Jeg havde ikke så meget orange, men havde da disse tre i kurv, jeg kan ikke huske hvad de hedder, men kan huske, at de smagte godt, de var gode til at blande med rodfrugter bagt i ovn med Balsamico. Ja og så kan jeg huske, at de var svære at skrælle.
Det kunne jo være, at der er en der kan fortælle mig hvad de hedder!
Hej Vibeke. De hedder hokkaido-græskar. Jeg er helt vilde med dem. Bagt som 'ovn-fritter', som grov mos eller purésuppe. Jeg syntes at de er nemmere at skrælle, når man flækker dem først.
SvarSletKærligst Malou
Det er et skønt billede, Vibeke! Ja, jeg ville også have gættet på en art græskar, som Malou skriver.
SvarSletGad vide, om jeg selv kan finde noget orange :o)
Ja, det er hokkaido, men det har du allerede fået at vide. Vores nabo dyrkede dem og lavede den mest fantastiske hokkaido suppe - ud over at brude dem til 1000 andre ting. De har en god holdbarhed, hvis de opbevares køligt og ikke-for-fugtigt, bedst hængende i net. Helt frem til marts har vi haft dem liggende.Jeg har aldrig dyrket dem selv, men det skulle måske prøves?
SvarSletTak for svarene!
SvarSletAt det var et græskar vidste jeg igrunden godt, men hokkaido, det havde jeg glemt fuldstændig.
Min mand var vild med dem, han skar tynde skiver og spiste dem rå. Jeg kan huske smagen da vi havde dem med i ovnen sammen med rodfrugter.
Jeg skal have frø hjem til haven, så der kom lige en mere på listen.
Mvh. Vibeke
Jeg ved ikke hvad de heder,men jeg lægger altid mærket til dem, fordi de har så smuk en orange farve.
SvarSletJa det er en meget flot farve, jeg tror det er derfor billedet blev taget, for lang tid siden.
SvarSletMvh. Vibeke
Åh jeg elsker også disse græskær, sunes at de bliver allerbedst når man putter dem i ovnen, men jeg kan også leve af rodfrugeter og kartofler. Og det er en smuk orange farve :)
SvarSletHej Pernille,jeg vil også have dem igen i haven, jeg er ved at finde ud af hvilke frø, jeg skal have hjem. Jeg husker også, at de er gode fra ovn, og det med at kunne leve af rodfrugter, det tror jeg faktisk også jeg kunne, bare ikke for længe.
SvarSletVarm hilsen fra Vibeke
Et super fint billede.
SvarSletJeg stiftede bekendtskab med hokkaidoen i sommers. En lækker spise, både i ovn og rå tilstand. Den kan også bruges i kage, har dog ikke forsøgt endnu, men har en opskrift klar
God weekend herfra
Hej Manna.
SvarSletTil efteråret, vil jeg prøve den ordentlig af, jeg skal jo først have dem sået.
Også god weekend til dig1
mvh. Vibeke