27. september 2009
Fiskefrikadeller, - tre forskellige!
1 kg hakket fisk af Kuller og Kulmule køres sej i foodprocessoren med ca. 1 tsk. havsalt, - derefter tilsættes 1 løg (revet), to store æg, 6 spsk. mel, hvid peber, 2 dl. fiskefond.
Du kan nu bruge det som det er, blande det med hvad du har lyst til, eller som jeg, - jeg ville have lidt af hvert!
Del fiskefarsen i tre portioner, du kan krydre hver portion som du nu syntes, jeg har skrevet hvad jeg har krydret med.
Første portion blandes med ca. 150 gr. rejer (hvis de er lidt store, så skær rejerne over, det skulle jeg have gjort) krydres med lidt tørret chili og limesaft fra en ½ lime
Anden portion blandes med 150 gr. fintskåret bacon, krydres med en teskefuld tomat pure og tørret basilikum og/eller oregano.
Tredje portion blandes med ca. 200 gr. hakket laks (hak det fint med en kniv) og blade fra 2-3 kviste frisk timian
Form fiskefrikadellerne med en ske, steg dem i olie, slut med baconfarsen, hvis du har valgt det, da det giver smag til olien.
Jeg stegte dem først, derefter kom de i ovnen på 180 gr. i 10 min.
Jeg spiste dem blot med rugbrød, jeg sparede ikke på smørret, men jeg brugte ikke mælk eller fløde i fiskefarsen, og jeg brugte heller ikke remolade, kun limesaft, og det smagte fantastisk.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kære Vibeke
SvarSletSikke nogle skønne fiskedeller. Det er så smart at lave forskellige på den måde. Det var aldrig faldet mig ind at komme bacon i, men det skal klart prøves :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletDe bacon deller er ikke så ringe endda:)
Jeg manglede pålæg, det køber jeg aldrig, men bruger de ting jeg nu har, og da jeg nu havde alt det fiskekød, kunne jeg jo lige så godt være lidt kreativ.
Knus
Vibeke
De lyder godt nok som klasser bedre end de fiskefrikadeller, der ligger i supermarkedsdisken. Jeg tilslutter mig også blandt bacon-tilhængerne - det kan kun blive godt.
SvarSletMen jeg kan nu også godt lide remoulade... ;-)
Kære Ellen
SvarSletJeg kan skam også lide remolade, men jeg ville prøve dem uden en masse dikkedarer,og det var bare rigtig godt, og jeg havde ingen behov for remolade til dem.
Det er en noget anden kvalitet end dem man køber.
Knus
Vibeke
Uha, jeg springer over, kære du - jeg er jo en kræsenpind.
SvarSletHa' en dejlig mandag, varme klem til dig!
Kære Madame
SvarSletogså god mandag til dig!
Knus
Vibeke
Åh Vibeke det er næsten for godt til at være sandt 3 slags fiskedeller..
SvarSletKære Mette
SvarSletJa, og de blev da bare rigtig gode.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletHvor får jeg lyst til fiskefrideller.
Jeg er vild med laksedeller med bacon - giver en fantastisk smag.
Og i det hele taget er det spændende at prøve at putte forskellige krydderier og "mystiske" ting i frikadeller.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa det er sjovt, så længe det ikke er smagsforstærker.
Knus
Vibeke