over, dertil
Ciabatta
Etiketter:
Grøntsager,
supper,
Veganer,
Vegetar
Abonner på:
Opslag (Atom)