30. juli 2009
Krydret fyldt oksebrød
Farsbrødet røres af
400 g hakket oksekød
et lille hakket løg
1-2 fed presset hvidløg,
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. tomat pure
krydr med salt, peber og chili
Rør fyldet til brødet af
ca. 100 g ost i tern
skåret basilikum samt
5 opblødte soltørrede tomater i strimler
8-10 halverede oliven
Nogle skiver Parma eller spansk skinke (Serrano)
Form halvdelen af farsen i et ovnfast fad som bund. Læg fyldet midt på bunden, og læg resten af farsen over.
Sørg for at det er lukket godt til, og læg Parma eller Spansk skinke øverst,
bag farsbrødet i ovnen i ca. 50 minutter ved 200°.
Server med Tzatziki
samt Græske kartofler og bagte krydrede halverede tomater, det kan komme i ovnen samtidig med kødet
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kære Vibeke,
SvarSletDet lyder virkeligt lækkert - farsbrød er altid godt! Jeg ved ikke rigtigt længere, hvad man kalder spansk skinke i DK?
Jeg ville tro, at Pata Negra ville være for tørt til det - og måske også lidt dyrt... det nydes jo så dejligt i sig selv. Men du har sikkert tænkt på en anden sort?
Knus
Nille
Kære Nilli
SvarSletJeg brugte Serrano skinke, den har lidt fedt.
"Sort fods" har jeg ikke set herhjemme, men den skal såmen nok være her et sted.
Farsbrødet blev da bare rigtig godt, det var en rigtig skøn krydring.
Knus
Vibeke
Jeg bliver jo helt sulten igen af at se din lækre mad, nu må jeg vist hellerer se at komme i seng...Inden jeg kommer til at synde yderligere....*SMIL*
SvarSletPS. Glæd dig til dit glas med syltede kirsebær...De er bare for lækre :-)
Farsbrød er en herlig spise..
SvarSletMåske jeg skulle ønske det i morgen aften..
Kære Mrs Cakeaholic
SvarSletDet smagte bare godt med det der sennep og alt det andet.
Jeg glæder mig også til at få åbnet det glas.
Knus
Vibeke
Kære Mette Lykke
SvarSletDet her farsbrød var da bare godt.
Knus
Vibeke
Åh jeg kom til at tænke på alle de farsbrød som jeg lavede tidligere, det var slet ikke tosset.
SvarSletMåske skulle man lige prøve igen :)
Knus
Kære Pernille
SvarSletJa ideen er ikke så tosset, jeg brugte hverken æg, rasp eller mel, så det er faktisk det rene kød, der blot er blevet krydret.
Knus
Vibeke
Der sendte du mig tilbage i barndommen. Sådan et måltid kunne min mor dagtens have lavet- eller noget i den stil; Farsbrød :-)
SvarSletDet er længe siden, jeg har lavet farsbrød - men jeg får lyst igen, når jeg ser dit billede.
SvarSletVarme klem til dig :-)
Kære Losarinas mor
SvarSletDet blev sådan set lavet, fordi jeg begyndte at tænke på en hakkebøf, men så ville jeg have mere smag i, og det blev resultatet.
Knus
Vibeke
Kære Madame.
SvarSletDet er dejligt, en gang i mellem.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletUhmmmm, jeg elsker et godt farsbrød. Og med din gode tzatziki har det vist smagt rigtigt middelhavs-agtigt. Jeg sværger fra nu af til dine agurkestave i tzatzikien fremfor den revne. Det gør virkelig en verden til forskel. Så tak for den idé!
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa jeg kan ikke lide den revne, jeg syntes det er en mærkelig konsistens, at få i munden.
Farsbrødet er stort set bare ren kød.
Knus
Vibeke