4 pers.
Mørdejsbund
150 g mel
75 g sukker
100 g smør
1 æg
Lidt vanilje
Lidt citronskal
Rabarberkompot
4-500 g skårne vinrabarber
4 dl vand
150 g sukker
1 stang vanilje
Lidt citronskal
Kakaomasse
2 æg
150 g sukker
2 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
40 g mel
1/4 tsk bagepulver
60 g smeltet smør
Hvid chokoladecreme
3½ dl Piske Fløde
125 g hvid chokolade
2 æggeblommer, pasteuriseret.
Evt. lidt Grand Manier
Mørdejsbund: Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en
halv time.
Rabarberkompot: Vand, sukker, vanilje og
citronskal koges ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog.
Afkøles straks.
Kakaomasse: Æg og sukker piskes
skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i
æggemassen.
Hvid chokoladecreme: Chokoladen smeltes over vandbad. Æggeblommerne
tilsættes. Røres evt. sammen med lidt orangelikør. Derefter vendes fløden, som
forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.
Mørdejen rulles ud. Lægges i
en springform. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot
vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen. Bages
i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Afkøles. Den hvide chokoladecreme
hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling til næste dag.
Hej Vibeke.
SvarSletHvor ser den rabarberkage lækker ud.
Hvor har du fundet det fine link til Facebook?