2. oktober 2009
Oksefond: Når du skal bruge lidt fond til, at lave sauce til dine bøffer!
Fond kan laves en dag hvor du har god tid, og så fryse det ned i passende portioner.
1 dl god olivenolie
2-3 kalveben
1 suppevisk (selleritop, porre, persille, timian)
1 porre
8-9 tomater skåret i stykker
2 løg i både
2 gulerødder i bjælker
2 spsk tomatpasta
Varm olien i en stor gryde og steg benene brune, eller læg dem på en bradepande og sæt dem i ovnen, hæld dem derefter over i en gryde.
Hæld vand i gryden til benene lige er dækket, kog i 3 timer
Tilsæt grøntsagerne og kog yderligere 3 timer
Spæd op med vand efter behov. 1 time før kogningen slutter tilsættes tomatpastaen. Lad nu vandet fordampe. Når man har ca. halvdelen af den væske, man startede med, er fonden færdig.
Si og frys i portioner à ca. 2 dl.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Tak, og god weekend:)
SvarSletKære Vibeke.
SvarSletJa det var det jeg skulle gøre, især nu hvor der er porre og rodfugter i grøntsags kurven..
Knus fra Ærø.
Velbekomme Sifka!
SvarSletKnus
Vibeke
Kære Mette
SvarSletJa lige netop, for det kan man altid bruge.
Knus Fra Als
Kære Vibeke
SvarSletDet SKAL jeg lave inden længe.
Tak for den opskrift.
Skal bare lige have fundet et sted, hvor man kan få kalveben - kan okseben også bruges?
Knus og god weekend.
Hanne
Kære Hanne
SvarSletKan jeg få fat i kalveben så foretrækker jeg dem, men jeg bruger også okseben hvis jeg ikke kan få andet, det går også fint, desuden så gemmer jeg afpuds fra okse og kalvekød i fryseren i en pose, ikke fedt!
Afpudset kommer med sammen med benene, det giver også smag.
Knus
Vibeke
Uhm, det lyder bare så lækkert, Vibeke!
SvarSletHa' en god lørdag aften, klem ;)
Kære Madame
SvarSletGod Wekkend.
Knus
Vibeke