23. februar 2009

Dagens Menu -- Kanelsnegle

Jeg har bagt kanelsnegle opskriften er fra Familiemad og de er bare dejlige, - og så skete der det, at jeg ikke syntes, at der er plads til aftensmad, det kan jo ske ikk, - så dagens Menu, blev kanelsnegle, skulle jeg blive sulten i løbet af aftenen, så fik jeg da også bagt morgenboller og baguetter, så finder jeg nok på noget.



Det er meningen at der skal glasur på, men jeg havde tænkt mig, at smide dem i fryseren, så det på vente,- de smager nu også rigtig godt uden glasur, måske fordi jeg ikke var nærig med marcipan.
Kanelsnegle
Opskriften stammer fra en svensk bog der hedder Linus laver mad,
Jeg fandt den på Familiemad
15-25 g gær
2½ dl mælk
2 spsk neutral olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
ca. 400 g hvedemel
lidt olie til skålen
Opløs gæren i den kolde mælk, tilsæt olie, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt til du har en fast dej. Kom lidt olie i skålen, vend dejen heri, kom film på skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (alt efter hvor meget gær du har brugt, en halv til en hel time).
75 g smør
75 g sukker
2 spsk stødt kanel
50 g marcipan (kan udelades)
Blødgør smørret i mikroovnen (ca. 10 sek. på optøning), tilsæt de øvrige ingredienser, og rør til en jævn masse (hvis du kommer marcipan i, er det nemmest med en gaffel).
Rul dejen ud til en plade (ca. 50x40 cm), smør remoncen på, rul sammen på den lange led, og skær ud til ca. 15 snegle. Kom dem i et smurt ildfast fad, efterhæv en halv times tid, og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle af, og pynt med hvid glasur.

9 kommentarer:

  1. Hej Vibeke

    De ser gode ud - ikke så ringe en aftensmad;) Kanel er et fantastisk krydderi - og sammen med marcipan, så bliver det nærmest ikke bedre.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  2. Hej hanne
    De er gode, men det var jo ikke meningen, at jeg ville spise så mange snegle, at jeg ikke gider lave aftensmad, - men skidt med det, det var nu sjovt for en gangs skyld.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  3. Du kommer da ikke til at gå sulten i seng, kan jeg se.
    Kanelsnegle med marcipan, det lyder vel nok skønt! :o)

    SvarSlet
  4. Nej Fru Lipka det gør jeg ikke, altså spiser den allesammen!
    De er røget i fryseren, man skal ikke friste en svag sjæl. jeg bager så sjældent kager, så det er derfor, at det kan gå lidt galt.
    Mvh. Vibeke

    SvarSlet
  5. De ser bare så lækre ud, og når jeg læser, at der er marcipan i, må du have hørt englene synge :o) Dejligt at du har gemt nogle i fryseren.

    SvarSlet
  6. Hej Vibeke.
    Jeg vil bare lige se om der er hul igemmen hos dig. Sikke nogle lækre snegle. Så fik vi begge marcipan i går :-)
    Mvh Malou

    SvarSlet
  7. Hej Vibeke,
    Så dine lækre kanelsnegle hos Klidmoster og måtte lige kigge nærmere på dem. Spændende blog du har.
    Mange hilsner Anette
    http://www.kenja.dk/wordpress/

    SvarSlet
  8. Velkommen til Anette.
    Det glæder mig, at du kan lide bloggen.
    Skal du til at bage kanelsnegle? de er ved at blive et hit!
    Kærligst
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Tak Vibeke - det kan jeg bestemt. Ja hvis man spørger min mand så skal jeg helt sikkert bage kanelsnegle - snart :D
    God aften til dig

    http.//www.kenja.dk/wordpress/

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!