Idag er det bare sundt, og vegetarisk.
1 pers. hvis det er den eneste ret, ellers 2 pers.
100 g grønkålsblade uden den grove stilk, evt. dybfrossen hakket grønkål
¾ l. grøntsagsfond
200 g kartofler i meget små tern
125 g store skalotteløg i tynde strimler
4 fed hvidløg i tynde strimler
1 spsk olivenolie
Hak grønkålen meget fint, hvis den ikke er dybfrossen - det gør du lettest i en foodprocessor. Bring bouillonen i kog og kog kartoflerne 5 min. i suppen. Tilsæt grønkålen og lad den koge i suppen i 4-5 min. uden låg. Smag til med salt og peber og server med brød og løgkompot.
Steg skalotteløg og hvidløg i olivenolie på en pande for jævn varme i 6-8 min. eller til løgene er smukt gyldne. Krydr dem med lidt salt og peber.
Meget spændende valg! Det kan være, jeg en dag er modig nok til at prøve at lave det, men det må nok være, når gemalen ikke er hjemme - han er mere suppeforskrækket end jeg :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletJeg elsker supper, og kan selvfølgelig ikke forstå, at der er nogen, der ikke bryder sig om dem:)
Knus
Vibeke
Er fond = bouillon = suppe?
SvarSletEr grønkålssuppen et fuldgyldigt måltid med nok protein?