29. januar 2010

Svinekam uden svær med bagt kartoffel, gratineret tomat og tzatziki

Det er sjældent, at jeg steger en hel steg, for som enlig virker det lidt voldsomt, men i dag skulle det gøres, for jeg havde lyst til steg, og jeg kan bruge resten som pålæg, og nå ja, der er da også noget der hedder biksemad.
Et stykke kam uden svær, ridses på langs, 3 lange rids, ikke dybt, ca. 2 mm. og så krydres stegen med salt peber og lidt chili, og stegen lægges på en rist i et ovnfast fad, lidt olie dryppes over, og 2 dl. vand hældes i bunden af fadet, som sættes i en 190 gr. varm ovn, sammen med et par store bage kartofler, som også lige har fået et rids i toppen, ca. 5 kvarter
Når der mangler 15 min. af stegetiden, lægges en halveret stor tomat i ovnen, med en skive mozzarella på toppen, krydret med oregano.
Lav en god tzatziki, foreks.skær 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, blandes med græsk yoghurt, salt, citron, friskværnet peber, chili og hvidløg.

6 kommentarer:

 1. Anonym9:30 PM

  Kære Vibeke
  Jeg må simpelthen sende dig en hilsen og en stor tak for din fantastiske blog, den er til daglig inspiration og stor glæde. Dine opskrifter er supergode.
  Venlige hilsner Lis

  SvarSlet
 2. Kære Lis
  Tak skal du have, det er dejligt at få en hilsen!
  Skønt at du kan bruge bloggen, og at opskrifterne gir glæde.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke..
  Jeg går ud fra du er ved at sne inde, vi bor jo i den sydlige del..

  Godt vi har mad i fryseren..
  Klatkager har jeg bagt rigtigt mange af min søn er helt vil dem, vi fik den i juledagene..

  SvarSlet
 4. Kære Mette
  Ja jeg er faktisk ved at sne inde:)
  Vi har fået rigeligt af det hvide drys idag.
  Risklatterne var en slags trøstespisning, netop på grund af vejret.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Vibeke
  Svinekam er jeg ikke så vild med ... men al tilbehøret er så skønt. Og biksemad er også super lækkert, især elsker jeg min fars, når han putter lidt andesovs ved.

  Risklatte-idéen med de løse ris, tror jeg, jeg skal have prøvet af. Jeg lavede i jul af risengrød, men det brød jeg mig ikke rigtigt om. Det lyder tiltalende med din opskrift.
  Knus og god lørdag.
  Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Hanne
  Svinekammen havde ligget i min fryser i nogen tid, så det var bare, at finde på noget, så det blev til koteletter den ene dag, flæskesteg den næste, og nu får vi se om der bliver noget til biksemad, for det smager jo også dejligt, med steg på rugbrød.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!