11. juli 2009

Okseteak med champignon, løg og tomater


1 oksesteak
olivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
1 stort rødløg i skiver
8-10 hele champignon
8 -10 små tomater

Kartofler og eventuelle grønsager koges


Kødet krydres med salt og peber og steges på panden i lidt olie 3-4 min på hver side. Læg til side, og hold den varm
På stegepanden sauterer du løg, hele champignon og tomater i olie,- krydr med lidt salt og peber,- i fem min.
Server evt. med Tzatziki eller en lignende salat, og eventuelt lidt grønsager.

Da jeg var startet på at spise, kom jeg til at tænke på, at jeg havde glemt min Tzatziki lignende salat i køleskabet, så den kom på tallerkenen lidt sent.

Opkriften på den Tzatziki lignende salat er ikke videre speciel, jeg skærer 2½ cm. høje stykker agurk i pinde, og derudover bruger jeg græsk yoghurt, salt, friskværnet peber og hvidløg.

12 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Hvorfor løber mine tænder altid i vand, når jeg kigger ind på din blog?.
    Skidt pyt, bruger rask væk af dine opskrifter og super gode råd. Nu fik jeg lært, at kikærter kan fryses. Urtefrikadeller smager pragtfuld, men om sommeren er jeg for "doven" til at stege deller, og når jeg endelig steger, er det en stor portion.
    En god weekend til dig
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  2. Kære Manna
    Er du sulten når du kikker på bloggen??
    Dejligt hvis du kan bruge nogle af de opskrifter jeg sætter på.
    Du må også have en rigtig god weekend.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke.
    Som altid lækker mad, du kan trylle i et køkken.
    Ha´en dejlig søndag og knus fra øen.

    SvarSlet
  4. Lækkert, jeg prøvede spinat/pastaen fra denanden dag, havde ingen spinat, men masser af forskelligt farvede bladbeder - det så flot ud og smagte himmelsk, tak for det.

    SvarSlet
  5. Oksekød - åhhh, hvor er det længe siden, jeg er nemlig lidt for nærig. Det ser super lækkert ud, og tzartziki, det kan jeg ikke få nok af. Jeg laver den stort set som dig, kommer blot lidt olivenolie og et lille drys oragano i også. De kan også anbefales. Rigtig god søndag til dig og dine, Vibeke!

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke

    Sikke da et festmåltid, jeg sidder her og bliver sulten efter oksesteak, det er godt nok længe siden at det har ligget på tallerken.
    Vi skal have nyrøget fisk i dag, det er blevet lavet i en røgovn her i haven.

    Knus

    SvarSlet
  7. Kære Mette Lykke
    Det kan du vist også!
    Jeg elsker jo at lave mad, og noget at spise skal jeg jo have.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Lavendel
    Ja det er rigtig, bladbeder er også fantastisk, jeg ville da godt have set den farverige pastablanding.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Nina
    Man skal forkæles en gang imellem, men du kan lave det samme med et kyllingbryst, i stedet for oksekød, du kan også lave en krebinet med det samme tilbehør.
    Jeg er også blevet lidt vild med tzartziki, men jeg kan altså ikke lide det med reven agurk, jeg vil have noget bid i.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Pernille
    Det gad jeg også godt, friskrøget fisk, jeg har en røgdims et sted, men det kniber med de friskfangede fisk:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Det ser utroligt lækkert ud, Vibeke! Tak for dejlig inspiration - jeg får meget lyst til at lave denne ret.

    God søndag til dig, klem ;O)

    SvarSlet
  12. Kære Vibeke
    Jeg sidder her med en smule tømmermænd - hold op, hvor kunne jeg godt spise sådan en lækker bøf. Tror lidt solid kost kunne gøre godt;)
    Ha' en dejlig søndag.
    Knus Hanne

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!