4 pers.
Mørdejsbund
150 g mel
75 g sukker
100 g smør
1 æg
Lidt vanilje
Lidt citronskal
Rabarberkompot
4-500 g skårne vinrabarber
4 dl vand
150 g sukker
1 stang vanilje
Lidt citronskal
Kakaomasse
2 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
40 g mel
1/4 tsk bagepulver
60 g smeltet smør
Hvid chokoladecreme
3½ dl Piske Fløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer, pasteuriseret.
Evt. lidt Grand Manier
Mørdejsbund: Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en
halv time.
Rabarberkompot: Vand, sukker, vanilje og
citronskal koges ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog.
Afkøles straks.
Kakaomasse: Æg og sukker piskes
skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i
æggemassen.
Hvid chokoladecreme: Chokoladen smeltes over vandbad. Æggeblommerne
tilsættes. Røres evt. sammen med lidt orangelikør. Derefter vendes fløden, som
forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.
Mørdejen rulles ud. Lægges i
en springform. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot
vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen. Bages
i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles. Den hvide chokoladecreme
hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling til næste dag.