22. december 2009

Et stykke med friskbagt leverposteg!

I dag havde jeg lyst til nybagt leverposteg på lækkert rugbrød, dertil bacon, champignon og små syltede agurker.

LEVERPOSTEJ
1/2 kg griselever
1/4 kg spæk
3 løg
Dette køres 1 gang gennem kød maskinen ( et par ansjoser, kan køres med, det giver en fantastisk smag)
ovennævnte røres med en afkølet opbagning af:
25 g smør eller olie, hvis du bruger olie, skal der ikke mere i end at melet kan suge. (jeg bruger altid olie)
25 g mel
2 dl mælk
Til sidst røres blandingen med:
2 ikke for store æg
salt
peber
oregano
merian
og hvad man ellers har lyst til af krydderier.
kommes i små smurte forme, som kan fryses, og når du har lyst til varm leverposteg tager du den direkte fra fryseren og bager den i vandbad ved 180 grader i ca. 1 time.

Steg nogle skivede champignon og nogle skiver bacon, og server til, rødbeder eller agurk er dejlig tilbehør

16 kommentarer:

  1. Åååårh - det er jo guf :-)

    SvarSlet
  2. Tak kære ven.
    Det var lige en appelsin i min turban.. Jeg skal bage leverpostej i morgen..
    Juleknus Mette

    SvarSlet
  3. Kære Piskeris
    Ja ikke, - jeg nød det også!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Mette
    Ja hvor heldig kan man da lige være, god fornøjelse!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Ååååhhhhh... Jeg elsker hjemmebagt lverpostej i enorme mængder og gerne med rødbeder på. Mums:)
    Da min mormor var lidt yngre lavede hun tit leverpostej og forbagte dem. Så var de li til at ta op af fryseren og bage færdige når man nu trængte...

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke

    Må gentage de andre ... åhhh... Jeg har aldrig prøvet selv at lave leverpostej, men det ser jo såre simpelt ud. Og din mad ser virkelig lækkert ud. Jeg kunne godt tænke mig at prøve med ansjoser.
    Tak for opskriften.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  7. Leverpostejen blev super god, Jeg tog ansjoser, allehånde og lidt timian i..
    Nu skal jeg til anden som jeg skal stege til Vivi.

    SvarSlet
  8. Kære Vibeke, de pelsede og jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul med masser af hygge og dejligt selskab, måske i selskab med veninden??

    Mange kærlige hilsener
    Henriette

    SvarSlet
  9. Kære MissMuffin
    Det smager altså også bare dejligt,
    Mine leverposteger kommer rå i fryseren, og sættes direkte i ovnen 1 time på 180 gr., og det virker rigtig godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Mette
    Ja det med ansjoser er rigtig godt, allehånde er også et dejligt krydderi, så jeg er sikker på, at dine postejer er rigtig gode.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Kære Henriette
    Tusind tak for din dejlige hilsen, fra både dig og dyrene.
    Jeg skal være sammen med min familie juleaften.
    Jeg håber også, at du og din familie får en skøn jul!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  12. Kære Hanne
    Det er såre simpelt, så det skulle du prøve at lave selv, gerne med ansjoser, det er bedst.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Når du har dem rå i fryseren, putter du dem frosne ind i ovnen?

    SvarSlet
  14. Kære Hanne
    Ja, de kommer frosne i ovnen, som står på 180 gr.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  15. Kære Vibeke

    Så har jeg lavet min første leverpostej og har også et par stykker i fryseren.
    Den bragte lykke. Så det er absolut ikke sidste gang, jeg skal give mig i kast med det.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  16. kære Hanne
    Det glæder mig, man burde faktisk altid lave dem selv, det gør jeg nu ikke, men man burde, så ved man hvad de indeholder, og det er jo nemt at lave.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!