7. juni 2010

Oksefilet med bagt løg, kartofler, champignon og tomater

Når man køber hele oksefileter, og vil skære sådan en op til bøffer, så har man som regel en endeskive, der ser noget ”forkrøblet” ud, da der er en sene midt i skiven, man kan skære det op til Wok, eller en gryderet, men man kan også stege den som en bøf, og servere den i skiver, så ser den faktisk ganske normal ud:)- og senen er nem at fjerne.
Og det var hvad jeg gjorde.
Et kæmpeløg blev delt og krydret med timian og rosmarin, samt en pæn sjat balsamico
Tomaterne fik et kryds, med en klat smør og oregano
2 kæmpestore champignon, blev renset, og en klat kryddersmør blev placeret i stedet for stokken.
Et par kartofler i både, blev krydret med salt, peber og paprika
Ovenstående kom i et ovnfast fad og i ovnen på 190 gr. i ca. 30 min.
Bøffen fik noget salt og peber, og stegt på en pande, 3-4 min. på hver side, og trak lige så længe, for derefter at blive skåret i skiver.

det hele blev arrangeret, og en sjat balsamico glace (indkogt balsamico), kom på tallerkenen.

11 kommentarer:

  1. Uhm, det ser meget lækkert ud, Vibeke! Det er en opskrift, der ryger lige ind i min opskriftsmappe - tak!

    Ha' en dejlig dag, varme klem til dig!

    SvarSlet
  2. Kære Madame
    Det med de store bagte løg, er simpelthen så skøn en spise.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Hold da op hvor det ser lækkert ud! Det er lige før at min mave begynder at knurre bare ved at kigge på billedet :o)

    mvh
    Camilla

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Du skal vide at jeg læser din blog hver gang - men er ikke flittig til at kommentere - dog nyder det meget og siger tak for de mange fantastiske opskrifter!!Nogen gange skal jeg ikke læse dem om morgenen, for min appetit på det tidspunkt er ikke den store - så oksefilet'en har jeg "nydt" nu. knus

    SvarSlet
  5. Kære Camilla
    Jeg håber da, at du kan få en skive rugbrød eller et eller andet, sådan et knurreri, kan godt være irriterende:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Lavendel
    Jeg har det ligesådan med at kommentere, jeg læser også alle de faste blogge, men det er slet ikke altid jeg kommenterer, det er ofte mere hyggeligt, at bladre og få et lille smil her og der.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Hej Vibeke - jeg er vil med din blog og dine jummy jummy opskrifter. Har prøvet nogle af dem.
    Jeg har givet dig en Award - se mere på min blog.
    Hilsen Anette L

    SvarSlet
  8. Kære Anette L
    Det er sødt af dig, at tænke på mig med en award, men som du kan se på min blog, holder jeg bloggen awardfri, da jeg ikke kan sende den videre, det er umuligt for mig at vælge en blog frem for en anden!
    Det glæder mig, at du kan bruge min blog .
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Åh ja Vibeke - det smuttede lige for mig i min iver efter nominerede, men du har fortjent den alligevel. Jeg har det også sådan lidt hm hm med awarder - alle er spændende på hver sin måde og alle har dybest set fortjent den. Personligt vil jeg hellere ha' en kommentar i ny og næ, så man kan fornemme, at der er rigtig levende mennesker der følger bloggen. Jeg fik den af en sød ven, der ville gi' min nye blog lidt opmærksomhed og det fik jeg. Du har fået den, fordi jeg kan li' din blog og du kan gøre nøjagtig med den som du vil.
    Knus og tak fordi du inspirerer mig i min daglige køkkentjans...

    SvarSlet
  10. Kære Vibeke

    Åhh, hvor ser det bare godt ud. Jeg er sulten ... igen ;)
    Jeg glemmer altid at lave bagte løg ... en skam for det smager jo fantastisk.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  11. Kære Hanne
    Ja det gør det, og de store, som man nu kan få, er meget nemme at få møre.
    Knus
    vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!