500 g grovhakket svinekød
1 -11/2 kopper rasp
1-2 kopper vand
2 æg
2-3 tsk. salt
½ tsk. peber
1/2 tsk allehånde
1 stort revet løg
Raspen æltes omhyggeligt i farsen sammen med æg og krydderier og vand.
Hvis farsen ikke er lind, spædes til med lidt vand. Frikadellerne formes i hånden, så den skal naturligvis ikke være for lind, og steges ca. 4 min. minutter på hver side.
Sønderjysk hvidkål 2½ kg hvidkål 30 g smør 1/2 fløde evt. mere salt og peber revet muskatnød |
||||||||
|
||||||||
Muuuummmssss Gammeladaws Fis-kåler bare det bedste!! Og så laver du den helt rigtigt.....UDEN kanel:)) HVem pokker har da bare fundet på det!?
SvarSletJeg kunne heller ikke tænke mig kålen med kanel, men det er der en del mennesker der kan, sådan er vi alle så forskellige.
SvarSletUhm ... det er jo i bund og grund det, jeg kender (og laver) som 'frikadeller med stuvet hvidkål'- har bare aldrig lavet hvidkålen på den måde, du beskriver her. Det smager nok nogenlunde ens, men konsistensen er selvfølgelig anderledes, fordi jeg bare skærer kålen fint ud.
SvarSletKanel?? Sammen med hvidkål??? Addr! Men som du siger, har vi ikke alle samme smag - jeg synes bare, at kanel kun kan høre sammen med bagværk. Og helst bagværk med æbler ;-)
Ja hvis du bruger smør og fløde, så er kålen vel næsten ens, min hvidkål bliver lidt grødagtig, den smager bare godt, og i min mors tid, blev den ofte brugt som tilbehør til kalvesteg, det tror jeg iøvrigt, at mange her i det sydlige Jylland stadig gør.
SletDet med kanelen er vist noget Nordjysk noget, - jeg forstår det ikke, men smag og behag!
Knus
Vibeke