2. oktober 2009

Oksefond: Når du skal bruge lidt fond til, at lave sauce til dine bøffer!


Fond kan laves en dag hvor du har god tid, og så fryse det ned i passende portioner.
1 dl god olivenolie
2-3 kalveben
1 suppevisk (selleritop, porre, persille, timian)
1 porre
8-9 tomater skåret i stykker
2 løg i både
2 gulerødder i bjælker
2 spsk tomatpasta
Varm olien i en stor gryde og steg benene brune, eller læg dem på en bradepande og sæt dem i ovnen, hæld dem derefter over i en gryde.
Hæld vand i gryden til benene lige er dækket, kog i 3 timer

Tilsæt grøntsagerne og kog yderligere 3 timer
Spæd op med vand efter behov. 1 time før kogningen slutter tilsættes tomatpastaen. Lad nu vandet fordampe. Når man har ca. halvdelen af den væske, man startede med, er fonden færdig.
Si og frys i portioner à ca. 2 dl.

8 kommentarer:

  1. Tak, og god weekend:)

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke.
    Ja det var det jeg skulle gøre, især nu hvor der er porre og rodfugter i grøntsags kurven..
    Knus fra Ærø.

    SvarSlet
  3. Velbekomme Sifka!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Ja lige netop, for det kan man altid bruge.
    Knus Fra Als

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke
    Det SKAL jeg lave inden længe.
    Tak for den opskrift.
    Skal bare lige have fundet et sted, hvor man kan få kalveben - kan okseben også bruges?

    Knus og god weekend.
    Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    Kan jeg få fat i kalveben så foretrækker jeg dem, men jeg bruger også okseben hvis jeg ikke kan få andet, det går også fint, desuden så gemmer jeg afpuds fra okse og kalvekød i fryseren i en pose, ikke fedt!
    Afpudset kommer med sammen med benene, det giver også smag.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Uhm, det lyder bare så lækkert, Vibeke!

    Ha' en god lørdag aften, klem ;)

    SvarSlet
  8. Kære Madame
    God Wekkend.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!