Jeg har en masse tomater, så der skulle laves et og andet hvor de kan blive brugt, bl. a. denne tærte, og så skal der laves en omgang tomatsuppe, men det må vente til i morgen.
1 dl fuldkornshvedemel
2 dl hvedemel
salt
100 gram smør
2 spsk koldt vand
Bland mel typerne og salt i en skål. Smelt smørret i en gryde og kom det i mel blandingen. Saml hurtigt dejen sammen med 2 spsk koldt vand.
Rul ud, og læg i en tærteform.
Forbag bunden midt i ovnen i 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.
5-6 store kødfulde tomater
2 store æg
1-1½ dl. Cremefraiche
100 gram ost i meget små tern
1 håndfuld frisk basilikum revet lidt i stykker
salt og peber
frisk Mozzarella i skiver
Tomaterne skal skæres i skiver og lægges på den forbagte tærtebund.
Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt Cremefraiche, ost i tern, basilikum, salt og peber.
Hæld æggeblandingen over tomaterne
frisk Mozzarella i tynde skiver lægges øverst
Tærten skal bages midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Lidt lufttørret skinke og oliven er dejligt tilbehør
Sådan en tallerken er jeg da lige med på og tilbehøret har jeg det heller ikke svært med ;-)
SvarSletKære Lene
SvarSletDet var da bare også godt, og tilbehøret var perfekt!
Knus
Vibeke
Det er altså også skønt med sådan en tomattærte - de er så gode som tilbehør eller bare som enkelt ret :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletJeg skulle bare have noget der var let at gå til!
I dag skulle tærten være hovedperson, men den ville også egne sig som tilbehør!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDen tærte ser vel nok dejlig ud, så den vil jeg helt bestemt købe ind til. Og tilbehøret er super lækkert.
Jeg har aldrig lavet tærtedej, hvor smørret bliver smeltes,men resultatet tvivler jeg ikke på. Tænker, at tærten er dejlig næste dag til frokost.
Knus
Manna
Kaere Vibeke
SvarSletDen opskrift maa jeg proeve at printe ud.
I aar fik jeg plantet vores tomater naesten en maaned "for sent", saa der gaar endnu et par uger (mindst) foer vi har de foerste modne, men saa sker der til gengaeld noget. Jeg har 8 forskellige slags, roede, rosa, gule, orange, groenne, sorte, store, smaa og midt imellem. Basilikum har vi i massevis, jeg maa se at faa lavet noget pesto til fryseren denne uge.
Naa, men tomattaerten kan jo ogsaa laves af koebte, lokale tomater!
Den ser helt utroligt dejlig ud.
Lene
Kære Manna
SvarSletIdeen med det smeltede smør tror jeg, at jeg har nettet, måske Arla, den har ligget længe på min computer.
Ja, - det er en dejlig ting til frokost i morgen.
Knus
Vibeke
Kære Lene (Canada)
SvarSletJeg har også købt mine tomater, jeg købte 3-4 kg. blandede, som jeg vil lave suppe af, men så fik jeg lige ideen med tærten, og det var slet ikke tosset.
Det er flot, når sådan en skål med tomater står på køkkenbordet, især når man som dig, får dem i alverdens farver.
knus
Vibeke
Oh tærter det er bare så godt fordi at man kan få brugt det der er i køleskabet, din variant med tomater ser rigtig lækker ud. Jeg har godt nok tomater i haven, men jeg tror ikke lige der er nok til en tærte så jeg må købe mig fra det endnu
SvarSletKnus og god dag
Kære Pernille
SvarSletBare sørg for, at det er de mest kødfulde tomater du får fat i, kernerne gør ikke særlig meget gavn, i en tærte.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJeg har gået og tænkt på, hvad jeg skal fornøje mig med i aften. En tærte var meget oplagt:)
Den ser god ud med tomater - det skal jeg huske, når mit drivhus om 1-2 uger begynder at eksplodere med tomater i rå mængder.
Knus Hanne
Hej Vibeke,
SvarSletfik lyst til at lave din tomattærte og hold da op - sikke en success, selv min gamle far, som ik kan li' tomater synes den var super god - hej fra Linda
Kære Hanne
SvarSletJa den smager godt, du skal bare huske at bruge tomater uden vildt mange kerner.
Knus
Vibeke
Kære Linda
SvarSletDet glæder mig, at det blev en succes, og at din far også syntes om den.
Knus
Vibeke