30. januar 2010

Et stykke med steg og et med rullepølse.


Jeg havde ikke den store lyst til at det store "køkkenridt", så jeg besluttede, at i dag stod den på smørrebrød, jeg havde steg og rullepølse i køleskabet.
Nu var det så bare det, at jeg ikke lige havde de ingredienser, som man normalt bruger til det pålæg, så jeg lavede noget om på det, vi almindeligvis ser, på de to slags pålæg.
Flæskestegen, blev lagt på brødet, hvor der var et par salatblade, og der blev lagt nogle papirtynde skiver tomat ned i midten, et spejæg blev stegt og vendt, drysset med salt, peber og oregano og lagt oven på tomatskiverne, og på ægget blev lagt en spsk. grøn tomatrelish.
Rullepølse blev lagt på samme måde som stegen, noget græsk yoghurt, blev krydret med salt, peber, chili, hvidløg og lagt på midten af rullepølsemaden, nogle agurkryttere og nogle tomatbåde blev arrangeret på yoghurten og drysset med oregano.
Det smagte skønt, dejlig, anderledes og friskt!

6 kommentarer:

 1. Herligt smørrebrød - bliver helt sulten :-)

  Søndagsknus fra Eva

  SvarSlet
 2. Kære Eva
  Jeg havde bare ikke lyst til at lave mad, så det var det nemmeste.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Ummm godt det snart er frokost tid, for jeg blir bare så lækker sulten af det billede der...

  Hyggehygge

  SvarSlet
 4. Kære Jule Mig
  Jeg skal nu først se om jeg kan finde noget morgenmad, jeg sov forfærdelig længe i dag, men hvad, det er jo søndag!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Hej Vibeke,
  hvor ser det lækkert ud, så kan man godt se du er professionel ;-)

  For noget tid siden blev jeg spurgt af en spanier om hvilken ret er "typisk dansk" og jeg synes pludselig at det var lidt svært at svare på, men jeg sagde altså bla. smørrebrød. Jeg har ikke fået sådan rigtig smørrebrød siden jeg boede i Danmark, når min far havde julemesse i sit firma så var der nogen gange lidt til overs, hvilket kom os der hjemme til gode.

  Nå et lille sidespring ;-)
  Du ønskes en søndag her fra Mallorca!

  SvarSlet
 6. Kære Lene
  Smørrebrødet er et rigtig godt bud, det bliver bare ikke brugt så meget mere, gudskelov har vi Ida Davidsen i København, hende og familien, er gode til at holde fast i den smørrebrødstradition, som virkelig er typisk dansk.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!