20. apr. 2010

Helstegt oksefilet med tilbehør

I dag ville jeg forkæles, så den stod på helstegt oksefilet, halve bagte kartofler, tomater og bønner, og jeg smovsede.

Jeg fandt 1 stykke oksefilet i Rema 1000 til 95 kr. for små 1200 gr.
Den blev ridset, på kryds og tværs, og krydret med
salt
peber
og kom i en 220 gr. varm ovn, efter 20 min. skruede jeg ned på 190 gr. hvor den stod i 30 min. derefter trak den i 20 min. under sølvfolie og viskestykke.
Samtidig med at ovnen blev skruet ned, kom et fad i ovnen med halverede bage kartofler og tomater der lige havde fået et kryds i toppen, begge dele var krydret med
salt
peber
kartoflerne fik også paprika
tomaterne fik lidt oregano
Det blev i ovnen efter stegen var taget ud, kartoflerne skulle jo være møre.
Imens kogte jeg en håndfuld friske bønner i letsaltet vand, med et fed hvidløg i kogevandet.
Og så var det da bare at få det hele op på en tallerken, med en stribe balsamicomousse!

Det smagte bare vidunderligt, og var lige det rigtige efter et par dage, hvor madlavning ikke lige var det, jeg var mest vild med.
Nå ja forresten, - kødet var så mørt som smør, og i morgen tror jeg bestemt, at der bliver spist smørrebrød med oksefilet, her i huset.

10 kommentarer:

  1. Helstegt oksefilet er altid lækkert. Jeg storhandlede i Rema 1000 i søndags, hvor der også blev købt oksefilet. Dejligt at høre din steg blev lækker.
    Her har vi til aften haft haglbyger.

    SvarSlet
  2. Jeg har ingen Rema 1000 i nærheden af mig, og jeg har nok også haft den fordom, at varerne ikke er så god kvalitet. Nu kan jeg se på din lækre tallerken, at det passer ikke.
    Sådan kan man blive klogere. ;-)

    SvarSlet
  3. Kære Manna
    Den var simpelthen lækkert og mørt, det kunne de virkelig godt være bekendt.
    Så du kan bare glæde dig.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Betty
    Deres varer er i orden, og mange ting kan du finde til en noget billigere penge.
    Kødet var perfekt.
    Så hvis du kommer i nærheden af en Rema, så kik du bare ind.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Mmmmmm......
    Dejligt når man finder et stykke "perfekt" kød til en overkommelig pris. Her er kød ikke så dyrt som i Danmark; men jeg er rigtigt glad for en slagter, som jeg har fundet (det er ude på landet og der er en særlig indgang til dyrene, som slagtes der)- kødet er høj kvalitet, og en gang imellem kan man være heldig at de har oksemørbrad til $ 7 (ca. 35 kr) per kilo. Så bliver der købt ind til fryseren.
    Lene

    SvarSlet
  6. Kære Lene
    Det er skønt, når man kan få fat i ordentlig kød.
    Er det så gårdbutikker som herhjemme?
    Er kød virkelig så billigt i Canada? Og så ovenikøbet oksemørbrad!
    Ja, det lyder ikke til, at bønderne har de store fortjenester pr enhed, så det må kræve meget store gårde, så de kan få pengene hjem via et stort salg.
    I øvrigt dejligt at "høre" fra dig!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke

    Ja, det er da en skøn forkælelse, du der fik.
    Jeg må vist lidt mere i REMA - har nok haft samme fordom som Betty :)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Hanne
    Kødet i Rema er altså bare godt.
    Jeg har foreks. aldrig fundet noget skrammel i deres hakkede kød, og man kan regne med fedtprocenten, i øvrigt har de hakket kyllingekød, som er fortrinligt.
    Og når du kikke derind, så prøv at se priser på frostposer, læg mærke til deres ekstra kraftige staniol, osv.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Det ser vel nok lækkert ud - en rigtig gæstemiddag! Vi skal have gæster på tirsdag, og jeg tror, det skal være din ret her, der sakl på menuen :-)
    Ha' en god dag, Vineke, klem ...

    SvarSlet
  10. Kære Madame
    Det er en god ide, og den er nem at have med at gøre.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!