I går stegte jeg en kylling, og som enhver kan regne ud, så kunne jeg selvfølgelig ikke spise det hele, så i dag skulle der laves et eller andet hvor der indgik kylling, og jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville have kylling i champignon a la creme i butterdejsskål!
1 rulle butterdej rulles ud, og der laves en bund til skålen, evt. ved hjælp af en underkop, samt en til skålens kant, og i den til skålens kant skæres et rundt hul, evt. ved hjælp af en kop, lim bund og kant sammen med sammenpisket æg, lægges på en bageplade, det stykke fra midten (låg) lægges for sig selv, kanten på skålen og låget pensles med æg, og bages i 20 min. på 225 gr.
7-8 Champignon i skiver, steges i olie krydres med salt og peber og saften fra ½ citron presses over, drys 1 tsk. mel over champignon, og tilsæt 1½ dl fløde, kog godt igennem
1 under og overlår fra den stegte kylling fra i går, plukkes for kød, og kom kødet i gryden til champignon, og kog op, tilsæt lidt tørret basilikum og en kop ærter, (dybfrosne) kog op, og fyld nu den færdig bagte skål med stuvning, læg låg på og server!
Man kan også kalde skålen en Vol au vent, - det hedder den faktisk:)
Kære Vibeke
SvarSletDet må have smagt vidunderligt. Og dekorativt samtidigt.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det smagte vidunderligt, og da kyllingen var stegt med citron, blev retten perfekt, nå ja, det så da heller ikke værst ud:)
Knus
Vibeke
Oh, det ser spændende ud! Hvor lang tid tager retten at lave sådan alt i alt?
SvarSletKære Piskeris
SvarSletHvis du som jeg bruger færdiglavet butterdej,- 25 min. - deraf de 20 til bagning, hvor man samtidig laver stuvningen, så det er meget overkommeligt.
Knus
Vibeke
Hvor ser det godt ud - jeg prøver det, har en kylling i køleskabet parat til...kram
SvarSletDet skal jeg prøve, kan li' alt med butterdej. Champignonerne skal jeg nok lige overveje, hvis ungerne skal spise det for der sætter de grænsen.
SvarSletKære Lavendel
SvarSletGod fornøjelse, det er nemt og smager godt
Knus
Vibeke
Kære Lene
SvarSletDu kan lave det med en grøntsagsstuvning hvor du kommer kylling i.
Knus
Vibeke
Det ser lækkert ud og jeg elsker alt med champignon. Smart som du har lavet skålen - så lærte jeg lige det. KNUS
SvarSletKære Tina
SvarSletJa det er en måde at få brugt kyllingerester på, og Vol au vent/skålen er en ting, man ofte lavede før i tiden, gerne med fiske eller kyllingefyld, og brugte som forret!
Knus
Vibeke