I går fandt jeg i fryseren en tunsteak, og jeg tog den frem til i dag, så den kunne tø stille og roligt.
Men så i dag havde jeg ikke lyst til stegt fisk, det skulle dampes eller sådan noget, så jeg fik den ide, at bage den i papir med courgette i bunden og champignon på toppen, pakket ind i bagepapir, for at den ikke skulle få farve, som tænkt så gjort
10 skiver courgette lægges taglagt midt på papiret
der krydres med salt og peber,
ovenpå lægges tunen, der krydres med salt,
På tunen lægges rå champignon, og der presses saften af en halv citron over
Over champignon kommes hakket hvidløg, et forårsløg i skiver
Og halverede sherrytomater og nogle blade basilikum
Krydr med salt, peber og yderligere lidt citronsaft og en klat smør på toppen.
Pak Tunen ind i papiret fra siden først og derefter de andre to sider, læg pakken ned i en skål
der kan gå i ovnen, sæt ind i ovnen på 190 gr. i 15 min.
Og det var altså lækkert, farven på tunen var naturligvis grå, men det var faktisk ligegyldig, for grøntsagerne lyste jo op, og jeg fik det jeg ville have, en tunsteak der ikke var stegt, og den var skøn saftig.
Og som sædvanlig fjernede jeg papiret, jeg kan ikke have det på min tallerken.
Som du ser, fik jeg nye kartofler og en salat til.
Salaten var enkel, den bestod af forskellige salater, agurk, sherrytomater og rødløg.
Dressingen til salaten var lidt speciel!
Den bestod af olie, Pæreeddike, lidt blommesirup, salt og peber.
Kære Vibeke
SvarSletNice, det er vel nok en lækker måde at lave tun på. Jeg syntes det lyder som en rigtig delikat salatdressing, der er anderledes og frugtig :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletJa det var lækkert, og dressingen var dejlig sur sød, og klædte bladene godt.
Knus
Vibeke
det lyder lækkert - som sædvanligt :-) God aften til dig. Knus Anette
SvarSletSelvom jeg ikke er vild med at lave mad til hverdag, så er jeg vild med dine madideer :-)
SvarSletKære Anette
SvarSletDet var lækkert, og så saftigt.
Knus
VIbeke
Kære Lene
SvarSletDet er jeg da bare glad for at høre/læse.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet ser meget lækkert ud, alt kan bruges, men uden tun. Dressingen, ih hvor har du mange super gode ideer. Har efterhånden lavet mange af dine opskrifter, som har bevirket, at der er kommet nye varer med hjem i kurven - altså ting, som aldrig har været i mit køkken. Du er dejlig inspirerende.
Knus
Manna
Kære Manna
SvarSletDet glæder mig virkelig, at bloggen kan inspirere, det var jo meningen, da jeg startede den, jeg vil så gerne, at folk spiser godt og varieret, det behøver jo ikke koste en bondegård.
Du kan bruge mange slags fisk også laks, hvis du kan lide det, eller et stykke torsk for den sags skyld.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke.
SvarSletdet lyder simpelhen så dejligt, til en sommer dag.
Sommer smil fra Ærø.
Kære Vibeke
SvarSletSkøn tallerken at skue - rigtig sommerlig.
Måske jeg skal prøve tun igen. Jeg har vist kun fået det en gang, hvor jeg ikke rigtigt brød mig om det - det var ret tørt, mindes jeg. Din måde lyder spændende og at du skriver, at det er saftigt er dejligt.
Knus og god dag.
Hanne
Kære Mette Lykke
SvarSletja det var dejligt sommerligt.
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletsaftig var det, på grund af at det var pakket ind i både grønt og papir, og der var jo både citronsaft og lidt smør.
Det skal ikke bage for længe.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet lyder som en rigtig dejlig måde at lave tun på, det skal jeg helt sikkert prøve.
Dejligt med alle de retter du kommer med.
Knus
Kære Pernille
SvarSletTja min fantasi fejler ikke noget, og med den viden jeg har i bagagen, så kan der hurtigt opstå nye retter.
Knus
Vibeke
Dit tilbehør ser meget lækkert ud, Vibeke!
SvarSletOg her er jo igen så flov over at være kræsen - en der ikke spiser fisk :-)
Ha' en dejlig dag, knus :O)
Kære Madame
SvarSletHvis man ikke kan spise fisk, så er der jo ikke noget at gøre, men jeg gad godt vide hvorfor, at du har sådan en antipati mod fisk.
Knus
Vibeke