23. juli 2009

Norsk laks i pakke med det hele! (laks i papilotte)


1 stykke bagepapir lægges på et fad der kan komme i ovnen
2-4 tynde skiver citron lægges midt på papiret

1 stykke norsk laks uden skind, lægges på citronskiverne

½ løg med top skæres i både og lægges på laksen
2 skiver fennikel lægges på
5-6 små kogte kolde kartofler lægges rundt om laksen

krydr med
salt og peber, læg
en kvist estragon på laksen
1 skive smør lægges over,

1 skive citron lægges over smørret, for at det ikke hænger fast i papiret

Pak pakken sammen og sæt fadet i ovnen på 180 gr. ca. 30 min.

Imens skæres nogle tomater i skiver,
krydres med salt peber basilikum og øverst lidt løg.
Lidt god olivenolie dryppes over.

Placer indholdet af "pakken " på tallerkenen.

Jeg tog citronskiverne væk, inden jeg spiste, da de havde givet den kraft de kunne, og havde gjort retten til en skøn oplevelse.
Så enkelt og dog så perfekt!

10 kommentarer:

  1. Mmm... sådan et stykke laks i godt selskab er nu lækkert. Dejlig ret du har sammensat :-)

    SvarSlet
  2. Kære Piskeris
    Ja det var simpelthen vidunderlig, en fantastisk smag, bedre end jeg havde forestillet mig.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Det skal prøves ! Tak :-)

    SvarSlet
  4. Og her vil jeg nøjes med at ønske dig en djelig fredag, Vibeke, kræsen som jeg er og traumatiseret på grund af min mormor, der tvang fisk i mig som 5-årig ;O)

    Varme klem!

    SvarSlet
  5. Det ser ud som om det rigtig hygger sig det stykke laks i godt selskab, det må have haft en dejlig smag.

    Knus

    SvarSlet
  6. Kære Losarinas mor
    Det syntes jeg også, du vil ikke blive skuffet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Madame.
    Jeg syntes at det er synd, at du fik ødelagt lyst til fisk, du går glip af en masse god smag, og det er jo rigtig sundt!
    Men jeg forstår dig, der er da også noget, jeg ikke spiser.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Pernille
    Det smagte simpelthen vidunderligt, og den norske laks har en meget skønnere konsistens, end det man er vant til.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke
    Så har du gjort det igen:) En skøn ret - og hold op, hvor har den laks en smuk farve.
    Tak for linket til Citti - den forretning ser super ud. Vi er ved at planlægge en tur til Schackenborg Slotskro i næste uge ... sidder og venter på en opringning fra rejsebureauet nu... Hvis vi er heldige at få et værelse, så kunne en tur til Citti jo være oplagt.

    Knus Hanne

    SvarSlet
  10. Kære Hanne
    Ja det var bare rigtig godt.
    Jeg håber da I finder et værelse, så du kan komme en tur i Citti, husk, at tage en masse euro med, for du bliver fristet!
    Deres oksefilet er fantastisk!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!