Efter et år med et pokkers renderi og indlæggelser på hospitalet, er jeg kommet igennem et forfærdeligt år, - jeg trøster mig med, at næste år, da ikke kan blive værre!
Så i håb om et fantastisk nyt år, ønskes alle:
ET RIGTIG GODT NYTÅR!
31. december 2011
28. december 2011
Jordskokkesuppe garneret med torsk
Her er en ide til forretten nytårsaften!
2 pers.
150 g jordskokker
½ spsk olie
1 skalotteløg
1 madæble
1 spsk karry
1 knsp Tandoori
4 dl hvidvin
2 dl fløde eller mælk
Revet muskatnød
100 g torskefilet
Lidt smør
Lidt blandede urter i tynde strimler fx gulerod, porre og selleri
Lidt citronskal
Salt og peber
Jordskokkerne rengøres, skrælles og skæres i små tern. Rist jordskokkerne af i lidt hed olie i en gryde. Det er vigtigt for smagen, at jordskokkerne ristes godt af. Tilsæt hakket løg og tern af æble uden skræl og kerner. Tilsæt karry og Tandoori og lad det riste lidt igennem. Tilsæt hvidvin og fløde og lad suppen småsimre - til jordskokkerne er møre. Blend suppen og sigt den. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og rund evt. smagen af med lidt smør. Torskefileten skæres i små stykker (strimler) og sauteres forsigtigt i lidt smør sammen med urterne. Krydres salt og peber og lidt citronskal. Anrettes i midten af en dyb tallerken, og suppen hældes rundt om. Friteret porre: Porrerne renses og skylles under vand. Toppen skæres fra (gemmes til fond) og det hvide skæres fra og gemmes til saute. Det lysegrønne stykke skæres i meget fin julienne og lægges i isvand i minimum 1 time. Vandet hældes fra, og porrestrimlerne steges i vindruekerneolie - til de er svagt gyldne. Drysses med salt.
Obs.: du kan også dampe fisken, det vil så være lettere at sætte det op som på billedet.
2 pers.
150 g jordskokker
½ spsk olie
1 skalotteløg
1 madæble
1 spsk karry
1 knsp Tandoori
4 dl hvidvin
2 dl fløde eller mælk
Revet muskatnød
100 g torskefilet
Lidt smør
Lidt blandede urter i tynde strimler fx gulerod, porre og selleri
Lidt citronskal
Salt og peber
Jordskokkerne rengøres, skrælles og skæres i små tern. Rist jordskokkerne af i lidt hed olie i en gryde. Det er vigtigt for smagen, at jordskokkerne ristes godt af. Tilsæt hakket løg og tern af æble uden skræl og kerner. Tilsæt karry og Tandoori og lad det riste lidt igennem. Tilsæt hvidvin og fløde og lad suppen småsimre - til jordskokkerne er møre. Blend suppen og sigt den. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og rund evt. smagen af med lidt smør. Torskefileten skæres i små stykker (strimler) og sauteres forsigtigt i lidt smør sammen med urterne. Krydres salt og peber og lidt citronskal. Anrettes i midten af en dyb tallerken, og suppen hældes rundt om. Friteret porre: Porrerne renses og skylles under vand. Toppen skæres fra (gemmes til fond) og det hvide skæres fra og gemmes til saute. Det lysegrønne stykke skæres i meget fin julienne og lægges i isvand i minimum 1 time. Vandet hældes fra, og porrestrimlerne steges i vindruekerneolie - til de er svagt gyldne. Drysses med salt.
Obs.: du kan også dampe fisken, det vil så være lettere at sætte det op som på billedet.
Etiketter:
Fisk,
Nytårsmenuer,
supper
24. december 2011
7. december 2011
Grønsagssuppe
2 courgetter
5 tomater godt modne (eller en dåse flådede tomater)
2 kartofler store
2 porrer kun det hvide
2 gulerødder
150 gr. kogte hvide bønner
200 gr. bønner (frost)
200 gr. kogte brune bønner
3 fed hvidløg
½ potte frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
4 spsk. god olivenolie
salt og peber
100 gr. reven emmentaler. Skræl kartofler og gulerødder, rens porrerne og det snittes i tern og ringe. I en gryde kommes 2,5 liter vand heri kommes kartofler, gulerødder, porrer presset hvidløg, tomater i tern, og alle tre slags bønner, dette koges i ca. 1 time derefter tilsættes salt, peber og det koges ca. ½ time mere.
Basilikumbladene og olien blendes og kommes i suppen ca. 5 minutter før den serveres.
Ved servering drysses den revne ost over suppen når den er hældt op i tallerkner.
Serveres med flutes.
5 tomater godt modne (eller en dåse flådede tomater)
2 kartofler store
2 porrer kun det hvide
2 gulerødder
150 gr. kogte hvide bønner
200 gr. bønner (frost)
200 gr. kogte brune bønner
3 fed hvidløg
½ potte frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
4 spsk. god olivenolie
salt og peber
100 gr. reven emmentaler. Skræl kartofler og gulerødder, rens porrerne og det snittes i tern og ringe. I en gryde kommes 2,5 liter vand heri kommes kartofler, gulerødder, porrer presset hvidløg, tomater i tern, og alle tre slags bønner, dette koges i ca. 1 time derefter tilsættes salt, peber og det koges ca. ½ time mere.
Basilikumbladene og olien blendes og kommes i suppen ca. 5 minutter før den serveres.
Ved servering drysses den revne ost over suppen når den er hældt op i tallerkner.
Serveres med flutes.
4. december 2011
Skøn fiskegryde
Til 4 -5 pers.
1 kg. filet af torsk, havkat, sandart eller lign. (dog ikke fladfisk).
200 gr. bacon i tern.
3 store løg.
4 dl. piskefløde.
3 spsk. mel.
2 dåser flåede tomater.
300 gr. champignon.
2 grønne peberfrugter.
Baconterningerne steges i en smule olie.og tages op.
Herefter steges løgene let i fedtet fra baconen og tages op.
Fisken skæres i strimler.
Nu kommes følgende lagvis i en smurt gryde.
Fiskestrimlerne,tomaterne (minus saften, der gemmes), peberen - der er skåret i tynde strimler, champignonerne - der er halverede, samt endelig de stegte bacontern og de stegte løgringe.
Herefter røres melet sammen med piskefløden, saften fra tomaterne samt salt og peber. Denne sauce hældes over ingredienserne i gryden og retten får lov at småsnurre over ilden i cirka 15-20 minutter.
Til retten serveres løse ris.
1 kg. filet af torsk, havkat, sandart eller lign. (dog ikke fladfisk).
200 gr. bacon i tern.
3 store løg.
4 dl. piskefløde.
3 spsk. mel.
2 dåser flåede tomater.
300 gr. champignon.
2 grønne peberfrugter.
Baconterningerne steges i en smule olie.og tages op.
Herefter steges løgene let i fedtet fra baconen og tages op.
Fisken skæres i strimler.
Nu kommes følgende lagvis i en smurt gryde.
Fiskestrimlerne,tomaterne (minus saften, der gemmes), peberen - der er skåret i tynde strimler, champignonerne - der er halverede, samt endelig de stegte bacontern og de stegte løgringe.
Herefter røres melet sammen med piskefløden, saften fra tomaterne samt salt og peber. Denne sauce hældes over ingredienserne i gryden og retten får lov at småsnurre over ilden i cirka 15-20 minutter.
Til retten serveres løse ris.
Abonner på:
Opslag (Atom)