20. oktober 2009

"Stegt flæsk med persillesauce",

I dag skulle vi have noget så gammeldags som "Stegt flæsk med persillesauce",
Det var et ønske fra min veninde, jeg tror, det var længe siden hun havde fået det.

Kartofler koges.

Det skivede brystflæsk blev krydret med Provencekrydderier, salt og peber og dryppet med olie, de blev lagt på en rist i et ovnfast fad, og sat i ovnen på 220 gr. Jeg vendte det en gang imellem, der er ingen tvivl om, hvornår det er færdigt, det er når det ser dejlig sprødt ud.

Persillesaucen blev sat i gang med lidt olie i en gryde, deri kom et finthakket skalotteløg, og det blev sauteret til de var klare, mel tilsættes og der røres indtil, at alt mel er suget af olien, og kogt igennem, derefter kom der øko letmælk i gryden, og der blev kogt godt igennem, imens der blev pisket, jeg vil ikke have løget i saucen, så dem sier jeg fra, de har givet smag, krydr med salt og peber og kom hakket persille i.

Man kan ikke spise så meget, da det er ret solidt, men det smager bare pragtfuldt.

Man kan godt sige, at der manglede grøntsager, men fakta er, at vi spiste frugt, godt nok før middagen, men det fyldte jo også.

18 kommentarer:

  1. Hæhæ! Nu pirker du til min dårlige samvittighed, for jeg har tænkt ca. 1 milliard gange på at lave stegt flæsk med persillesovs uden at få gjort noget ved det!

    Det ser bare så godt ud!

    SvarSlet
  2. Kære Piskeris
    Stegt flæsk får jeg en gang imellem, med foskelligt tilbehør, men min veninde havde lyst til persillesauce, så det blev i dag for mit vedkommende, fo det smager jo skønt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Uhm lækkert mad - vi fik det i weekenden for både teenageren og de 2 nevøer og niecer er vilde med det.

    SvarSlet
  4. Kære Lise
    Velkommen til!
    Det er måske slet ikke så gammeldags som jeg troede, - det smager i hvert fald godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Jeg ELSKER det , nej det har da fået en renæssance, heldigvis!

    SvarSlet
  6. Kære Lavendel
    Ja det smager godt, og når man laver det i ovnen, så syntes jeg, at fedtet smelter bedre fra.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. En god gammeldags ret, som sjældent bliver lavet her. Det er faktisk mange mange år siden jeg har fået stegt flæsk med persillesauce. Det må laves en dag i vinterens løb. Det er da synd, at børnebørnene ikke kender den ret.

    SvarSlet
  8. Kære Manna
    Ja det med persillesaucen er også meget, meget sjældent her, men det var nu skønt at prøve igen.
    Man går jo og passer på med vægten, men nu brugte jeg letmælk, så helt galt kan det vel ikke være, og kødet havde efter den behandling i ovnen ikke ret meget fedt tilbage:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det var da også lige en dejlig ret, det kan jeg da godt følge din veninde i, selv har jeg ikke lavet den ret i 15 år, griner, jeg ved ikke hvorfor for jeg kan godt lide det !

    SvarSlet
  10. Kære Pernille
    Ja det smager jo godt, men vi får ind imellem nogle ideer, bl.a. at skubbe alt det gamle væk, "for det feder", og det er jo noget sludder, man kan jo bare ændre tilberedningsmetoden, jeg bruger foreksempelt aldrig faste fedtstoffer, hos mig er olien nr. 1 gerne olivenolie, jeg bruger ovnen meget, for så skal det ikke ligge og sejle i fedtstof.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Uhm ja - det smager skønt sådan noget stegt flæsk og persillesovs. Hvor lang tid fik det i ovnen Vibeke? Knus

    SvarSlet
  12. Den persillesausen så aldeles nydelig ut. Notert og må testes en dag. Likeså ditt forrige innlegg med hamburgerrygg. Nam-nam...

    I dag har jeg et innlegg om slakteren i Soller. Jeg er sikker på du ville elske å besøke den butikken!

    Ha fortsatt en fin dag Vibeke!

    SvarSlet
  13. Ih, hvor lækkert, Vibeke - det har jeg ikke smagt siden jeg var barn, men når jeg ser dine bileder, kan jeg huske smagen ganske tydeligt ;o)

    Klem og ha' en god aften!

    SvarSlet
  14. Kære Anette
    Det tog ca 25 min. selvfølgelig fordi, at jeg vil have det helt sprødt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  15. Kære Randi
    Ja saucen var bare god, og det med at sautere et skalotteløg i olien giver den del til saucen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære Madame
    Ja det er sjovt med de minder man har, der skal ikke så meget til.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Kære Vibeke

    Det er år og dag siden jeg har fået stegt flæsk med persillesauce. Får virkelig lyst til persillesauce. Det skal næsten nåes inden persillen klasker sammen ude i urtebedet. Måske til de skrubber, som jeg fik af min far for ikke så længe siden. Tak for inspirationen.

    Du må have en dejlig weekend.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  18. Kære Hanne
    Ja det er heller ikke noget jeg får hver dag.
    Jeg har frosset min persille ned, så det er nemt at drysse ud af posen, men har du det stående i haven, så er den jo hjemme, og perfekt til skrubber!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!