17. september 2009

Coq au vin

Jeg havde gæster i går, og middagen stod på Coq au vin.
Jeg lavede en stor portion, og en stor del foregik i ovnen.

2 store kyllinger
Rygbenet blev fjernet og hver kylling blev delt i 4 dele, alt synlig fedt blev fjernet, sammen med vingespidserne.
Stykkerne blev krydret med salt og peber og ristet på en pande med høj kant(sauterpande) i lidt olie, så de fik noget farve, jeg ristede 4 stykker af gangen, da de havde fået en pæn farve, flamberede jeg dem i cognac, (Husk at slukke emhætten når du flamberer) Kyllingestykkerne blev lagt over i et ovnfast fad, der blev lagt noget timian og rosmarin i fadet, panden blev kogt af med lidt vand, og derefter tilsatte jeg
1 flaske rødvin og
1 spsk. tomatpure
Det hele blev kogt godt igennem og derefter blev der slukket for panden, der samlede sig lidt fedt på overfladen, og jeg dryssede lidt mel igennem en si, og lod det blive opsuget af fedtet, derefter tændte jeg igen for panden og kogte det godt igennem, jeg smagte til med lidt salt og peber, og hældte det over kyllingestykkerne, og lagde låg på, fadet blev sat i ovnen på 200 gr. ½ time´

250 gr. perleløg blev pillet
250 gr. Champignon blev rengjort og klargjort
250 gr. gulerødder skrællet og skåret i skiver samt blanceret i 3 min.
Efter den første ½ time, tilsatte jeg grøntsagerne i kyllingefadet, lagde atter låget på og gav det hele ½ time mere.
Jeg kunne sætte fadet på bordet!

Smagen var fantastisk,
Jeg serverede kun flute til!
Eftersnak:
Man deler normalt kyllingen i 8 stykker, men jeg gider ikke, at det hele falder fra hinanden når det er færdig, så derfor har jeg kun delt kyllingerne i 4 stk. for hvis saucen skal være god, så kræver det en rimelig tilberedningstid, og da stykkerne er store, så kan de sagtens tåle en hel time i ovnen uden at det bliver en gang misk mask.
At gulerodsskiverne bliver blanceret er en god ide, hvis man ikke har lyst til, at de bliver alt for´"al dente".

20 kommentarer:

  1. Uhm, hvor lyder det altså bar super lækkert Vibeke!
    Det er sån noget rigtig gæste- og hyggemad..

    SvarSlet
  2. Kære MissMuffin
    Ja det var også rigtig hyggemad, min veninde var på besøg, og min datter og svigersøn var her også, så der blev hygget, snakket og nydt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke

    Fantastisk ret - jeg har længe ønsket mig at lave coq au vin. Det skal jeg have prøvet af i løbet af efteråret/vinteren.

    Kan forestille mig, at gæsterne var tilfredse:)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke

    Åh mums, det er bare en af mine livretter. Hvor er det smart at lave det i ovnen på den måde :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  5. Mmm, takk for et deilig måltid! Kjenner duften...

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    Ja jeg var rimelig populær da retten kom på bordet, min datter havde længe ønsket, at jeg skulle lave den.
    Hun var med i køkkenet, og jeg tror, at hun "sugede til sig"
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Malou
    Ja jeg kan også rigtig godt lide den, og det var bare skønt, at jeg fandt friske perleløg i Tyskeland, da vi var der om eftermiddagen, så den blev lige som jeg ville have den.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Randi
    Velbekomme!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det ser vel nok godt ud! Dejlig måde at bruge kylling på :-)

    SvarSlet
  10. Kære Piskeris
    Det smager fantastisk.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Ih, hvor ser det lækkert ud, Vibeke! Det må vi have en af de næste dage.

    Klem og god fredag til dig :)

    SvarSlet
  12. Dér sendte du mig direkte tilbage til 70'erne, hvor det var en meget populær ret.
    Jeg tror heller ikke, jeg har fået/lavet den ret de seneste 30 år, så det var måske på tide at få hevet den frem fra gemmerne?

    SvarSlet
  13. Det er en at de gode klassikere..
    jeg har lavet det mange gange, og det er god gæste mad, for det kan passe sig selv.. Din fortolkning ser super god ud..
    Knus fra Mette.

    SvarSlet
  14. Mine tænder løber i vand Vibeke, noget rod når man sidder her fredag formiddag på sit job :)

    Din opskrift skal bruges næste gang jeg skal have familien til spisning, det kan laves i forvejen og sådan noget mad holder jeg af når jeg skal have gæster.

    Føj hvor er der længe til jeg har middag :)
    Knus

    SvarSlet
  15. Kære Madame
    Ja prøv, det er en gudespise.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære Ellen
    Det var også mange år siden at jeg lavede den, men sådan som denne her blev lavet, er bare rigtig god, smagen bliver ikke irriteret af en masse forskellige ingredienser, det eneste det kræver, er en rigtig god rødvin.
    Min datter havde plaget mig om at lave det mange gange, og denne gang, slap jeg ikke,- heldigvis!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Kære Mette
    Ja den er bare god, og det med at få den færdig i ovnen gør, at man ikke står og ødelægger kødet, ved hele tiden at røre i gryden.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  18. Kære Pernille
    Stakkels dig, du må have en hagesmæk på!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  19. Hej Vibeke,
    uha, det ser godt nok lækkert ud!
    Coq au vin er en af kærestens bedste retter og det smager altid formidabelt, men jeg ska da alligevell have vist hende "din måde". Så kan hun da finde noget inspiration der ;-)

    SvarSlet
  20. Kære Gitte
    Jeg har ændret den lidt for, at få den bedste smag frem i saucen og for, at den passer til at komme i ovnen.
    Men alfa omega er det vinens kvalitet der er det afgørende, og det ved din kæreste garanteret alt om.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!