4. oktober 2009

Oksesteak ovnbagte grøntsager og ristede kartofler.

Jeg har haft besøg af min veninde fra Tåstrup, siden i går lørdag.
Det var hendes mening, at det blot skulle have været en endags tur, hun skulle over og se huset hun skal bo i efter, at den sidste lejer er flyttet, og have styr på det sidste, det fik hun også, men dagen gik, og der var en vis træthed at spore, og da hun også skulle over grænsen inden hun returnerede til Sjælland, blev vi enige om, at hun skulle overnatte, og tage Tysklands tur i dag, inden hun smuttede på færgen fra Als til Fyn, så hun fik lov at bestemme hvad vi skulle spise til aftensmad, og det blev så til oksesteak.
Kartofler blev kogt og pillet, for senere at blive ristet
Ovnen blev tændt på 200 gr.
sherrytomater,
rødløg i både,
courgette i skiver
hvidløg i skiver
Kom i et fad med lidt olie og blev krydret med salt, peber og balsamico og kom i ovnen

Champignon blev renset og halveret (de var store) dryppet med olie salt, peber, paprika og saften fra en ½ lime, og sat i oven på et fad

Bøfferne blev krydret med peber, og stegt to min. på hver side, så de fik en fin skorpe, saltet og sat i ovnen i 5-6 min. hvorefter de hvilede.

De pillede kartofler blev krydret med salt, peber og paprika og ristet i olie på stegepanden
Kristtjørn med masser af bær

6 kommentarer:

 1. Kære Vibeke
  Både ovnbagte grønsager og ristede kartofler er guf. Og så en dejlig god oksesteak, det er rigtig lækkert.
  Hi-hi, diæten går det ikke efter planen med. Mangler den motion jeg fik i kolonihaven, og i år har jeg faktisk ikke været der ret meget. Frisk mod Antonius!. Starter en sund uge i morgen, de 5-6 kilo irriterer mig, det er en tøjstr, jeg skal ned.

  Hvor er din Kristtorn stor og smuk

  En god søndag aften til dig

  Knus
  Manna

  SvarSlet
 2. Kære Manna
  Det er genboens kristtjørn jeg er faldet for, jeg har også en rimelig stor en, men genboens er da bare blevet vanvitig stor.
  Ja en oksesteak var lige hvad min veninde gerne ville have, så var det jo bare at finde på grønt, og da vi begge passer på vores vægt, skulle det være lidt fornuftigt.
  Jeg smed enormt mange kilo ved at spise 6 gange om dagen, deraf var de tre måltider frugt og grønt, morgenmad var vigtigt, frokost en skive rugbrød med kerner, delt op i 4 styk, med noget forskelligt på alle fire, aftensmad var noget uden sauce, det er ofte derfor, at jeg laver ovnbagte tomater for de indeholder en masse væske, der sagtens kan gøre det ud for sauce.
  Knus
  Vibeke
  Også god søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor hyggeligt at du har haft besøg af din veninde, hun er heldig at få serveret en sålækker menu..

  SvarSlet
 4. Kære Mette
  Ja det var jo nødvendigt at hun kom herover, huset hun skal bo i ligger jo her, og så er det jo smart, at se hvad der mangler og skal gøres.
  Hun får ikke steak ret ofte, hun gider faktisk ikke at lave mad, men det bliver ikke noget problem, når hun flytter herover, vi kommer til at bo ret tæt på hinanden.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke

  Skønt med venindebesøg - og det må være dejligt for jer, at I kommer tæt på hinanden.

  De grøntsager ser super, super lækre ud. Kan næsten fornemme de søde rødløg og sherrytomater. Uhm - det er lækkert tilbehør.

  Sikken smuk Kristjørn.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Hanne
  Jeg glæder mig også til hun kommer.
  Maden smagte og du har ret, det var skønt med løg og tomater.
  Ja den kristtjørn er fantastisk.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!