18. juli 2009

Skøn kylling med smag!

Jeg samler på gode madoplevelse og i dag er så absolut en af dem!
Så saftig, skøn og frisk!
Det var ellers min mening at grille i dag, men da himlen blev ved med at "græde" som Dennis Ritter sagde i går på tv, i forbindelse med Touren, så syntes jeg, at madlavning var indendørs arbejde i dag!

Skøn kylling med smag!
1 kylling gøres klar, saltes indvendig og fyldes med nedenstående
½ stor økologisk citron i både
2 stilke rosmarin
3 kviste timian
3-4 fed hvidløg
1 cl. Gastrik, som du bare hælder over fyldet i kyllingen, efter at du har fyldt den!
gnides udvendig med
olie
Salt
peber
Paprika
Kyllingen lægges i et fad og sættes i ovnen på 180gr. i en½ time,
hæld 2 dl vand i fadet og skru ned på 150 gr.
Steger videre ca. 1 time
Kog imens kartofler, og klargør de grønsager eller salater du vil have til kyllingen.
Jeg valgte majs som jeg lagde i fadet til kyllingen i 10 min. og varm tomat/courgette salat som består af
skiver af courgette som ristes på panden, der tilsættes nogle skiver hvidløg og både fra en tomat, samt en anelse hvid Balsamico, krydr. med salt og peber, - når det hele er varmt, slukkes der og en håndfuld skåret basilikum vendes i.

Den varme salat var et godt valg, den hamonerede perfekt med kyllingen, og majsen med sin sødme, - satte prikken over I`et.

15 kommentarer:

  1. Uhm, det ser dejligt ud, Vibeke. Jeg skal lave kylling i morgen, og så vil jeg lade mig inspirere af dig.
    Tak for endnu en god idé.
    Ha' en dejlig søndag, varme klem!

    SvarSlet
  2. Det lyder og der meget lækkert ud !
    Hvad er Gastrik ?

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det ser rigtig lækkert ud og lyder til at være en hurtig ret at fremstille. Og kylling kommer jo også tit på menuen her, variationerne er utallige af denne fugl.
    Gastrik har fundet vej til mit køkken takket være dig. glæder mig til afprøvningen.
    En god søndag til dig

    SvarSlet
  4. Kære Madame
    Det var bare så perfekt, smagen var eminent og kyllingen var saftig.
    God fornejelse!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Losarinas mor
    Gastrik er Karamelliseret sukker, og æblecidereddike.
    Den giver en skøn smag, som fremhæver de forskellige smagsnuancer, og er meget drøj!
    Prøv at læse her http://www.meyersmadhus.dk/da/meyers_laekkerier/frugteddiker/gastrik.html
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Manna
    Har du fået fat i Gastrik, - det er bare perfekt til, at fremhæve smag med, og så er det ikke noget kemisk fnidder, man ikke aner hvad er.
    Glæd dig til at prøve opskriften, det er bare godt!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Uhmmmm...hvor ser det bare lækkert ud, får du virkelig så lækker mad hver dag? At du gider....Men hvor ser din mad altså lækker ud :-)

    SvarSlet
  8. Tak for tippet om Gastrik - det lyder til at være noget der skal prøves. Jeg glæder mig også til at prøve din skindstegte laks - jeg er gået lidt død i altid at tilberede laks i ovnen :o)

    SvarSlet
  9. Kære Mrs Cakeaholic
    Ja jeg spiser det I ser, da jeg får en pokkers masse medicin, så er det nødvendigt, at spise fornuftigt, og når man alligevel skal lave mad, kan man jo lige så godt gøre det ordentligt, det ta`r faktisk ikke særlig lang tid.
    Jeg gider iøvrigt ikke spise mad der ikke er ordentlig tilberedt, og eftersom at jeg ikke kan tåle smagsforstærkere, er det meget begrænset, hvad man kan købe af færdig mad!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Nina
    Det kan du godt glæde dig til, altså laksen, bare husk, at stege på meget svag varme!
    Gastrik en et vidundermiddel, uden en masse e numre og andet gøjl.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Selv om jeg ikke er så begejstret for at lave mad, tror jeg alligevel, jeg skal prøve nogle af dine kyllingeopskrifter. Kylling er jo nemt, sundt og desuden god slankemad - men smager efter min mening desværre ikke rigtig af noget i sig selv og bliver derfor nemt kedeligt. Så tak!

    SvarSlet
  12. Kære Rasmine
    Det er sådan set rigtig, at kylling ikke smager af så meget, men jeg syntes nu alligevel at de økologiske, har en fin smag.
    Den her kylling får den masse smag både af citron rosmarin, timian m.m. og bliver fantastisk saftig.
    Og så er det forbavsende nemt at lave, det passer jo nærmest sig selv.
    knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Kære Vibeke

    Her er ingen tvivl, den kyllingeopskrift skal jeg prøve at lave. Det ser virkeligt lækkert ud.

    Og hvor er jeg sulten i dette øjeblik, så mon ikke jeg må tøffe ud og få gang i grillen.

    Du må have en skøn aften.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  14. Kære Hanne
    Hvis du laver kyllingen, vil du ikke fortryde det, den var "så englene sang"
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!