21. oktober 2009

Mit okse farsbrød

Jeg plejer ikke at bruge mange ingredienser, for jeg syntes det er fjollet, at man skal rende rundt for at få købt ind, så man kan lave retterne, i dag ser det dog voldsomt ud, men hvis du læser det igennem, opdager du, at det faktisk er noget man som regel har!
750 g magert hakket oksekød
1 dl rasp
1½ dl oksefond eller vand
2 små æg
1 spsk. tomatpure
1 løg finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. Provencekrydderi
5-6 finthakkede soltørrede tomater
1 håndfuld grønne oliven
Ovenstående æltes sammen og formes til et brød, som lægges i en bradepande
lufttørret skinke i skiver, eller bacon lægges over farsbrødet.

Ved farsbrødet lægges
Tomater i både,
pebre i passende store stykker,
rødløg i både,
courgette i blokke
hele hvidløgsfed efter smag
et par store kogte kartofler i både
dryppes med lidt olie og balsamico
Krydr grøntsagerne med oregano, salt og peber,
Fadet sættes i en 180 gr. varm ovn i ca. 1½ time.

Dertil lavede jeg en grov tzatziki!

10 kommentarer:

  1. Det ser sørme heller ikke tosset ud:)
    Jeg elsker at afprøve nye retter også selvom det betyder jeg skal ud og købe nye ting ind. Det er med til at udvide min mad-horisont:)
    Knus

    SvarSlet
  2. Det det lækkert og rustikt ud. Synes virkelig at farsbrød er en undervurderet spise.

    SvarSlet
  3. Kære MissMuffin
    Jeg syntes det er irriterende, hvis man skal rende rundt, fordi man skal bruge en teske af det ene og det andet, foreksempel har jeg ledt efter stjerneanis i meget lang tid, men jeg falder vel over det en dag:)
    Jeg elsker også at finde på nye retter, jeg har så mange kogebøger, at de dækker en hel stor væg, så der er masser af inspiration, - og irritation, når man ikke kan finde de indgredienser som er nødvendige:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære foodfanatic
    Ja jeg ville netop lave et "brød" som var rustik og derfor er grøntsagerne også i store saftige stykker.
    Det smagte skønt!
    Jeg tror du har ret, det er en undervurderet spise!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Uhm, det ser lækkert ud, Vibeke!

    Det er længe siden, jeg har lavet et farsbrød - det må være på tide nu :-)

    Knus og god dag til dig!

    SvarSlet
  6. Kære Madame
    Ja det syntes jeg også, for det smager jo bare godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke,
    Så lige at du har ledt efter stjerneanis. Jeg ved, at man kan få det i asiatiske butikker. Der plejer jeg at købe midt.
    Mvh Nadia

    SvarSlet
  8. Kære foodfanatic
    Jeg leder efter en af disse butikker i Alsområdet, det er endnu ikke lykkedes, men der må da være en!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke

    Det ser bare rigtigt lækkert ud. Jeg er vild med farsbrød - man kan variere og eksperimentere i det uendelige. Uhm .. dejligt.

    Jeg elsker at købe ind, så derfor har jeg nok også tit mange ingredienser i retterne:o)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  10. Kære Hanne
    Jeg kan også godt lide at handle ind, men jeg gider ikke løbe rundt efter nogle ingredienser, som jeg ikke bruger jævnligt.
    Mit grunglager er temmeligt stort, så jeg går ud fra det jeg har, og så har jeg en ide med, at jeg tænker en opskrift, skriver den ned, laver den for at se, om opskriften holder.
    På den måde opstår der mange middage, og det er sjovt!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!