24. juli 2009

Dampet blåmuslinger

I dag fik jeg blåmuslinger fra Årstiderne, jeg syntes godt nok det er mange, så jeg har simpelthen mad til flere dage, men i dag blev det til
Dampede Blåmuslinger!

1 kg. blåmuslinger
olivenolie
2 gulerod
1 porre
1 stk. løg
1 fed hvidløg hakket
2 tomater i tern
1 kvist timian
4 dl hvidvin
50 g saltet smør

Vask alle muslingerne og fjern skægget. Fjern de muslinger der ikke lukker sig, evt. med et lille slag mod bordkanten!
Vask og skræl grøntsagerne, og skær dem herefter ud i strimler eller tern.
Sauter grøntsager i olie og tilsæt muslinger. Vend rundt i det hele, så det bliver godt fordelt.
Hæld hvidvin på og tilsæt hvidløg, tomattern og timian.
Læg låg på og lad det dampe i godt seks minutter, eller til muslingerne begynder at åbne sig.
Kom smørklumper ned i gryden og krydr med salt og peber.
Husk at fjerne de muslinger der ikke har åbnet sig.

Klassiske, dampede muslinger serveres med godt brød, som dyppes i kraften fra muslingerne.
Smagen var skøn!
Vidste du, at muslinger har masser af vitaminer - A, B, C og D
Obs: Det er meget normalt, at man tilsætter et par kviste dild samtidig med timian, men jeg kan ikke lide dild, medmindre at det er meget "ungt" så det har jeg undladt.
Eftersnak
Efter at have gjort muslingerne rene for skæg og andet snavs, lod jeg muslingerne ligge i et fad i vasken og lod koldt vand rende stille og roligt over dem i en lille ½ time, så alt sandet kom ud, og det virkede efter hensigten.

21 kommentarer:

  1. Uhmmmmm....hvor ser det lækkert ud, jeg har længe tænk på at prøve, men kan ikke tage mig sammen...Men super lækkert ser det ud :-)

    SvarSlet
  2. Mrs Cakeaholic
    Jeg har ikke lavet det så ofte, så jeg havde stort set glemt hvordan det smagte, men det smagte rigtig dejligt.
    Så gå du bare i gang med dem, når du finder dem et sted.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Jeg er så heldig at i de gode fiskemåneder, ved jeg et sted hvor jeg kan hente store gode friske blåmuslinger. En forskel i smagen fra de købte, man kan næsten ta' at føle på!!

    SvarSlet
  4. Kære Lavendel
    Ja det kan du bilde mig ind, men jeg må dog sige, at Årstiderne også leverer ret gode muslinger, men selvhentede vil være toppen!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  5. Jeg har også været fristet af de muslinger, men da jeg er den eneste her i huset , der spiser dem...
    Så tak for din åbenlyse gode ide, at fryse resten...- Tænk engang, det havde jeg slet ikke tænk på :-)

    SvarSlet
  6. Det er en gude spise, kong Neptuns guld.

    SvarSlet
  7. Kære Losarinas mor
    Jeg damper dem først og tar dem ud af skallerne, hvorafter jeg fryser dem i passende portiner, sådan en skive franskbrød med muslinger og tomat, gratineret med noget ost, er da ikke at kimse af, eller i en fiske og skaldyrssuppe, eller i en paela, så der er nok at bruge dem til.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  8. Kære Mette Lykke
    Ja det er en skøn spise.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  9. Hernede er det jo nærmest national festdag, den dag de første muslinger kommer - og de kan snakke om det i nyhederne i timevis; størrelse, vægt, farve osv.!

    Men det smager også eventyrligt - det er lang tid siden, at jeg har lavet - sæsonen er vist slut hernede for i år desværre.

    Knus
    Nille

    SvarSlet
  10. Kære Nille
    De dyrker dem på liner, dem man får fra Årstiderne, derfor kan man få dem i de her måneder, for det er ikke normalt, jeg mener, at det er de kolde måneder fra september eller oktober til og med april, man normalt kan få muslinger.
    Så for mit vedkommende var det et forsøg, for at se og smage dem nu, men jeg undrer mig, at et økologisk firma, med det navn,sælger muslinger nu:)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  11. Dit smukke billede ligner et kunstværk, Vibeke, med de fintformede skaller og de afdæmpede farver.

    Rigtig god weekend til dig, varme klem :O)

    SvarSlet
  12. Kære Madame
    Det havde jeg ikke tænkt på, men du har da ret.
    Også god weekend til dig!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  13. Vibeke,

    På fransk er der et nyttigt ordsprog, som siger, at muslingesæson er i måneder, der ender med 're' - som svarer til vores 'er'. Men hen til januar-februar har vi dem nu også hernede... men nu er det snart tid igen heldigvis!

    Jeg tror ikke, at man kan købe dyrkede på liner - jeg kiggede i fiskehandlen i dag; helt tomt! Så jeg venter :-)

    Fortsat dejlig lørdag til dig!

    SvarSlet
  14. Jeg har aldrig prøvet at spise friske muslinger, måske en dag tør jeg, du frister i hvert fald med billede og beskrivelse :-)

    SvarSlet
  15. Kære Vibeke
    Aj, hvor bliver jeg helt misundelig. Jeg har sådan haft lyst til at lave sådan en bunke muslinger.
    Jeg overvejer meget for tiden at komme igang med kasserne med frugt, grønt og fisk - så måske jeg så kan få en portion en dag.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  16. Kære Vibeke

    Det ser rigtig lækkert ud! Jeg har også lige bestilt endnu en omgang til på fredag.

    Tak for tippet med at fryse resten. De vil være gode til en forret eller noget.

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  17. Kære Nille
    Hvis jeg skal være helt ærlig, så syntes jeg det er forkert at få dem ude for den egentlige sæson, og lidt mærkeligt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  18. Kære Lene
    Du vil nyde dem tror jeg!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  19. Kære Hanne
    Jeg tror at man stort set altid kan få dem på årstiderne.
    Jeg har ikke faste kasser på Årstiderne, jeg bestiller en kasse når jeg har lyst.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  20. Kære Malou
    Man er da nød til at gøre et eller andet, 2 kg er altså meget.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  21. Kære Vibeke
    Smart, hvis man kan nøjes med at bestille, når man har lyst. Jeg troede, at det fungerede sådan, at man skulle være fast abonnent.
    Knus Hanne

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!