I dag fik jeg blåmuslinger fra Årstiderne, jeg syntes godt nok det er mange, så jeg har simpelthen mad til flere dage, men i dag blev det til
Dampede Blåmuslinger!
1 kg. blåmuslinger
olivenolie
2 gulerod
1 porre
1 stk. løg
1 fed hvidløg hakket
2 tomater i tern
1 kvist timian
4 dl hvidvin
50 g saltet smør
Vask alle muslingerne og fjern skægget. Fjern de muslinger der ikke lukker sig, evt. med et lille slag mod bordkanten!
Vask og skræl grøntsagerne, og skær dem herefter ud i strimler eller tern.
Sauter grøntsager i olie og tilsæt muslinger. Vend rundt i det hele, så det bliver godt fordelt.
Hæld hvidvin på og tilsæt hvidløg, tomattern og timian.
Læg låg på og lad det dampe i godt seks minutter, eller til muslingerne begynder at åbne sig.
Kom smørklumper ned i gryden og krydr med salt og peber.
Husk at fjerne de muslinger der ikke har åbnet sig.
Klassiske, dampede muslinger serveres med godt brød, som dyppes i kraften fra muslingerne.
Smagen var skøn!
Vidste du, at muslinger har masser af vitaminer - A, B, C og D
Obs: Det er meget normalt, at man tilsætter et par kviste dild samtidig med timian, men jeg kan ikke lide dild, medmindre at det er meget "ungt" så det har jeg undladt.
Eftersnak
Efter at have gjort muslingerne rene for skæg og andet snavs, lod jeg muslingerne ligge i et fad i vasken og lod koldt vand rende stille og roligt over dem i en lille ½ time, så alt sandet kom ud, og det virkede efter hensigten.
Uhmmmmm....hvor ser det lækkert ud, jeg har længe tænk på at prøve, men kan ikke tage mig sammen...Men super lækkert ser det ud :-)
SvarSletMrs Cakeaholic
SvarSletJeg har ikke lavet det så ofte, så jeg havde stort set glemt hvordan det smagte, men det smagte rigtig dejligt.
Så gå du bare i gang med dem, når du finder dem et sted.
Knus
Vibeke
Jeg er så heldig at i de gode fiskemåneder, ved jeg et sted hvor jeg kan hente store gode friske blåmuslinger. En forskel i smagen fra de købte, man kan næsten ta' at føle på!!
SvarSletKære Lavendel
SvarSletJa det kan du bilde mig ind, men jeg må dog sige, at Årstiderne også leverer ret gode muslinger, men selvhentede vil være toppen!
Knus
Vibeke
Jeg har også været fristet af de muslinger, men da jeg er den eneste her i huset , der spiser dem...
SvarSletSå tak for din åbenlyse gode ide, at fryse resten...- Tænk engang, det havde jeg slet ikke tænk på :-)
Det er en gude spise, kong Neptuns guld.
SvarSletKære Losarinas mor
SvarSletJeg damper dem først og tar dem ud af skallerne, hvorafter jeg fryser dem i passende portiner, sådan en skive franskbrød med muslinger og tomat, gratineret med noget ost, er da ikke at kimse af, eller i en fiske og skaldyrssuppe, eller i en paela, så der er nok at bruge dem til.
Knus
Vibeke
Kære Mette Lykke
SvarSletJa det er en skøn spise.
Knus
Vibeke
Hernede er det jo nærmest national festdag, den dag de første muslinger kommer - og de kan snakke om det i nyhederne i timevis; størrelse, vægt, farve osv.!
SvarSletMen det smager også eventyrligt - det er lang tid siden, at jeg har lavet - sæsonen er vist slut hernede for i år desværre.
Knus
Nille
Kære Nille
SvarSletDe dyrker dem på liner, dem man får fra Årstiderne, derfor kan man få dem i de her måneder, for det er ikke normalt, jeg mener, at det er de kolde måneder fra september eller oktober til og med april, man normalt kan få muslinger.
Så for mit vedkommende var det et forsøg, for at se og smage dem nu, men jeg undrer mig, at et økologisk firma, med det navn,sælger muslinger nu:)
Knus
Vibeke
Dit smukke billede ligner et kunstværk, Vibeke, med de fintformede skaller og de afdæmpede farver.
SvarSletRigtig god weekend til dig, varme klem :O)
Kære Madame
SvarSletDet havde jeg ikke tænkt på, men du har da ret.
Også god weekend til dig!
Knus
Vibeke
Vibeke,
SvarSletPå fransk er der et nyttigt ordsprog, som siger, at muslingesæson er i måneder, der ender med 're' - som svarer til vores 'er'. Men hen til januar-februar har vi dem nu også hernede... men nu er det snart tid igen heldigvis!
Jeg tror ikke, at man kan købe dyrkede på liner - jeg kiggede i fiskehandlen i dag; helt tomt! Så jeg venter :-)
Fortsat dejlig lørdag til dig!
Jeg har aldrig prøvet at spise friske muslinger, måske en dag tør jeg, du frister i hvert fald med billede og beskrivelse :-)
SvarSletKære Vibeke
SvarSletAj, hvor bliver jeg helt misundelig. Jeg har sådan haft lyst til at lave sådan en bunke muslinger.
Jeg overvejer meget for tiden at komme igang med kasserne med frugt, grønt og fisk - så måske jeg så kan få en portion en dag.
Knus Hanne
Kære Vibeke
SvarSletDet ser rigtig lækkert ud! Jeg har også lige bestilt endnu en omgang til på fredag.
Tak for tippet med at fryse resten. De vil være gode til en forret eller noget.
Knus
Malou
Kære Nille
SvarSletHvis jeg skal være helt ærlig, så syntes jeg det er forkert at få dem ude for den egentlige sæson, og lidt mærkeligt.
Knus
Vibeke
Kære Lene
SvarSletDu vil nyde dem tror jeg!
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletJeg tror at man stort set altid kan få dem på årstiderne.
Jeg har ikke faste kasser på Årstiderne, jeg bestiller en kasse når jeg har lyst.
Knus
Vibeke
Kære Malou
SvarSletMan er da nød til at gøre et eller andet, 2 kg er altså meget.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletSmart, hvis man kan nøjes med at bestille, når man har lyst. Jeg troede, at det fungerede sådan, at man skulle være fast abonnent.
Knus Hanne