I dag skulle vi have noget så gammeldags som "Stegt flæsk med persillesauce",
Det var et ønske fra min veninde, jeg tror, det var længe siden hun havde fået det.
Kartofler koges.
Det skivede brystflæsk blev krydret med Provencekrydderier, salt og peber og dryppet med olie, de blev lagt på en rist i et ovnfast fad, og sat i ovnen på 220 gr. Jeg vendte det en gang imellem, der er ingen tvivl om, hvornår det er færdigt, det er når det ser dejlig sprødt ud.
Persillesaucen blev sat i gang med lidt olie i en gryde, deri kom et finthakket skalotteløg, og det blev sauteret til de var klare, mel tilsættes og der røres indtil, at alt mel er suget af olien, og kogt igennem, derefter kom der øko letmælk i gryden, og der blev kogt godt igennem, imens der blev pisket, jeg vil ikke have løget i saucen, så dem sier jeg fra, de har givet smag, krydr med salt og peber og kom hakket persille i.
Man kan ikke spise så meget, da det er ret solidt, men det smager bare pragtfuldt.
Man kan godt sige, at der manglede grøntsager, men fakta er, at vi spiste frugt, godt nok før middagen, men det fyldte jo også.
Hæhæ! Nu pirker du til min dårlige samvittighed, for jeg har tænkt ca. 1 milliard gange på at lave stegt flæsk med persillesovs uden at få gjort noget ved det!
SvarSletDet ser bare så godt ud!
Kære Piskeris
SvarSletStegt flæsk får jeg en gang imellem, med foskelligt tilbehør, men min veninde havde lyst til persillesauce, så det blev i dag for mit vedkommende, fo det smager jo skønt.
Knus
Vibeke
Uhm lækkert mad - vi fik det i weekenden for både teenageren og de 2 nevøer og niecer er vilde med det.
SvarSletKære Lise
SvarSletVelkommen til!
Det er måske slet ikke så gammeldags som jeg troede, - det smager i hvert fald godt.
Knus
Vibeke
Jeg ELSKER det , nej det har da fået en renæssance, heldigvis!
SvarSletKære Lavendel
SvarSletJa det smager godt, og når man laver det i ovnen, så syntes jeg, at fedtet smelter bedre fra.
Knus
Vibeke
En god gammeldags ret, som sjældent bliver lavet her. Det er faktisk mange mange år siden jeg har fået stegt flæsk med persillesauce. Det må laves en dag i vinterens løb. Det er da synd, at børnebørnene ikke kender den ret.
SvarSletKære Manna
SvarSletJa det med persillesaucen er også meget, meget sjældent her, men det var nu skønt at prøve igen.
Man går jo og passer på med vægten, men nu brugte jeg letmælk, så helt galt kan det vel ikke være, og kødet havde efter den behandling i ovnen ikke ret meget fedt tilbage:)
Knus
Vibeke
Det var da også lige en dejlig ret, det kan jeg da godt følge din veninde i, selv har jeg ikke lavet den ret i 15 år, griner, jeg ved ikke hvorfor for jeg kan godt lide det !
SvarSletKære Pernille
SvarSletJa det smager jo godt, men vi får ind imellem nogle ideer, bl.a. at skubbe alt det gamle væk, "for det feder", og det er jo noget sludder, man kan jo bare ændre tilberedningsmetoden, jeg bruger foreksempelt aldrig faste fedtstoffer, hos mig er olien nr. 1 gerne olivenolie, jeg bruger ovnen meget, for så skal det ikke ligge og sejle i fedtstof.
Knus
Vibeke
Uhm ja - det smager skønt sådan noget stegt flæsk og persillesovs. Hvor lang tid fik det i ovnen Vibeke? Knus
SvarSletDen persillesausen så aldeles nydelig ut. Notert og må testes en dag. Likeså ditt forrige innlegg med hamburgerrygg. Nam-nam...
SvarSletI dag har jeg et innlegg om slakteren i Soller. Jeg er sikker på du ville elske å besøke den butikken!
Ha fortsatt en fin dag Vibeke!
Ih, hvor lækkert, Vibeke - det har jeg ikke smagt siden jeg var barn, men når jeg ser dine bileder, kan jeg huske smagen ganske tydeligt ;o)
SvarSletKlem og ha' en god aften!
Kære Anette
SvarSletDet tog ca 25 min. selvfølgelig fordi, at jeg vil have det helt sprødt.
Knus
Vibeke
Kære Randi
SvarSletJa saucen var bare god, og det med at sautere et skalotteløg i olien giver den del til saucen.
Knus
Vibeke
Kære Madame
SvarSletJa det er sjovt med de minder man har, der skal ikke så meget til.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet er år og dag siden jeg har fået stegt flæsk med persillesauce. Får virkelig lyst til persillesauce. Det skal næsten nåes inden persillen klasker sammen ude i urtebedet. Måske til de skrubber, som jeg fik af min far for ikke så længe siden. Tak for inspirationen.
Du må have en dejlig weekend.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det er heller ikke noget jeg får hver dag.
Jeg har frosset min persille ned, så det er nemt at drysse ud af posen, men har du det stående i haven, så er den jo hjemme, og perfekt til skrubber!
Knus
Vibeke