28. sep. 2009

Engelsk bøf

Der skulle bare bøf med løg på bordet i dag, men det skulle være en engelsk bøf, det blev det, og det var bare skønt.
Jeg syntes ikke det behøver nogen opskrift, for det er jo bare et stykke oksefilet, der lige steges et par eller tre min. på hver side og en masse løg, hvide kartofler og noget surt, jeg brugte drueagurker i skiver, men det er vist mere normalt med agurkesalat. Saucen blev lavet på panden, hvor fedtet/olien blev hældt fra da løgene havde fået noget farve,løgene blev i panden og jeg tilsatte 1 dl. vand og ½ tsk. tomatpure, panden blev kogt ordentlig af, da der var ½ dl væske tilbage, blev blusset slukket, og en klat koldt smør kom i, imens jeg kørte rundt med panden, til smørret var smeltet og saucen samlet.

Bøf med løg og masser af kartofler, lige hvad jeg trængte til i dag!

14 kommentarer:

  1. Men det ser nu godt ud alligevel ;-)
    Mmm...

    SvarSlet
  2. Bøf og løg går man aldrig fejl af.
    Dine fiskefrikadeller fra i går ser så lækre ud.
    Hvad er fordelen ved at sætte dem i ovnen?? Hvordan ved man de er færdige??
    Jeg synes altid, det er lidt svært at vide, hvornår hakkebøf og frikadeller er færdige, men jeg tror, jeg vil miste kontakt med dem, hvis de stod i ovnen.
    På den anden side set, så vil det være dejligt at lade dem stå og passe sig selv.
    Jeg får lyst til at prøve - men hvorfor er det lige, du gør det??

    SvarSlet
  3. Kære Piskeris
    Ja ikke?
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Betty
    Jeg giver dem blot noget farve på stegepanden, altså en stege skorpe, og så kommer de i ovnen og bliver stegt/bagt færdig.
    Det er en god ide, for så er man sikker på, at man ikke sidder og spiser råt kød/fisk.
    Jeg bruger min ovn meget, det kommer fra min tid i restarationsbrancen, hvor den altid bliver brugt, og det er en smart måde at lave mad på, for samtidig med at kødet bliver færdig i ovnen, kan man gøre tilbehøret klar på komfuret, og nej, - man mister ikke følingen med det man har i ovnen.
    Man kan mærke på dem om de er færdige, 8 - 10 min. er som regel nok, når de ligger i et lag.
    Hvis det er bøffer som idag af oksefilet, så er det 4-5 min.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. God morgen Vibeke, selv om det er morgen og jeg lige har spist morgenmad, så ser den bøf rigtig dejlig ud.
    Nu når man har kontakt til en ekspert, så kan jeg ikke lade være med at spørge om ovntiden for almindelige frikadeller?

    SvarSlet
  6. Uhm, det var en ret, min mor lavede, når det skulle være rigtig fint. Det smager bare så lækkert ;O)

    Ha' en god dag, Vibeke, varme klem!

    SvarSlet
  7. Kære Anette
    Ti min, når du har givet frikadellerne en ordentlig stegeskorpe på panden.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Madame
    Ja sådan husker jeg det også, men det var nu sjældent, den stod mere på en god steg.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Man går sjældent galt i byen med en engelsk bøf med løg :-)
    Jeg bliver helt sulten

    SvarSlet
  10. Det vil jeg prøve, Vibeke, altså at stege frikadeller færdige i ovnen. Det er så dejligt med mad, der kan stå i ovnen og passe sig selv, mens jeg kan lave salat eller andet.
    Tak for dine gode råd.

    SvarSlet
  11. Kære Inge
    Ja det frister.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  12. Kære Betty
    Jeg tror du vil nyde at vide, at de er stegt ordentlig igennem, uden at du skal stå og passe på panden hele tiden.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Anonym3:01 AM

    Genial dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

    SvarSlet
  14. Anonym11:05 AM

    Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!