9. februar 2009

Karbonader med flødechampignonsauce

300 - 400 g magert, hakket svinekød
havsalt
friskkværnet peber
paprika
olie
Det hakkede kød æltes let sammen, trilles til boller og formes med en kniv til 2 karbonader, drysses de med salt, peber og paprika, steges ca. 7 min på hver side i olie, lad dem trække på en tallerken. Bemærk, her bruges hverken mel eller rasp.
375 g rensede champignoner
½ lille skalotte løg
1 dl. vand
3 dl piskefløde
Saften af ½ citron
salt, peber
Champignon renses og skæres i skiver. Løg pilles, hakkes meget fint. Løg sauteres til de er blevet blanke, herefter tilsættes champignon, når væsken er kogt ud af champignonen, presses saften af ½ citron over, og der tilsættes vand, dette reduceres til det halve.
Der tilsættes piskefløde og dette reduceres til ønsket konsistens er nået. Smages til med salt og peber.
Tilsæt den væske som er kommet i tallerken fra Karbonaderne
Server ris og grønne bønner til.

5 kommentarer:

  1. uhm, det ser dejligt ud. Jeg elsker karbonader. Hvor har du fundet så flotte friske bønner?
    Mvh Malou

    SvarSlet
  2. Hej Malou.
    Jeg har fundet bønnerne i min fryser, de er rigtig gode.
    Jeg kom ikke ud og handle idag, min datter havde brug at jeg tog med hende ud.
    Så handleriet er udsat, og jeg er bare så spændt på det brød.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  3. Det ser bare så lækkert ud! Min husbond vil være helt med på, at vi prøver din opskrift hjemme hos os :O)

    SvarSlet
  4. Jeg har nydt at læse din blog, og dine opskrifter giver mig lyst til at lave mad, tak for det ;-)

    SvarSlet
  5. Det er dejligt, at man kan bruge bloggen.
    Jeg håber at Madame får prøvet opskriften, og at Lene bruger inspirationen, det er jo en del af formålet med skriverierne.
    Med venlig hilsen
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!