13. juni 2009

Andebryst med grøntsagskompot

Så har jeg igen været i smagenes paradis, det er første, - men absolut ikke sidste gang, at jeg har lavet andebryst og grøntsagskompot på denne måde.

1 pers.
Grøntsags kompot
2 gulerødder i tynde skiver
1 pastinak i tyndeskiver
1 stort løg i små både
4-5 fed hvidløg
1Rød peber i skiver
3 tomater i både
1 kvist rosmarin
2 -3 kviste timian
salt, peber
en sjat æbleeddike
½ dl Balsamico
Ovenstående kommes i en ildfast skål, blandes og sættes i ovnen på 200 gr. 30-45 min. Vendes af og til.

kartofler skæres i både, krydres med salt, peber, paprika og oregano, og der dryppes med olie og vendes i et fad der kan komme i ovnen, hvor de skal være, 30-40 min.

1 andebryst ridses i tern og krydres med salt og peber steges på fedtsiden i 5 min. vendes og steges 3-4 min. så den anden side, sættes i ovnen i 10 min. tage ud og trække i 10 min.
blommesirup

Arranger kompotten midt på tallerkenen (tag det op af skålen med en hulske, da der er meget væske i fadet), skær andebryst i skiver og læg op af kompotten, kartoflerne lægges i den ene side og der lægges en stribe blommesirup i modsatte side, øverst har jeg lagt en tot brøndkarse.
Denne kombination af kompotten, andebryst og blommesirup, er simpelthen fantastisk!
Væsken i fadet fra kompotten kan man selvfølgelig koge ind, og bruge som dyppelse, men jeg havde lyst til lidt sødt, da kompotten har syrligheden.

10 kommentarer:

  1. Ah, det så lekkert ut! Kjenner duften helt til Norge ;-)

    SvarSlet
  2. Kære Randi
    det er virkelig godt gjort, - men du har ret både duften og smagen var fantastisk.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Det lyder simpelthen så lækkert, Vibeke - og tilbehøret meget spændende.

    Ha' en rigtig god søndag - her har vi sol og blå himmel, og det håber jeg også du har på Als. Varme klem :-)

    SvarSlet
  4. Kære Madame
    Solen er ikke rigtig fremme, men det hverken regner eller blæser, så der er faktisk dejligt derude!
    Maden var pragtfuld, det er længe siden at jeg har spist andebryst, og da jeg ikke ville have det for "julet" komponerede jeg denne tallerken, grøntsagerne lavet på denne måde, var bare i topklasse, og passede perfekt til kødet!
    Den lille finte med blommesirup, satte prikken over iet.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Nej hvor ser det spændende ud Vibeke.
    Jeg overvejer at prøve at lave en and i min nye grill, det skulle være så godt, så vil jeg lave dit tilbehøver til.
    Knus

    SvarSlet
  6. Kære Pernille
    det var også spændende!
    Det med and på grill, har jeg også hørt skulle være godt, men jeg tror, at man skal finde en ordentlig and, med noget sul på kroppen, ellers tror jeg det bliver en skuffelse!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Kan godt forestille mig, at det den ret sendte dig i smagenes paradis. Det lyder helt fantastisk. Og det kan da lige få mig lyst til at komme på Meyers hjemmeside igen og købe blommesirup. For det er vel hos ham, du har købt den?
    Jeg har lige spist ... men hold op, hvor mine tænder løber i vand.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Hanne
    Ja det er hos Meyers, og det var bare en vild smag i den ret, som regel smager min mad rigtig godt, nogen gange smager den mere end fantastisk, og det var en af dem.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Anonym12:11 PM

    Jeg har lige opdaget din blog, og har læst flere af dine opskrifter. Du bruger tit gastrik, hvordan laver du det?.
    med venlig hilsen
    Hanne

    SvarSlet
  10. Gastrik køber jeg hos http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kolonialvarer/kolonial.html
    Men det består af Karamelliseret sukker, æblecidereddike.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!