12. februar 2010

Fisk og skaldyr


Som mange af jer ved, får jeg fisk fra Skagensfood.dk.
Jeg har holdt en pause for jeg begyndte at syntes, at min faste kasse (Fantasy)var blevet noget ensformig, det har jo nok noget at gøre med, at der ikke på alle tider af året er det samme udvalg i fisk, men nu har jeg så atter fået fisk derfra, og jeg skal da ellers love for, at det er en anderledes fisk, nemlig Nilaborre!
Hvad er en Nilaborre? Jo det har jeg så fundet ud af:
Nilaborren kaldes også nogen gange for Victoria bars eller Victoriafisk og er blevet en meget populær spisefisk. Nilaborren er, som navnet antyder, i familie med aborre. Til samme familie hører også sandarten, som Nilaborren ligner en hel del.
Naturlig forekomst er Nilaborren udbredt i det nordlige Afrika i forbindelse med Nilen.
Nilaborren er nemlig ikke en fisk i samme vægtklasse, som vores hjemlige sandart. Nilaborren kan blive op imod 2 meter, og der er blevet fanget eksemplarer, der vejer op til 200 kg. En voksen Nilaborre kan derfor fortære en hel del mindre fisk, og Nilaborren går heller ikke af vejen for egne artsfæller.

Derudover havde jeg bestilt blåmuslinger, fiskefars og fiskefond, så her i huset, står den på fisk og skaldyr de næste dage, og ærlig talt, så savner jeg det også.
Så nu vil jeg se om jeg kan få mit køkken til at se anstændig ud, efter min dumme dag i går, og så vil jeg i gang med af pakke det, der skal i fryseren.

4 kommentarer:

 1. Vores køkken er glad for victoria bras som den hed hos vores fiskehandler. Så det lyder som en dejlig omgang du har fået tilsendt.
  Signe

  SvarSlet
 2. Kære Signe
  Jeg glæder mig også til den, men lige nu diskuterer jeg med mig selv, om jeg skal have blåmusling eller fisken i aften!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig til at se billederne !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Kære Marianne
  Ja det gør jeg faktisk også, blåmuslinger er meget smukke på billeder, og fisken, ja se, det er jo helt op til, hvad jeg finder på.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!