I dag blev middagen nydt til fulde, - det var bare skønt, med den sød, syrlige kompot, andebryst og grønsagerne
1 andebryst
1 nektarin skæres i både
1 frisk abrikos skæres i både
Balsamico
blommesirup
1 gul gulerod i skrå skiver
1 orange gulerod i skrå skiver
sukkerærter
kogte kartofler halveret
lidt hakket persille
olie
salt, peber
Andebrystet ridses i tern og krydres med salt og peber og steges på en pande, i 6 min. først på fedtsiden i 3 min. derefter den anden side i 3 min. lægges på et fad med fedtsiden opad, og stilles ind i en 180 gr. varm ovn.
Noget af fedtet fra stegepanden fjernes og i resten ristes nektarin og abrikos, tilsæt en sjat balsamico, og når det tager farve hældes det op en skål, der hældes en sjat blommesirup over og det vendes rundt, krydr, med lidt salt, og sættes i ovnen. Kompotten skal ikke blive for blød, så brug faste frugter.
Tag andebrystet ud af ovnen, og lad det trække.
Gulerod koges i vand tilsat salt og et nip sukker, når de er møre tilsættes sukkerærter, og der slukkes.
Samtidig ristes kartoflerne i lidt olie med persille, krydr med salt og peber.
Læg først kompotten på tallerkenen.
Skær andebryst i skiver og arranger op ad kompotten, læg de øvrige grønsager rundt om, kraften fra kompotten hældes forsigtig over andebrystskiverne, og det smager skønt med en anelse blommesirup til, det har jeg lagt foran kødet.
Velbekomme!
Kære Vibeke
SvarSletSpændende ret, du har fundet på i går. Jeg ville aldrig have tænkt, at man kunne bruge nektariner og abrikoser på den måde - god idé.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det var en ide, og den skulle prøves, det blev bare perfekt, det passede så eminent til andebryst, tilpas sød-syrligt, det gik så flot op imod det lidt fede som er i andebryst, og fik det til at hamonere.
Knus
Vibeke
Det ser utroligt lækkert ud! Og de gule gulerødder giver det et ekstra pift på farverne. Den ret må jeg lave her - vi skal snart have gæster, og det må være en oplagt gæsteret.
SvarSletVarme klem og ha' en dejlig dag :)
Kære Madame
SvarSletJa det er en oplagt gæsteret, jeg tror der vil blive sat pris på den.
Knus
Vibeke