5. juni 2009

Læger og læger!

Jeg har nu de sidste tre dage rendt fra den ene læge til den anden, først var jeg på Gråsten gigthospital, det var i tirsdags, og der tror jeg, at min læge var gået fra koncepterne:
For flere år siden startede jeg med Methotrexat, (Methotrexat anvendes, i små doser, til behandling af forskellige gigtsygdomme. I lav dosis har Methotrexat hæmmende effekt på en række af kroppens betændelsesreaktioner. Derved kan sygdomsaktiviteten nedsættes.
I meget større doser anvendes Methotrexat også som kemoterapi ved behandling af visse kræftsygdomme. Virkningsmekanismen er her en anden.)
Men jeg kunne ikke tåle dem, det gav opkastninger og svimmelhed, så jeg måtte droppe dem, og fik i stedet Salazopyren.

Så kom der en ny læge på gigthospitalet, og han virkede som en der vidste, hvad han havde med at gøre.
Når man får Methotrexat, skal man tage Folimet (Folinsyre) mod bivirkninger, og denne nye læge mente, vi skulle prøve igen med Methotrexat, og en større portion Folimet, og det har jeg så fået 1/4 år ca. og da jeg kom ned til ham i tirsdags fortalte jeg, som sandt er, at jeg ikke havde haft de problemer med bivirkninger, men at jeg havde en del mærkværdige smerter i mine arme og skulder, så sagde han guderne hjælpe mig, at jeg skulle firedoble mit indtag af Methotrexat, og derudover tage tre gange to tabletter daglig af Salazopyren, jeg sprang i luften og nægtede, jeg fortalte ham, at jeg ikke agtede at rende rundt med alt det kemi i kroppen, så jeg fortalte, at jeg ville prøve at doble Methotrexat, og så håbe på, at jeg ikke får for vilde bivirkninger og at jeg ikke ville tage Salazopyren mere end en gang om dagen, og det accepterede han, eller rettere, det blev han nød til.
Men hvordan pokker han kan finde på, at bede mig firedoble når han ved, at jeg ikke tåler dem ret godt, det fatter jeg ikke, så ham og jeg skal nok få mange ”sjove” sammenstød.
Onsdag var jeg ved min egen læge, han havde ikke fået svar på blodprøverne, og mit blodtryk var rimelig fint.
Torsdag var jeg ved øjenlæge, og mine øjne var fine, jeg skal have nye briller, men det vidste jeg godt, så torsdag var en god dag, det var dejligt at få at vide, at jeg ikke var mere udsat for øjensygdomme som alle andre.
Lige i øjeblikket er jeg lidt tavs, jeg er stadig vanvittig vred på gigtlægen, men jeg ved ikke om jeg overreagerede, måske på grund af den lille blodprop som jeg fik i sidste uge, - jeg syntes det er ansvarsløs, at medicinere på den barske måde, især - når man lige har været i problemer.
Hvilke problemer ser du her

24 kommentarer:

 1. Kære Vibeke, jeg kan godt forstå, du bliv vred over, at lægerne siger det ene og det andet - det virker så tilfældigt!
  Desværre ved ikke ret meget om gigt, men jeg har læst meget om kostens betydning for vores helbred. Har du læst Eva Lydeking-Olsens bøger? Og kender du hjemmesiden fnug.dk? Der kan man blandt læse om, hvordan gigt kan mildnes gennem kosten. http://www.fnug.dk/sw15755.asp

  Varme klem til dig og ha' en god grundlovsdag!

  SvarSlet
 2. Kære madame
  Ja jeg var/er rasende, men det er gudskelov mig selv, der skal tage medicinen, så jeg har det sidste ord.
  Det med kosten, er helt inde på lystavlen hos mig, derfor ser du som regel mange grøntsager i mine menuer, og jeg ved også at bladgrønt er godt, spinat er et eksempel.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære du, også 800 g fed fisk om ugen og 600 g frugt og grønt om dagen - det skriver Fnug. Ja, jeg ved, at du er inde i det med kosten. Heldigvis bestemmer du selv, om du vil rette dig efter lægen.

  Knus!

  SvarSlet
 4. Kære Vibeke
  Åhr nej, de læger, dem kan man ikke kloges af.
  Jeg talte med min læge i sidste uge, venter stadig svar fra sygehuset på hjerteundersøgelserne. Nu vil min egen læge rykke for dem.
  Gigtmedicin er jeg frivilligt stoppet med indtil videre - bliver enormt træt af alle de piller. Tager i stedet håndkøbsmedicin, som jeg også er modstander af, det er fremmedlegener for kroppen.
  Det kan da ikke være rigtig, at læger ikke kan finde ud af en ordentlig medicinering, og man som patient selv skal finde ud af det.
  Fint at du siger fra
  En god Grundlovsdag til dig
  Knus
  Manna

  SvarSlet
 5. Kære Madame
  Som du ved, spiser jeg meget fisk,
  jeg er jo så heldig, at jeg kan lide det:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Kære Manna
  Ja du kender jo rumlen, - jeg har forsøgt med håndkøbsmedicin, det er desværre ikke nok, men ingen får mig til at sluge alt det medicin, det er jo vanvittig, og ikke nok med det, jeg bliver sgu syg, hvis jeg spiser det:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Lægestanden...altså læger generellt har jeg gitt opp...håper hele tiden at jeg slipper å oppsøke dem...men..en eller annen gang så må vel jeg også dit på besøk..noe jeg misliker..sterkt.
  Nok om det..
  Jeg håper du holder deg nogenlunde frisk og ikke lar deg påvirke negativt over den her crazy læge...det er han ikke verdt...
  Ha en fin helg :)

  SvarSlet
 8. Kære Sommertid
  jeg er ikke en nem patient, og jeg spørger, når der er noget jeg ikke forstår, jeg er glad for mit liv, selv om der er ting der er mere eller mindre vanskelige, og jeg har ikke i sinde at lade mig "forgifte" af medicin, og det håber jeg, at han (gigtlægen) forstår, ellers må jeg fortælle ham det igen.
  Knus og også god weekend til dig!
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Kære Vibeke

  Det virker meget mærkeligt med de læger og det må være fustrende at de siger noget forskelligt.
  Jeg har det inde på livet nu hvor det viser sig at min far er blevet medicinforgiftet. Det går heldigvis fremad for ham.
  Jeg ved ikke så meget om gigt andet end at kosten har en betydning, men det har den jo for os alle, også mig med diabetes.
  Jeg er helt sikker på at du har styr på den side af det.

  Knus

  SvarSlet
 10. Kan godt forstå at du ble sint (vred) på legen. Som du sier; det er du som skal ta medisinen og det er du som bestemmer! Håper det går bedre med deg og at du slipper mer medisin.

  Man må bruke mye energi på alle de legebesøk. Som man ofte sier her i Norge; man må være frisk for å være syk!

  Gratulerer med grundlovsdagen!

  SvarSlet
 11. Kære Pernille
  Ja det med en medicinforgiftning, det var lige det jeg så for mig, da han sagde det med hvor meget jeg skulle tage!
  Håber det går godt med din far, hvordan kunne han dog få den forgiftning?
  Ja maden har jeg styr på, men der skal nogle udskejelser til en gang imellem.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Kære Randi
  Det siger vi skam også her i Danmark, og er man ikke syg, skal man nok blive det.
  Ja jeg kan love dig for, at jeg tar ikke mere medicin end højst nødvendig, jeg hader alt det kemi, man får de mærkeligste bivirkninger.
  Ang. Grundlovsdag
  Tak skal du have!
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 13. Jeg forstår dig 110%. Jeg har jo også selv leddegigt som du måske husker og har prøvet både Salazopyrin og Methotrexat (og andet) for år tilbage. Salazopyrin kan påvirke nethinden og det gjorde den ved mig. Dog kunne man se det meget tidligt og hurtigt pga mine øjenundersøgelser og billeder der blev taget til diabeteskontrol. Methotrexat påvirkede meget hurtigt nyrerne så det fik jeg kun 1 eller 2 gange.

  Nu får jeg remicade som er noget biologisk medicin.

  Jeg har det nøjagtigt som du. Jeg HADER medicin - men jeg anerkender betydningen af, at det heller ikke er godt at lade gigten "rase" rundt i hele kroppen og ødelægge led og organer. Jeg bryder mig ikke om at gå og tage medicin - det kan være en overvindelse at tage det men hvad er alternativet for mig.

  Jeg forstår ikke de beder dig tage 4 gange så meget af medicinen når du dårligt tåler det. Specielt efter det du oplevede i sidste uge.
  Jeg sender dig en masse tanker - håber du får tilpasset din medicindosis så du stadig har det godt. Det er ikke til at holde ud at gå og have det "halvskidt" hver dag. Knus Anette

  SvarSlet
 14. Kære Anette
  Tak for din kommentar, det er dejligt at du lige fortæller, at man kan få noget biologisk medicin, det vil jeg have i mente, når jeg næste gang skal ned til gigthospitalet, det er der ikke nogen der har fortalt mig, at det fandtes.
  Gudskelov var jeg hos øjenlægen i torsdags, så jeg ved, at jeg ikke har taget skade af Salazopyren, og mine nyrer er blevet undersøgt, og bliver det jævnligt, og de klarer også mosten, men nu vil jeg have en snak med ham lægen, om jeg så skal bestille en tid i utide.
  Knus og god weekend!
  Vibeke

  SvarSlet
 15. Hej igen Vibeke.
  Du må meget gerne sende mig en mail hvis du vil høre mere om den behandling jeg får. Min mailadresse kan du finde på min blog. Det er aldrig sjovt at få medicin - men desværre er det nogle gange nødvendigt. Vil gerne fortælle om det hvis du får behov for at høre om det. Mange knus Anette

  SvarSlet
 16. Gav han dig slet ingen forklaring på sit forslag? Det lyder da skørt når du netop ikke har tålt det ret godt tidligere.
  Godt du følger med og ikke lader dig slå ud. Knus :-)

  SvarSlet
 17. Kære Anette
  Ja jeg tror, at jeg sender en mail i morgen, lige nu er jeg lidt ukoncentreet, fordi jeg sidder og ser en dansefilm
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 18. Kære Lene
  Nej han gav ingen forklaring, han slyngede det bare ud, og jeg reagerede promte, og sagde nej, han blev noget paf, jeg ved ikke om han er vant til at blive sagt imod, jeg tror det ikke, for alle patienter der kommer på hospitalet er jo plaget af smerter, og de er vel lykkelige hvis de kan få smerterne væk, det er jeg da også, dog ikke for enhver pris, men det fandt han da også ud af.
  Jeg gad godt vide, hvad der var galt med ham, han kan ikke læst journalen ordentlig. simpelthen for sløset.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 19. Hej Vibeke,
  ja, jeg er godt nok lidt bagud. Har først idag læst om alt det der er sket hos dig. Har du det helt fint igen efter din blodprop? Det må godt nok have været en væmmelig oplevelse! Og det samme med ham her lægen. Jeg ved da ikke hvad det ligner, i hvert fald er det noget fusk. Godt, at du ikke bare nikker og takker, men har din egen mening.

  SvarSlet
 20. Hurra for sådan nogen som dig, der kan bremse op og holde hovedet koldt, når de såkaldte autoriteter fører sig frem.
  Ja, det kræver et godt helbred at være syg!
  Jeg håber I kan finde ud af det sammen alligevel.

  SvarSlet
 21. Kære Vibeke

  Det er så godt at du siger fra og ikke finder dig i det. Det er da utroligt med de læger og deres meninger.

  Det kræver overskud at være syg og så kæmpe med denslags vindmøller.

  Jeg håber af du har haft en god weekend.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 22. Kære Gitte
  Nej, jeg er ikke en der siger tak og amen, og har aldrig været det.
  Jeg er kommet fint over "proppen"
  Men syntes at jeg er lidt mere træt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 23. Kære Ellen
  Jeg håber at lægen og jeg kan finde ud af det, hvis ikke, så er der andre læger på Gigthospitalet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 24. Kære Malou
  Jeg har haft en fin weekend, men jeg bliver hurtig træt, og nu vil jeg finde ud af, hvad det er der gør mig træt, jeg tror det er Blodtryksmedicinen, men det skal jeg nok lige prøve af nogle gange, for at være sikker.
  Jeg har aldrig bare ladet stå til, når man taler medicin, og det her med en firedobling, er bare vanvittigt, og det kommer ikke til at ske.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!