14. juni 2009

Spændende Steak af nakkesteg med tilbehør


1 pers.
Tænd ovnen på 200 gr.
1 majskolbe koges 3-4 min.
1 skive kød, skåret på langs af en nakkesteg
krydr med salt og peber og ristes på en stegepande sammen med
5- 6 halverede champignon
3-4 skiver løg
½ tomat i både
krydr med salt, peber lidt timian og saften af ½ lime
Læg kødet og majskolben op på et fad dryp kolben med olivenolie , dæk kødet med champignon, løg og tomat blandingen lad det stå i ovnen 15-20 min.
Server med ristede kartofler og Tzatziki

Tzatziki
½ Agurk
2 store spsk Græsk youghurt 10% -- 2% er for sjasket!
1 fed hvidløg
salt og peber
Riv agurken og vrid væden godt fra.
Yoghurten tilsættes det knuste hvidløg.
Tilsæt agurken og rør sammen.
Smag til med salt og peber.
Steaken kunne også være oksekød, men så skal den ikke stå i ovnen ret længe, det samme gælder hvis det er et kyllingebryst, som også vil være en dejlig afveksling!

4 kommentarer:

  1. Ih, hvor ser det lækkert ud, Vibeke! Jeg holder meget af, når farverne spiller sammen og også giver guf for øjet. Det skal vi bestemt lave hos os.

    Tak for en god idé og hav en dejlig mandag! Varme klem til dig :-)

    SvarSlet
  2. Det ser bare rigtig spændende ud Vibeke, en middag man helt sikkert får lyst til at lave.

    Tak for inspirationen, og dejlig mandag til dig

    SvarSlet
  3. Kære Madame
    Ja det blev farverigt, og smagen blev kæmpe fin.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Pernille
    Ja jeg håber det inspirerer, og det med at koge majsen nogle minutter er en god ide, også når man griller, så bliver den hurtige klar.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!