15. august 2012

Chokolade-rabarbertærte

4 pers.
Mørdejsbund
150 g mel
75 g sukker
100 g smør
1 æg
Lidt vanilje
Lidt citronskal

Rabarberkompot
4-500 g skårne vinrabarber
4 dl vand
150 g sukker
1 stang vanilje
Lidt citronskal

Kakaomasse
2 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
40 g mel
1/4 tsk bagepulver
60 g smeltet smør

Hvid chokoladecreme
3½ dl Piske Fløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer, pasteuriseret.
Evt. lidt Grand Manier

Mørdejsbund: Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.

Rabarberkompot: Vand, sukker, vanilje og citronskal koges ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog. Afkøles straks.

Kakaomasse: Æg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.

Hvid chokoladecreme: Chokoladen smeltes over vandbad. Æggeblommerne tilsættes. Røres evt. sammen med lidt orangelikør. Derefter vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.


Mørdejen rulles ud. Lægges i en springform. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles. Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling til næste dag.

1 kommentar:

  1. Hej Vibeke.
    Hvor ser den rabarberkage lækker ud.

    Hvor har du fundet det fine link til Facebook?

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!