20. marts 2012

Braiseret osso buco med rosmarin og citron


4 pers.
1 kg osso buco, 4 skiver
olivenolie
2-3 kviste rosmarin
1 økologisk citron
2 1/2 dl tør hvidvin
2 1/2 dl kalvefond
1 bdt. porrer
majsstivelse
salt, peber

1 kg kartofler
50 g sorte oliven uden sten
50 g frisk revet parmesan
1 lille bdt. hakket persille
salt, peber



Brun osso buco på en pande og krydr med salt og peber.
Læg kødet i et ovnfast fad sammen med rosmarinkviste og citron i tykke skiver.
Kog panden af med hvidvin og kalvefond, og hæld det over kødet.
Dæk fadet med alufolie eller læg et låg over, og sæt det i en kold ovn ved 150°C ca. 2 1/2 time.

Snit porrerne i 5 cm lange stykker og kom dem i fadet.
Sæt fadet i ovnen endnu 15 minutter, og si skyen fra.
Bring skyen i kog, kog ind til det halve, jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand og hæld skyen over kødet.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre ved eftervarmen. Mos kartoflerne og rør dem sammen med hakket oliven, parmesan og persille. Smag til med salt og peber og server mosen til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!