Retten, er en jeg har kreeret i løbet af dagen, og igen har jeg nærmest hørt englene synge, det var vidunderligt!
Til 2 pers.
2 store koteletter ca. 2 cm. tykke
Saften af ½ lime
6 sherry tomater halverede
10 oliven sort eller grøn uden sten
1 stort løg
olivenolie
1 fed hvidløg
2 forårsløg
salt, peber
50 g champignoner
persille
timian
basilikum
2 tsk. Gastrik (blommebalsamico) eller anden frugtbalsamico
Koteletterne krydres med salt, og peber og brunes på en pande på begge sider i olie, læg hver kotelet på et stort stykke folie pres limesaft ud over koteletterne. Champignons, løg, hvidløg og forårsløg skæres i skiver og svitses i skyen, grønsagerne fordeles på hver kotelet, de små tomater og oliven fordeles ovenpå grøntsagerne, krydderurterne hakkes og lægges ovenpå, 1 tsk. Gastrik dryppes over hver kotelet, hvorefter folien pakkes ved at lægge to modstående sider indover først, derefter de andre to sider, som rulles sammen. De sættes i ovnen ved 190 grader i 45 minutter.
Jeg kan ikke have folien på min tallerken, det bryder jeg mig ikke om, så derfor er koteletten lagt på tallerkenen, med alt sit dejlige fyld.
Herunder finder du opskrifterne på resten du ser på tallerkenen.
Bagekartofler
Hvis du vil servere kartofler til, kan du lave halve bagte kartofler i ovnen!
Skær kartofler over på langs, sprøjt olie på og drys med krydderurter fx timian, salt og peber. Sættes i ovnen samtidigt med kødet, og det vil være færdigt samtidigt
Mangler du noget friskt til? - så se her!
Skær nogle bjælker ud af en agurk og server eventuelt med lidt græsk yoghurt, rørt op med knust hvidløg, hakket persille, salt, peber, paprika og lidt citronsaft, dressingen er også god til kartoflerne
Kære Vibeke
SvarSletJeg kan se, at du også har fået et ægte lørdagsmåltid. Det ser rigtigt lækkert ud.
Jeg har i dag købt en svinemørbrad og har gået og tænkt lidt over, hvad jeg skulle bruge den til. Tænker, at din middag i aften godt kunne inspirere til noget.
Knus og god lørdag aften.
hanne
Kære Hanne, ja det kunne da blive godt, mit smagte simpelthen helt vildt godt.
SvarSletKnus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet ser vel nok lækkert ud. Det er smart med at lave det hele i ovnen.
Jeg har som Hanne også en svinemørbrad der kunne få samme behandling i morgen. Men mindre at det bliver grillvejr :-)
Knus
Malou
Kære Malou
SvarSletJa ideen kan i hvert fald bruges, det er rigtig godt.
Knus
Vibeke
og når man ingen gastrik har, kan man så bruge balsamicoeddike eller æblecideredike?
SvarSletDet er rigtig dejligt at blive inspireret af dig, Vibeke :-)
Kære Lene
SvarSletJa det kan man godt, men kun nogle få dråber.
Hvis du skulle komme i nærheden af en frugt balsamico, så er det en god ide, nogle dråber gør, at det fuldender smagen, du ved det med surt, sødt, salt og bittert, gerne skal være i mad, for at fuldende den.
Knus
Vibeke