27. juli 2009
Blåbærkage
I dag fik jeg noget pasta vendt i fløde med tomat og vendt med lidt basilikum, ikke det store køkkenridt, men så fik jeg dessert, jeg bagte en Blåbærkage.
Og det er bare sjældent, at jeg bager kager, men jeg havde en del store flotte blåbær og så syntes jeg, at det ville være på sin plads med en kage.
Blåbærkage
3 æg
3 dl. sukker
2 tsk. Vanilla
3 dl. mel
1½ tsk. Bagepulver
100 gr. smeltet smør
300 gr. blåbær
Sukker, Vanilla og æg piskes skummende
mel og bagepulver tilsættes og til sidst det smeltede smør
Hæld dejen op i en smurt springform, og blåbærrene fordeles over og drysses med lidt sukker.
Bages i 40 min. på 180 gr.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Vibeke..
SvarSletUhm, den kage ser ikke tosset ud! Og så er den også dejlig nem at lave:)
Jeg bager nærmest kun når jeg skal hjem og besøge mor og mine meget sultne brødre, for det er svært at få spist en kage når man ikke har en stor sulten familie til at hjælpe.
Knus
Kære MissMuffin
SvarSletDen var nem, jeg kørte den med piskeren på min røremaskine, så det gik nemt.
Nu da det er en frugtkage, så regner jeg med, at den kan holde, lidt længere, jeg mener der er jo en del fugt fra frugten i den.
Knus
Vibeke
Kagebagning er også noget, der sker alt for sjældent her i huset -men nu kan vi jo prøve denne, der ser super lækker ud!
SvarSletDet ser rigtig lækkert ud. Det er utrolig sjældent vi bager andet end franskbrød men din blåbærkage ser nu fristende ud. Knus Anette
SvarSletKære Nina
SvarSletDet er også meget sjældent at jeg bager kager, jeg bager alt mit brød, men ikke kager.
Denne var så nem, og da jeg havde en masse blåbær, så skulle jeg jo finde ud af noget, og smagen fejler ikke noget.
Knus
Vibeke
Kære Anette
SvarSletJa den er bare lige at gå til.
Knus
Vibeke
Den ser da også dejlig ud! :-)
SvarSletKære Vibeke
SvarSletDet var da noget helt nyt fra dig.
Dejligt med nogle ideer til, hvad man kan bruge alle de bær, som vælter frem lige nu.
Knus Hanne
Umm Vibeke..
SvarSletDen kage er lige noget for et kagemonster som mig.. Har du blåbær i din skønne have..
Kære Mette Lykke
SvarSletJa jeg har blåbær, men jeg mener ikke de er modne endnu, dem jeg brugte til kagen er nogle jeg købte for over en uge siden, og syntes, at jeg hellere måtte få dem brugt inden de gik til§
Blåbærene i haven står ikke i sol, før hen på eftermiddagen, så de tar lidt tid med at modne.
Knus
Vibeke
Du øser bare ud af lækre opskrifter ! Jeg er dig dybt taknemmelig :-)
SvarSletKære Losarinas mor
SvarSletJeg er bare så glad for at de kan bruges, - det er jo ikke meget ved, at skrive og fotografere hver dag, hvis det ikke bliver brugt:)
Knus
Vibeke
Det lyder vel nok lækkert! Vi får gæster på søndag - og det vil være en oplagt idé at prøve din blåbærkage. Tak for dejlig inspiration, Vibeke!
SvarSletKlem og god tirsdag til dig :-)
Jeg kom til at tænke over, om man ikke kunne bruge andre bær også?
SvarSletKære Madame
SvarSletDet var måske en god ide.
Knus
Vibeke
Kære Nina
SvarSletJo, du kan også bruge æbler, du kan lægge æbler i bunden og bærene drysses over som der står, de synker ned i dejen, med æbler i bunden vil bærene lægge sig dekorativt midt i kagen.
Knus
Vibeke
Den ser lækker ud, den skal jeg prøve,jeg må ikke få sukker, men finder ud af noget erstatning.
SvarSletSjovt med blåbær, jeg troede de var giftige, men det må så være noget andet,siden du/i er i live endnu ;-)
Jamen kære Inge, hvordan kan du da tro, at de er giftige, det er nogle af de mest sunde bær der findes, jeg håber da virkelig, at du finder en erstatning for sukkeret, for kagen er bare rigtig god.
SvarSletKnus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletOm sommeren bager jeg ikke, men tit om vinteren. Bl.a en kage som minder meget om Blåbærkagen, men med æbler, som bliver lagt ovenpå og drysset med kanelsukker, de synker under bagningen. Serveres med creme fraiche. Vil prøve din Blåbærkage til vinter.
En god aften til dig
Kære Vibeke
SvarSletIh, det er lige den kage jeg skal bage i morgen! Jeg har bare ikke så mange blåbær, mon ikke jeg kan putte nogle æbler i også?
Knus
Malou
Kære Manna
SvarSletJeg vil også prøve at bage den med æbler.
Knus
Vibeke
Kære Malou
SvarSletJo det skulle du tage at gøre, altså bruge nogle æbler.
Frugten vil gerne synke til bunden, så vend dem i noget mel, det plejer at hjælpe.
Knus
Vibeke