Kyllingen fra i går blev pillet og væsken fra fadet blev siet over i en gryde, og da der naturligvis er noget fedt i sådan en væske, så drysser man bare en spsk mel over væsken, igennem en si, og lader det stå, til fedtet har suget melet. (Der var ikke meget fedt i min gryde, for jeg havde skåret alt synlig fedt fra, både ved gumpen og ved halsen)
Så er det bare at tænde for blusset, piske det godt
tilsæt lidt fløde og
et bundt grønne asparges, først skærer du det nederste af og derefter deler du asparges i tre, tilsæt asparges og kyllingekød skåret i passende stykker
Tilsæt derefter en kop reven ost, rør godt rundt,
tilsæt en potte basilikum, (se nederst hvordan du plukker basilikum, så du får mere ud af det.)
Kog hurtig op, og sluk for gryden, krydr med
salt og peber, lad den stå lidt, rul
en plade butterdej ud, og beklæd en tærteform med dejen,
Tilsæt et eller to æg, alt efter hvor fast du vil have tærten, til blandingen i gryden pisk godt rundt, og hæld det hele op i den beklædte tærteform.
Drys et tyndt lag reven ost over, samt skiver af
2-3 tomater, læg
4 skiver lufttørret skinke over og fordel lidt
Mozzarella mellem skiverne, og riv noget
parmesan over tærten
Sæt tærten i ovnen 40 min på 200 gr.
Efterhånden bruger vi meget basilikum, så det er måske en ide at tænke over hvordan man plukker det
En stilk basilikum ser sådan ud, og skal plukkes hvor der er ansats til blade,
Når du plukker den rigtig, vil der ske en forgrening så der kommer faktisk to sæt blade
Det er en god ide, og ikke så dyrt.
Husk at potterne skal stå lyst i et vindue og de skal selvfølgelig have vand.
Man kan købe frø og så selv, det virker, og det er sjovt, og meget billigere.
Tusind tak for basilikum tricksene - dem vil jeg da klart følge!
SvarSletHuset i Hou:
SvarSletVelbekomme!
Knus
Vibeke
Smart tips med melet- tak :-)
SvarSletLækkert - uhm - Vibeke, du har en award hos mig - og husk, der følger betingelser med!!
SvarSletKære Miri
SvarSletJa det er en god gammel ide, man skal bare bruge en si, melet skal fordele sig over hele overfladen, så det ikke ligger i klumper, så virker det perfekt.
Knus
Vibeke
Kære Lavendel
SvarSletJeg har det med awarder, at jeg ikke modtar nogen, det er et princip fordi, at jeg ikke vil sidde og foretrække nogen frem for andre, når de skal sendes videre.
Knus
Vibeke
Den tærte lyder rigtig dejlig - og lidt en anderledes måde. Dejlig inspiration.
SvarSletJeg forstår ikke helt det med basilikummen.. Måske er det dét, som jeg allerede gør. Mener du, at man skal tage bladene helt tæt ved "ansatsen til bladsætning" ... fremfor at tage lange stilke? Hehe - for så forstår jeg;)
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJa lige netop, for der ved ansatsen vil der så ske en forgrening, og det giver meget mere basilikum, og det går faktisk rimelig hurtigt, - prøv det, det virker!
Knus
Vibeke