16. juli 2009

En tur i have og drivhus på jagt efter frugt, bær og grønt og en enkelt blomst!

Jeg var lige ude på en hurtig fototur i have og drivhuse, og ja,- så var der lige et par høns, hvoraf den ene ikke rigtig vidste, at den skulle være bag hegnet.

Øverst: En kardonplante, der står lige ved min terasse, og den er bare blevet høj i år.
Herunder: Hvide ribs, - jeg har selvfølgelig også hindbær, røde ribs og solbær, samt blåbær og brombær, men det blev for meget med billeder af det hele.


Agurker lige til at plukke:

Ligeså med chili og pebre.


Herunder, mine basilikumplanter er ved at være klar til at blive plantet ud i drivhusene som naboer til tomaterne, de kan godt lide hinanden:)

Tomaterne mangler lidt endnu, men de blev plantet meget sent.


Druerne skal blive blå, så det tar noget tid.



Blåregnen er i gang med anden blomstring.

Herunder billeder fra mine frugttræer i forhaven.



12 kommentarer:

  1. Det er da frodighed! Dette år er bare helt på toppen mht afgrøder. Er det ikke en artiskok??

    SvarSlet
  2. Kære Lavendel
    Jo det er en type, men blomsterne er ikke spiselige, det er derimod stænglerne.
    Se her:"Stilkene er ret fiberrige, og skal behandles specielt for at give spiseligt udbytte. Når planten er vokset til hen på efteråret, bindes blade og stilke sammen, og det nederste af planten pakkes ind i halm, avis eller pap, så stilkene bleges. Det er nødvendigt at blege i 3-5 uger for at få et godt resultat. Husk, at kardon ikke tåler frost.
    Det er kun det nederste af stilkene på det tykke stykke, der kan benyttes til spisning, og strengene må fjernes. Arbejdet ved klargøring set i forhold til det færdige resultat gør nok, at kardon må betragtes som hørende til i det kuriøse hjørne af køkkenhaven"
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke

    Jeg er stum af beundring over din have! Sikke et skatkammer af hjemmedyrkede lækkerier.

    Wow, sikke en masse basilikum :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  4. Kære Malou
    Det er slet ingenting i forhold til, da min mand levede, da havde jeg alt, hvad hjertet kunne begære, men så langt er jeg ikke, det har jeg slet ikke kræfter til.
    Ang basilikum, ja det er en nødvendighed for mig, jeg er simpelthen vild med basilikum.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Jeg er dybt imponeret over din smukke og MEGET frodige have, der er jo ikke det du ikke har, gid det var mig som havde så meget i haven, især så meget spiseligt :-)
    Tak for en dejlig rundtur i din skønne have.

    SvarSlet
  6. Mrs Cakeaholic
    Så meget er der nu heller ikke, jeg er vant til mere, som du ser på svaret til Malou, men jeg nyder det jeg har.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Nu har jeg jo set på dine andre svar, at du har haft meget mere, men jeg vil nu alligevel vove den påstand, at du har misundelsesværdigt meget alligvel.
    Hold da op - du må have en kæmpestor grund?

    SvarSlet
  8. Kære Ellen
    Ja jeg har små 3000 kvm. Vi købte dette hus i sin tid for, at min mand kunne trives, han kom fra en gård oppe i landet, og ville meget gerne med herned til min hjemegn, men var han blevet stoppet ind på en almindelig lille parcelgrund, så havde jeg hurtigt haft en ulykkelig mand.
    Jeg er glad for det jeg har, men det er sørme meget stort for mig, der ikke har de samme kræfter mere.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Hvor er det spændende at se alt det, du har i haven, Vibeke! Hvide ribs har jeg ikke hørt om før, det må give en meget smuk gelé fx.

    Du har sandelig noget at holde - vi har bare 1650 kvadratmeter, og det synes jeg er meget :-)

    Klem og god fredag til dig!

    SvarSlet
  10. Kære madame
    Holde, jeg holder det ikke, jeg har en dreng der kommer og slår græs, og det har jeg fået næsten overalt.
    Mine drivhuse bliver passet som små børn:-)
    Ang. hvide ribs, jeg tror de er ved at komme mere frem i gartnerierne.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Vibeke
    Hvor ser det hele bare dejligt ud det hele. Sikken masse - der må blive lækre ting til fryseren.
    Jeg er imponeret over størrelsen på dine peber- og chilifrugter. Dem er jeg bare slet ikke heldig med.
    Hvide ribs vidste jeg ikke, at man kan få. Er smagen som de røde?
    Og du får da vist lige nok til en gang pesto eller to med de basilikummer;)
    Jeg har været igang med at høste ribs og solbær i dag - sikken et pillearbejde. Men det er bare så dejligt, når man kan lave ting og sager med høsten.
    Ha' en dejlig weekend.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  12. Kære Hanne
    Ja der er en del ting, og jeg bruger ikke alt, fuglene skal også have noget.
    De hvide ribs er lidt sødere syntes jeg.
    Pebrene var allerede igang da min bror kom med planterne, han syntes at jeg skulle have noget at se på:)
    Jo der er meget, at lave pesto af, men det er en af mine ynglingskydderurter
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!