28. november 2009
Æbleskiver
Som lovet kommer der her opskrifter på æbleskiver, jeg gir jer her to forskellige, men min ynglingsopskrift er den nederste.
Luksus Æbleskiver
125 g mel
5 æggeblommer
1 1/4 dl piskefløde
65 g smeltet smør
skal af 1 revet citron
1 tsk. vanilje
1 knivspids kardemomme
1 knivspids salt
1 spsk sukker
1 stænk calvados
5 æggehvider
Mel, Æggeblommer, smeltet smør og piskefløde piskes godt sammen. Citronskal, vanilje, kardemomme, salt, sukker og calvados tilsættes, og dejen røres godt sammen. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Æbleskiverne bages straks og drysses med flormelis.
Æbleskiverne serveres med sukker og syltetøj...
Sønderjyske æbleskiver med svesker
2 1/2 dl mælk
15 g gær
3 æg
2 spsk sukker
200 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
100 g smør/margarine
300 g svesker uden sten
flormelis
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk. Smelt og afkøl smør/margarine. Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en sveske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden du vender dem.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Her på Ærø, kommer de også svedsker i æbleskiverne..
SvarSletDet smager godt, men jeg kan nu bedst lide dem uden.. Jeg vil prøve din opskrift, den ser læker ud..
God advents søndag.
Kære Mette
SvarSletJeg tror, at der er mange steder hvor man kommer svedsker i, og det kan jeg bedst lide, men smag og behag er forskellig, man kan komme det i man vil, evt. æble.
Knus
Vibeke
Mmm, æbleskiver! Bliver dem fra den første opskrift mere flade, når der ikke er hævemiddel i? Jeg tror i øvrigt, at jeg må prøve at lave æbleskiver med gær i år :-)
SvarSletKære Piskeris
SvarSletÆggene gør, at de ikke bliver så flade, men jeg foretrækker dem med gær, må jeg indrømme, måske fordi "sådan gjorde mor":)
Knus
Vibeke
Jeg tror at jeg skal ønske mig et æbleskivejern i julegave....jeg får godt nok lyst til sådan en omgang, når jeg læser dine opskrifter!
SvarSletKære Gitte
SvarSletJa de er fristende, og hører ligesom julen til.
Knus
Vibeke
Uhm jeg skal snart have æbleskiver, kan jeg mærke :-)
SvarSletKære Lene
SvarSletDet hører vistårstiden til, tror jeg!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDejligt med lidt ny inspiration til æbleskiverne. Jeg ved ikke, om jeg "tør" prøve med svesker ... men hvorfor ikke, jeg er jo blevet mere voksen, hvad angår smag. Så måske det ikke vil være så farligt ;o)
Forresten, hvis du er til konkurrencer, så skulle du sende din opskrift til Faster-Philip.dk, så kan du vinde en Le Creuset æbleskivepande.
Kig her: http://www.faster-philip.dk/archives/1500
Æbleskivemesterskabet 2009.
Knus Hanne
Kære Hanne
SvarSletJeg har altid været vild med svedsker i både æbleskiver og Berlinere.
Det med konkurrence er ikke lige mig, men tak for linket.
Knus
Vibeke