10. juli 2009

Krydderurtefrikadeller.


I dag blev menuen frikadeller med salat og hvide kartofler.
Frikadellerne blev lavet af 300 gr. skinkehak
1 æg
1 håndfuld hakkede krydderurter (Basilikum, purløg, brøndkarse, oregano)
1½ dl.rasp
lidt vand
salt, peber
Det æltes med hånden, og formes til frikadeller ved at rulle dem i hånden.
Steges i olie
Dertil fik jeg salat hvor jeg bl.a. brugte ristede kikærter. (dem havde jeg i fryseren udblødte, kogte og løsfrosne) og forskellige salater, pebre, tomater, agurk, løg.
Dressingen var en olie eddikedressing.
De hvide kogte kartofler, blev vendt i lidt smør.

10 kommentarer:

  1. Frikadeller det er alitd en god spise, jeg var så heldig at vores kantie havde det forleden, og de var faktisk rigtig gode. :)
    Jeg laver dem også af skinkehak eller af kyllinghak.

    Knus og dejlig dag

    SvarSlet
  2. Kære Pernille
    Det er så sjældent at jeg får lavet frikadeller, jeg havde helt glemt at de "fandtes", indtil for nylig, hvor Malou havde lavet nogle :)
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke

    Jeg er egentlig også vild med frikadeller, men får dem sjældent. Egentligt utroligt sjældent, at vi får svinekød... ikke fordi vi ikke bryder os om det, men jeg glemmer det simpelthen. Så godt med en reminder;)
    Knus Hanne

    SvarSlet
  4. Jeg elsker frikadeller (specielt min mors) Det er de bedste jeg kan få! Rigtig god week-end. Knus Anette

    SvarSlet
  5. Kære Hanne
    Ja jeg havde også glemt dem, men da jeg endelig fik lavet nogle, så kunne jeg da godt mærke, at jeg havde savnet dem, og det varer nok ikke mange dage, før jeg laver dem igen, da jeg lige har fået et par spidskål hjem, og det passer jo perfekt sammen.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  6. Kære Anette
    Ja jeg mindes også min mors frikadeller med glæde, men jeg har opskriften i hovedet, og jeg har lavet dem mange gange tidligere, så det bliver nok den opskrift, jeg tar næste gang.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Uhm, det lyder lækkert, Vibeke - jeg elsker at eksperimentere med frikadeller og lave nye variationer. Lige nu er jeg vild med at lave dem af oksekød - de bliver faste og fine.

    Varme klem og ha' en dejlig fredag aften!

    SvarSlet
  8. Hmm. ristede kikærter..Er de ristede før du udblødte og kogte dem, eller efter ?
    Jeg er stor fan af kikærter :-)

    SvarSlet
  9. Ungerne her i huset elsker "mors deller" - som jeg har lært at lave af min mor, forhåbentlig o.s.v. Engang prøveder jeg at komme hakket grøn peberfrugt i farsen, det kan også anbefales. God week-end, Vibeke!

    SvarSlet
  10. Kære Nina
    Ja frikadeller er gode at forny, de smager som regel altid godt.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet

Du er velkommen til at kommentere mine indlæg, det er hyggeligt med lidt respons!