22. juni 2009
Cappeletti med Gorgonzola fyld og kylling
2 pers.
1 pose Cappeletti med Gorgonzola fyld koges i saltet vand
I går stegte jeg en hel kylling, og spiste en lille halv.
I dag skar jeg brystet af den anden halvdel, og skar det i 1 cm. tykke skiver,
½ løg blev skåret i ringe,
2 store champignon skåret i skiver,
1 kæmpe bøftomat blev skåret i små stykker,
1 hvidløgsfed blev hakket
og det hele blev kom på stegepanden, det tørre først og så fremdeles, når det hele er på panden, tilsættes
saften af 1 lime, og krydres med
salt og peber.
Det hele samles med fløde, jeg brugte ca. 1½ dl. Kog igennem
Hæld Cappeletti op i en si, og derefter over i panden,
kog igennem
krydr med masser af basilikum.
Sådan, så er middagen reddet, server eventuelt med en god salat.
Efterskrift:
Som Ellen skriver i kommentarerne så kan Ravioli med Gorgonzola bruges.
Opskrift til ravioli
Grunddej til pasta
300 g durumhvede
2 æg
1-2 spsk olivenolie
3-4 spsk vand
1 tsk fint salt
Hæld melet i en skål. Bland med saltet. Slå æggene ud i en anden skål. Bland dem med olien og 2 spsk vand. Lav en fordybning i melet, hæld ægge/olieblandingen heri.
Ælt dejen, til den er blank, elastisk og lidt sej. Hvis den er for sej tilsættes lidt mere vand. Er den for fugtig tilsættes lidt mere mel. Dejen bliver sejere og nemmere at arbejde med, hvis den får lov at hvile 30 minutter før udrulning, enten på maskine eller med kagerullen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wow hvor ser det bare godt ud.
SvarSletHvor køber du det cappeletti med gorgonzola, det syntes jeg ikke at har set nogle steder.
En ret der helt sikkert skal laves. ligesom din kylling i går.
Knus og dejlig mandag aften
Kære Pernille
SvarSletJeg har købt dem i Tyskland, men det må også kunne købes her, men jeg spekulerer på, om man kalder det noget andet herhjemme.
Knus
Vibeke
det ser lækkert ud. Jeg må se om jeg kan finde sådan noget Cappeletti herhjemme - knus og god aften.
SvarSletKære Anette
SvarSletJa hvis du finder dem, så sig til.
Knus
Vibeke
Mon ikke ravioli kan bruges?
SvarSletEller noget hvilket som helst fyldt pasta? Bare det er fyldt med gorgonzola :-)
Det lyder rigtig lækkert og skal helt sikkert prøves.
Kære Ellen
SvarSletJo det er helt sikkert at de kan, det var også det, jeg var kommet frem til, efter at have pløjet nettet igennem.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet er bare en god måde at bruge en rest kylling på. Jeg er ikke så god til det med gorgonzola, men resten af retten lyder super lækker. (og jeg er irriteret over, at jeg ikke bryder mig så meget om det... så måske jeg bare skal forsøge mig lidt ind imellem.)
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletGorgonzola er mange ting, og dem der var i pastaen var mild, det smagte rigtig godt:
Knus
Vibeke
Mmmm, hvor ser det godt ud! Havde jeg ikke lige fyldt mig med A38 og blåbær, så ville jeg blive meget sulten nu :-)
SvarSletHav en god dag!
Kære Vibeke
SvarSletSå må jeg hellere prøve at springe ud i det på et tidspunkt. Jeg har også tidligere fået gorgonzola på en pizza, hvor det smagte skønt. Hvor jeg andre gange synes, at det har været en temmelig skrap smag.
Knus Hanne
Piskeriset:
SvarSletJa det er også lækkert, jeg havde lavet dobbelt portion, så jeg spiste resten i går.
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletPrøv, jeg tror at du kan lide det.
Lav dem selv, så ved du hvor stærk osten er.
Knus
Vibeke
Det lyder fantastisk, Vibeke! Det må vi prøve at lave her også.
SvarSletHa' en dejlig dag, klem!
Endnu en et skønt måltid er tilberdet i Vibekes vidunderlige køkken..:-)
SvarSletSå dejlige retter du tryller frem. I aftes blev jeg fristet så forfærdelig meget på din blog, at jeg i stedet for at kommentere gik i køkkenet på et sent tidspunkt for at tjekke ingredienser til de sidste menuer, du har haft på spisesedlen. Gorgonzola er lige mig.
SvarSletKnus og god sommerdag
Manna
Kære Manna
SvarSletJa sådan kan det gå, og den pastaret var perfekt.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletTak for opskriften. Det vil jeg prøve en dag. Det er så lækkert med hjemmelavet pasta. Og alt for sjældent, at jeg hiver pastamaskinen frem...
Hvad vil du kombinere gorgonzolaen med i raviolierne - kun det eller skal der noget andet i?
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg vil kun komme Gorgonzola i, du kan eventuelt lave en god tomatsauce med noget Basilikum i, eller sådan som jeg har gjort i opskriften med fløde.
Knus
Vibeke