Det er ikke en rigtig ribbenssteg, for der er ingen ben i stegen, men en masse brusk, det er selvfølgelig brystflæsk, som er et billigt stykke kød, selv om det var økologisk, herunder kalder jeg det ribbenssteg, for bryststeg lyder sært:-)
1 ribbensteg ridses og saltes og sættes i ovnen på 180 gr. i et fad i ca. 2 timer Jeg hælder gerne lidt olie over sværen inden jeg salter, det har også noget at gøre med, at det er sværere at få sværen sprød på dette stykke kød.
de sidste 15- 20 min. skrues eventuelt op for varmen i ovnen, så sværen bliver flot.
Forskellige rodfrugter
Gulerødder
pastinak
selleri
løg osv.
skrælles og skæres i passende stykker, og kommes i et andet fad, derudover en tomat i både, krydres med salt og peber, det hele dryppes med balsamico, og sættes også i ovnen, ca. 1 times tid. Rodfrugterne vendes af og til. Husk at tage rodfrugterne ud af ovnen, hvis det er nødvendig, at øge varmen i ovnen for at få sværen sprød. Fadet med rodfrugter kan komme ind i ovnen igen, mens ribbenstegen lige ”står og trækker” husk at skrue ned for ovnen!
Brystflæsk eller ribbensteg, jeg er ligeglad, for ih, hvor smagte det godt!
Det skal der også være plads til - og nøj hvor ser det godt ud! :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletDet smagte lige så godt, og fedt var nærmest en by i Rusland, det var i hvert fald ikke på det stykke kød.
Knus
Vibeke
Uanset hvad for en slags flaeskesteg det er, saa smager det altsaa bare saa godt - og rodfrugter er nu heller ikke at kimse ad. :)
SvarSletKære Tina
SvarSletDet har du ret i!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke.
SvarSletRibbensteg er en af mine livretter.
Tak for alle dine søde ord og hilsner, dem er jeg utrolig glad for.
Kære Mette
SvarSletjeg elsker også ribbensteg, især på brødet dagen efter.
Jeg er bare så glad for, at du har det godt.
Knus
Vibeke
Tak for de interessante oplysninger
SvarSletKære Anonym
SvarSletVelbekomme!