16. april 2010

Gnocchi i kødsauce

Her er en ret som tager lidt tid, men hvis du har modet, så vil du få et måltid, noget anderledes end alm. Pasta og kødsauce, man kan købe Gnocchi, de smager udmærket.

Kødsauce
1 stort løg i kvarte ringe ristes i lidt
olie sammen med
2 fed hvidløg i skiver,
300-400 gr. magert oksehakkekød tilsættes enten i små klumper eller smuldret,
tilsæt 1 gulerod i små tern
1 dl. rødvin, og kog det næsten væk, tilsæt
1 dåse hakkede tomater og
1 spsk. tomatpure, krydr med
salt
peber
paprika
chili, frisk eller i flager
timian - spar ikke på krydderierne!
2½ dl. vand tilsættes
Lad det hele koge på et svagt blus i 45 min.
Jeg rundede kødsaucen af med lidt fløde.
Gnocchi
500 g melede kartofler
1 æg + 1 blomme
35 g smør
125 g hvedemel
salt
peber
50-75 g reven parmesan
Kartoflerne koges, pureres og passeres gennem en si.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud i en 1 cm tyk rulle og skær ud i 2 cm lange stykker.
Hvert enkelt stykke dej trykkes til med en gaffel.
Gnocchierne Pocheres ca.2 min. minutter i letsaltet vand.
Så kom de færdige Gnocchi i selve kødsaucen og blev lige kogt op, riv evt. lidt frisk parmesan over retten.

6 kommentarer:

  1. Kære Vibeke
    Dagens menu lyder rigtig lækker, så den vil jeg prøve en dag. Gnocchi kender jeg ikke - har ej heller hørt navnet før.
    Ligesom dig faldt jeg også i søvn i går på sofaen, men fik dog set en del af gallaforestillingen. Og aftensmaden blev en rejemad.

    Gigtmedicin med sprøjte har jeg læst om, og synes at det lød lovende. Jeg tror dog, at uanset, hvordan medicin indtages medfører den bivirkninger af den ene eller anden art.

    Knus og god weekend

    Manna

    SvarSlet
  2. Kære Manna
    Gnocchi er en italiensk spise, og du kan prøve at se i de forretninger hvor man finder frisk pasta, om de ikke skulle ligge der, ellers kan man selv lave dem, men det er altså smartest, hvis man i forvejen ved hvordan de skal se ud, så nogenlunde.
    Medicin giver altid bivirkninger, tror jeg, men jeg er spændt på, om det her kommer til at virke.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Det ser ret spændende ud! Jeg har en ven, som er helt skudt i gnocchi. Selv har jeg ikke helt set lyset endnu, men jeg bør næsten prøve at lave det til hende på et tidspunkt - måske ender jeg med at blive lige så fanatisk som hende ;-)

    SvarSlet
  4. Kære Piskeris
    De er nemme at lave, med lidt øvelse, og de er en god erstatning, for almindelige kartofler, og det med at smide dem ned i kødsaucen er bare en rigtig god ide, især hvis saucen virkelig smager at noget, og jeg var bestemt ikke nærig med chili:)
    Knus
    vibeke

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke
    Jeg har af og til set på gnocchi i køledisken - det samme mærke Giovanni Rana, som man kan få god kvalitetspasta i. Kunne nu bedst tænke mig at prøve den hjemmelavede slags - så tak for opskriften.
    Det skal prøves en dag.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    De hjemmelavede er gode, det tar lidt tid, og man skal sørge for, at der er mel nok på bordet, så det hele ikke klistrer fast til køkkenbordet, men man kan krydre dem som man har lyst til, og får du først taget på dem, så er det nemt, jeg ville have vist det, men mine fingre er så "knoldede" så det ser forfærdeligt ud på billeder
    De købte er udmærkede, hvis man serverer med en meget krydret sauce, for jeg syntes, at de mangler smag.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!