I dag havde jeg lyst til nybagt leverposteg på lækkert rugbrød, dertil bacon, champignon og små syltede agurker.
LEVERPOSTEJ
1/2 kg griselever
1/4 kg spæk
3 løg
Dette køres 1 gang gennem kød maskinen ( et par ansjoser, kan køres med, det giver en fantastisk smag)
ovennævnte røres med en afkølet opbagning af:
25 g smør eller olie, hvis du bruger olie, skal der ikke mere i end at melet kan suge. (jeg bruger altid olie)
25 g mel
2 dl mælk
Til sidst røres blandingen med:
2 ikke for store æg
salt
peber
oregano
merian
og hvad man ellers har lyst til af krydderier.
kommes i små smurte forme, som kan fryses, og når du har lyst til varm leverposteg tager du den direkte fra fryseren og bager den i vandbad ved 180 grader i ca. 1 time.
Steg nogle skivede champignon og nogle skiver bacon, og server til, rødbeder eller agurk er dejlig tilbehør
Åååårh - det er jo guf :-)
SvarSletTak kære ven.
SvarSletDet var lige en appelsin i min turban.. Jeg skal bage leverpostej i morgen..
Juleknus Mette
Kære Piskeris
SvarSletJa ikke, - jeg nød det også!
Knus
Vibeke
Kære Mette
SvarSletJa hvor heldig kan man da lige være, god fornøjelse!
Knus
Vibeke
Ååååhhhhh... Jeg elsker hjemmebagt lverpostej i enorme mængder og gerne med rødbeder på. Mums:)
SvarSletDa min mormor var lidt yngre lavede hun tit leverpostej og forbagte dem. Så var de li til at ta op af fryseren og bage færdige når man nu trængte...
Kære Vibeke
SvarSletMå gentage de andre ... åhhh... Jeg har aldrig prøvet selv at lave leverpostej, men det ser jo såre simpelt ud. Og din mad ser virkelig lækkert ud. Jeg kunne godt tænke mig at prøve med ansjoser.
Tak for opskriften.
Knus Hanne
Leverpostejen blev super god, Jeg tog ansjoser, allehånde og lidt timian i..
SvarSletNu skal jeg til anden som jeg skal stege til Vivi.
Kære Vibeke, de pelsede og jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul med masser af hygge og dejligt selskab, måske i selskab med veninden??
SvarSletMange kærlige hilsener
Henriette
Kære MissMuffin
SvarSletDet smager altså også bare dejligt,
Mine leverposteger kommer rå i fryseren, og sættes direkte i ovnen 1 time på 180 gr., og det virker rigtig godt.
Knus
Vibeke
Kære Mette
SvarSletJa det med ansjoser er rigtig godt, allehånde er også et dejligt krydderi, så jeg er sikker på, at dine postejer er rigtig gode.
Knus
Vibeke
Kære Henriette
SvarSletTusind tak for din dejlige hilsen, fra både dig og dyrene.
Jeg skal være sammen med min familie juleaften.
Jeg håber også, at du og din familie får en skøn jul!
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletDet er såre simpelt, så det skulle du prøve at lave selv, gerne med ansjoser, det er bedst.
Knus
Vibeke
Når du har dem rå i fryseren, putter du dem frosne ind i ovnen?
SvarSletKære Hanne
SvarSletJa, de kommer frosne i ovnen, som står på 180 gr.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletSå har jeg lavet min første leverpostej og har også et par stykker i fryseren.
Den bragte lykke. Så det er absolut ikke sidste gang, jeg skal give mig i kast med det.
Knus Hanne
kære Hanne
SvarSletDet glæder mig, man burde faktisk altid lave dem selv, det gør jeg nu ikke, men man burde, så ved man hvad de indeholder, og det er jo nemt at lave.
Knus
Vibeke