25. september 2009

Rødtunge med smørdampet spinat


I dag stod menuen på på helstegt Rødtunge, smørstuvet spinat, gulerødder og hvide kartofler.
Kartofler blev sat over sammen med et par store gulerødder.
Rødtungen blev krydret med salt og peber, og lige stegt ganske lidt på en pande der kunne komme i ovnen, som skal stå på 160 gr. da fisken havde fået lidt farve, blev panden sat ind i ovnen.
Spinaten blev skyllet og da fisken var færdig i ovnen blev den taget ud, fisken blev lagt på et skærebræt, en klat smør kom i panden som blev sat på blusset, pas på, - håndtaget det er varmt, spinaten blev hældt på panden, og dampet i smørret krydr med salt, peber og hvad du har lyst til.
Fisken ligger på skærebrættet fordi, - at skal man sidde med en hel fisk på sin tallerken, så er det smart, at de små ben på begge sider af fisken bliver fjernet, inden den bliver lagt på tallerkenen, især når man også sidder med spinaten, der er altså ikke noget der er mere irriterende end at sidde og fægte med de små ben.
Gulerødderne blev skåret i tykke skrå skiver, og alt blev anrettet.

10 kommentarer:

  1. Kære Vibeke

    Åh, mums - rødtunge er sådan en lækker fisk. Det ser skønt ud :-)

    God weekend!

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Ja og de er meget kødfulde.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Hej Vibeke..

    Hvor ser det lækkert ud.
    Jeg elsker også rødtunge, men Kristian er bar ikke så glad for fisk, så vi får det alt for sjældent..

    Knus

    SvarSlet
  4. Mums !!!
    Rødtunge er skøn og jeg elsker altså spinat :-)

    SvarSlet
  5. Kære MissMuffin
    Det er ærgerligt at han ikke er så vild med fisk, jeg ville ikke undvære fisk, men jeg hader at kæmpe med "løse" ben.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Miri
    Rødtunge er skønt, og den jeg havde, var så kødfuld, at det var en fornøjelse.
    Spinat er en skøn grøntsag og meget let attilberede, nu var denne frisk, men jeg kunne lige så godt have brugt frossen, så det er noget man faktisk altid kan have i huset/fryseren.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke,

    Uuuhhmmm det ser lækkert ud! Der er ikke noget som en frisk velsmagende fisk med citron og uden for mange dikkedarer! Spinat går perfekt til - så der slet ikke er behov for hollandaise eller noget!

    Jeg må fange noget spinat til den laks jeg skal have i morgen - den er nemlig fanget ;-)

    Hav en dejlig lørdag aften!

    Knus
    Pernille

    SvarSlet
  8. Kære Nille
    Jeg syntes de saucer er alt for fede, og min mave vil ikke være med til det, jeg bliver dårlig, ganske enkelt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke

    En middag lige efter mit hoved!
    Det kunne jeg godt lige sætte til livs:)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  10. KÆre Hanne
    Det var også bare godt, det er ikke ofte, at man får rødtunger i kassen fra Skagensfood.dk, de er gode til at variere, men for min skyld, kan de godt sende en gang til, men på fredag får jeg Multe, det glæder jeg mig også til.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!