27. juli 2009

Blåbærkage


I dag fik jeg noget pasta vendt i fløde med tomat og vendt med lidt basilikum, ikke det store køkkenridt, men så fik jeg dessert, jeg bagte en Blåbærkage.
Og det er bare sjældent, at jeg bager kager, men jeg havde en del store flotte blåbær og så syntes jeg, at det ville være på sin plads med en kage.
Blåbærkage
3 æg
3 dl. sukker
2 tsk. Vanilla
3 dl. mel
1½ tsk. Bagepulver
100 gr. smeltet smør
300 gr. blåbær
Sukker, Vanilla og æg piskes skummende
mel og bagepulver tilsættes og til sidst det smeltede smør
Hæld dejen op i en smurt springform, og blåbærrene fordeles over og drysses med lidt sukker.
Bages i 40 min. på 180 gr.

22 kommentarer:

  1. Hej Vibeke..
    Uhm, den kage ser ikke tosset ud! Og så er den også dejlig nem at lave:)
    Jeg bager nærmest kun når jeg skal hjem og besøge mor og mine meget sultne brødre, for det er svært at få spist en kage når man ikke har en stor sulten familie til at hjælpe.
    Knus

    SvarSlet
  2. Kære MissMuffin
    Den var nem, jeg kørte den med piskeren på min røremaskine, så det gik nemt.
    Nu da det er en frugtkage, så regner jeg med, at den kan holde, lidt længere, jeg mener der er jo en del fugt fra frugten i den.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kagebagning er også noget, der sker alt for sjældent her i huset -men nu kan vi jo prøve denne, der ser super lækker ud!

    SvarSlet
  4. Det ser rigtig lækkert ud. Det er utrolig sjældent vi bager andet end franskbrød men din blåbærkage ser nu fristende ud. Knus Anette

    SvarSlet
  5. Kære Nina
    Det er også meget sjældent at jeg bager kager, jeg bager alt mit brød, men ikke kager.
    Denne var så nem, og da jeg havde en masse blåbær, så skulle jeg jo finde ud af noget, og smagen fejler ikke noget.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Anette
    Ja den er bare lige at gå til.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Den ser da også dejlig ud! :-)

    SvarSlet
  8. Kære Vibeke
    Det var da noget helt nyt fra dig.
    Dejligt med nogle ideer til, hvad man kan bruge alle de bær, som vælter frem lige nu.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  9. Umm Vibeke..
    Den kage er lige noget for et kagemonster som mig.. Har du blåbær i din skønne have..

    SvarSlet
  10. Kære Mette Lykke
    Ja jeg har blåbær, men jeg mener ikke de er modne endnu, dem jeg brugte til kagen er nogle jeg købte for over en uge siden, og syntes, at jeg hellere måtte få dem brugt inden de gik til§
    Blåbærene i haven står ikke i sol, før hen på eftermiddagen, så de tar lidt tid med at modne.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Du øser bare ud af lækre opskrifter ! Jeg er dig dybt taknemmelig :-)

    SvarSlet
  12. Kære Losarinas mor
    Jeg er bare så glad for at de kan bruges, - det er jo ikke meget ved, at skrive og fotografere hver dag, hvis det ikke bliver brugt:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Det lyder vel nok lækkert! Vi får gæster på søndag - og det vil være en oplagt idé at prøve din blåbærkage. Tak for dejlig inspiration, Vibeke!

    Klem og god tirsdag til dig :-)

    SvarSlet
  14. Jeg kom til at tænke over, om man ikke kunne bruge andre bær også?

    SvarSlet
  15. Kære Madame
    Det var måske en god ide.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  16. Kære Nina
    Jo, du kan også bruge æbler, du kan lægge æbler i bunden og bærene drysses over som der står, de synker ned i dejen, med æbler i bunden vil bærene lægge sig dekorativt midt i kagen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  17. Den ser lækker ud, den skal jeg prøve,jeg må ikke få sukker, men finder ud af noget erstatning.
    Sjovt med blåbær, jeg troede de var giftige, men det må så være noget andet,siden du/i er i live endnu ;-)

    SvarSlet
  18. Jamen kære Inge, hvordan kan du da tro, at de er giftige, det er nogle af de mest sunde bær der findes, jeg håber da virkelig, at du finder en erstatning for sukkeret, for kagen er bare rigtig god.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  19. Kære Vibeke
    Om sommeren bager jeg ikke, men tit om vinteren. Bl.a en kage som minder meget om Blåbærkagen, men med æbler, som bliver lagt ovenpå og drysset med kanelsukker, de synker under bagningen. Serveres med creme fraiche. Vil prøve din Blåbærkage til vinter.
    En god aften til dig

    SvarSlet
  20. Kære Vibeke

    Ih, det er lige den kage jeg skal bage i morgen! Jeg har bare ikke så mange blåbær, mon ikke jeg kan putte nogle æbler i også?

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  21. Kære Manna
    Jeg vil også prøve at bage den med æbler.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  22. Kære Malou
    Jo det skulle du tage at gøre, altså bruge nogle æbler.
    Frugten vil gerne synke til bunden, så vend dem i noget mel, det plejer at hjælpe.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!