7. juni 2009

Så blev der grillet! - - Grillet Culottesteg


Jeg har købt en grill, en Weber Performer kulgrill med gasantænding.
Det er en grill, hvor jeg ikke skal stå og fægte med et optændingsrør, men bare trykke på en knap, så er der en gasflamme der antænder kullene, direkte i grillen, og når den har brændt i ca. 5 -7 min. så er kullene faktisk ved, at være klar til at man kan komme til at grille.

Min datter og svigersøn hjalp med at få indviet den nye grill og der blev grillet en Culottesteg, som blev marineret i olie, gastrik, hvidløg, citron, timian, rosmarin, salt og peber, og det blev da bare helt vildt godt, den stegte i grillen ½ time, og så trak den ½ time, og den var bare perfekt.
Der blev serveret kogte grøntsager, ristede champignon og ristede halverede kartofler.
Den Grill tror jeg, at jeg vil blive glad for, den er stor, men alligevel ret fornuftig, jeg behøver kun kul i en af kulbakkerne, når jeg vil grille til mig selv.

18 kommentarer:

 1. Uhhmm. Vibeke hvor ser det dog lækkert ud. Tillykke med grillen. Den dag vi får en mulighed for at kunne grille, er der masser af ting jeg gerne vil prøve. INCL denne steg.:-)

  Rigtig mange hilsener her fra og sov godt.
  Knus Henriette

  SvarSlet
 2. Kære Vibeke

  Wow, det ser fantastisk ud :-)

  Tillykke med grillen, den er vist en rigtig god inverstering. Det er da fantastisk at man bare skal trykke på en knap. Det skal man også på vores lille gas Weber, men du får jo så den 'ægte' grillsmag fra kullene også.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 3. Tillykke med grillen! Den ser flott ut og enkel at tenne. Jeg hadde en elektrisk grill. Men den ble aldri brukt, så en av mine sønner fikk den.

  Stegen din så aldeles deilig ut. Marinert med godt krydder. Mmmm, den skulle jeg gjerne ha smakt.

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 4. Kære Henriette
  Det var lækkert, vi smovsede alle tre, og havde svært ved at stoppe, for kødet var bare så lækkert.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Tak skal du have, jeg er meget glad for den, den er fantastisk, og som du siger, jeg har smagen af rigtig grill, og så syntes jeg, at det går fantastisk hurtig.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 6. Kære Randi
  Tak skal du have, ja det med at tænde den, det er godt nok perfekt, jeg har ikke kræfter til at stå og fægte med det optændingsrør, som man normalt tænder op med, og det var også grunden til, at jeg faldt for denne grill.
  Ja marineringen var også god, den satte min svigersøn og jeg sammen i en fart, og det var bare godt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Tillykke med grillen, og så skulle du prøve at stege grøntsagerne i en foliebakke ved siden af på indirekte grillvarme, de bliver lækre :-)

  SvarSlet
 8. Det lyder som om du traf det rigtige valg for dig mht. grill. Den bliver du sikkert meget glad for. Nu mangler du bare at afprøve alle mulighederne, og der er vist rigtig mange.
  Jeg synes, det var modigt af dig at indvie den med så stort et stykke kød :-)
  God fornøjelse :-)

  SvarSlet
 9. Kære Vibeke

  Velkommen til Weber verdenen. Hvad søren så fik du også købt en grill. Ja jeg kan godt se at den er noget mere fiks en min, med den der knap.
  Stegen den skal jeg prøve at lave, så du kan bare forsøge dig noget mere udi grill verdenen, så er jeg der for inspiration.
  Knus

  SvarSlet
 10. Det er en lækker grill du har fået dig.. Og maden mums.
  Det er rigtig smart at du ikke skal stå og bøvle med optændingen..
  Jeg håber du for rigtig meget glæde af den.

  SvarSlet
 11. Kære Lene
  Det med grøntsagerne tænkte jeg også på, men jeg blev enig med mig selv om, at jeg ikke ville overdrive den første gang, for mig var det vigtigt, at få kødet perfekt, og nu begynder eksperimenterne, for nu ved jeg hvordan grillen virker, og hvor hurtigt den virker.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 12. Kære Ellen.
  Jeg kan da også godt sige dig, at opskrifter og ideer farer rundt i hovedet på mig, og der skal nok komme nogle sjove ting ud af det.
  Jeg er ret sikker på, at jeg har valgt rigtigt, bortset fra, at den er stor, så har jeg ikke noget at klage over.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 13. Kære Pernille
  Det er sgu smart med den optænding, det er jeg vild med, og det går stærkt.
  Jeg har mange ideer til hvad der kan laves, og der skal nok komme noget spændende frem.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 14. Kære Mette Lykke
  Jeg er glad for, at jeg ikke skal stå og fægte med optænding, for af og til, vil mine arme ikke det jeg vil, så det ville være alt for farligt, at stå med det optændingsrør, alene tanken om at skal fordele brændende kul i de to bakker, kunne da give mig koldsved, men det er jeg heldigvis fri for.
  At det blev en Weber, er fordi, at det var den eneste jeg fandt med det systen.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 15. Tillykke med den lækre grill, Vibeke - den ser fantastisk ud. Og det, du har lavet på den, ser lige så fantastisk ud ;O)

  Varme klem!

  SvarSlet
 16. Kære Madame
  Tak skal du have, grillen er kæmpefin, og kødet blev eminent!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 17. Kære Vibeke

  Den culottesteg ser bare skøn ud. Sikken farve.
  Den grill lyder virkelig genial. Det er jo lidt noget bøvl med de kul og grillstarter. Jeg har aldrig hørt om den løsning - jeg er liiiige en lille smule misundelig;o)
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 18. Kære Hanne
  Det er en smart løsning, for jeg kan ikke styre det optændingsrør, men hvad pokker, du har en mand der kan tænde op for dig, og det er da endnu bedre.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!